Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Jelgavā 120 minūtes cīņas, "pendeles" un "Ventspils" uzvara

Jelgavā 120 minūtes cīņas, "pendeles" un "Ventspils" uzvara
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Viensviens Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā Jelgavā pēc 120 minūtēm tablo rādīja divas nulles, bet pēcspēles sitienu sērijā veiksmīgāki bija viesi, kuru vārtsargs Konstantītns Mahnovskis atvairīja divas pendeles.

Mača pirmās piecas minūtes aizritēja laukuma saimnieku vārtu tuvumā, ventspilnieki centās tos arī apdraudēt, bet pie ātra vārtu guvuma gan netika. Mājiniekiem pamazām izdevās atvirzīt spēli tālāk no sava soda laukuma un arī pašiem tikt sāncenšu laukuma pusē, tomēr patraucēt Konstantīnu Mahnovski viņiem neizdevās. Toties 14. minūtē viņam bija jāspēlē, lai atvairītu bumbu, kas pēc Alekseja Grjaznova tāla sitiena lidoja zem pārliktņa – vārtsargs ar šo sitienu galā tika. “Ventspils” atbildēja ar asu pretuzbrukumu, bet Daniils Ulimbaševs netika pie bumbas, kas ripoja gar tukšu vārtu stūri.

19. minūtē labu momentu Jevgeņijam Kozlovam sarūpēja Giorgi Mčedlišvili, taču ar precīzu sitienu šī ventspilnieku leģionāru saspēle nenoslēdzās. “Jelgava” laiku pa laikam viesojās sāncenšu laukuma pusē, bet vēl labāku darbu veica savējā, traucējot ventspilniekiem izdarīt bīstamas sitienu un arī izvairoties no standartsituācijām. 29. minūtē mājinieku soda laukumā tomēr klājās ļoti karsti – pēc Kozlova tālas piespēles no tuvas distances bīstami sita Kriss Odongs-Mba, bet Antons Kurakins aizstiepās līdz bumbai, savukārt Kasparam Kokinam raidīt vārtos atlēkušo bumbu patraucēja Ingus Šlampe.

Vien dažas minūtes vēlāk no distances apakšējā kreisajā stūrī bumu šāva Lukašs Villela, bet atkal glāba Kurakins. Kā mēdz teikt, vārtu guvums brieda, taču galu galā gandrīz nobrieda pretējos vārtos – mājinieki pa diviem atbruņoja Giorgi Rehviašvili un noorganizēja ātru izspēli, kas beidzās ar Jāņa Grīnberga sitienu no metriem 20, pēc kura bumbu tomēr ķēra Mahnovskis. Jelgavnieki vēl pāris minūte papresēja ventspilniekus, bet pamatlaika pēdējā minūtē tieši viesi tik pie bīstama soda sitiena tiešu no soda laukuma robežas. Pēc Kozlova sitiena Kurakins skāra bumbu, tā atsitās pret vārtu stabu un nonāca pie Odonga-Mba, kurš tāpat trieca pa stabu un rezultāt joprojām netika atklāts.

Otrā puslaika sākumā mājinieki spēlēja daudz augstāk, nekā to bija darījuši mača startā, tomēr pie iespējām tika tieši viesi. Teicami darboties gan turpināja Kurakins, tajā skaitā mača 52. minūtē, kad atvairīja spēcīgu Odonga-Mba sitienu. Ap 60. minūti pie divām labām standartsituācijām tika mājinieki, tomēr pēc centrējuma soda laukumā nekas bīstams nesekoja. Toties “Jelgavai” izdevās pārņemt iniciatīvu un minūtes desmit neļaut sāncenšiem neko izdarīt pie saviem vārtiem. 70. minūtē bīstami soda sitienu izpildīja Daniils Hvoiņickis, bet uzdevuma augstumos bija Mahnovskis. Sekoja divi stūra sitieni, pēc kuriem arī soda laukumā gāja interesanti, bet atklāt rezultātu joprojām neizdevās.

“Ventspils” uzbrukums par sevi atgādināja vien 79. minūtē, kad pēc Mčedlišvili centrējuma ar galvu no soda laukuma uzsita Kozlovs, bet bumba lidoja vārtiem garām. Arī mājinieki turpināja ne tikai centīgi strādāt aizsardzībā, bet arī likt to darīt viesiem. Pamatlaika pēdējā minūtē pie iespējas uzsist pa vārtiem no soda laukuma tika Villela, kurš mērķēja devītniekā, bet šāva pāri. Tūlīt pat sekoja vēl viens “Ventspils” moments un stūri sitiens, bet pamatlaikā uzvarētājs noskaidrots tomēr netika.

Papildlaika sākumā ātru futbolu mēģināja spēlēt “Ventspils”, tā tiešām tiekot pie iespējām uzsist pa vārtiem, bet lielas problēmas Kurakinam nesagādāja. Mača 100. minūtē pie stūra sitiena tika “Jelgava”, taču tas beidzās ar viesu pretuzbrukumu un Villelas sitienu un arī šoreiz pārāks bija mājinieku vārtsargs. Pirmā puslaika beigās Kozlovam vajadzēja beidzot atklāt rezultātu, taču viņš pat nelika pastrādāt Kurakinam, netraucēti saņemot bumbu, notēmējot un no desmit metriem sitot krietni pāri.

114. minūtē “Ventspils” palika mazākumā, jo otro brīdinājumu vai nu par spēli ar roku, vai emocijām saņēma Rehviašvili. Pēc soda sitiena laba iespēja atklāt rezultātu bija Ivo Minkevičam, bet viņš ar galvu sita pāri vārtiem. Jau kompensācija laikā cīņā ar Vesliju Džonsu soda laukumā krita Kazims Aderonmu, taču 11 metru soda sitiens nesekoja, tomēr tieši ar sitieniem no šīs atzīmes bija jāizšķir Jelgavas kaujas iznākumu.

Sērija sākās ar trim atvarītiem sitieniem, no kuriem divi bija Mahnovska kontā, bet rezultātu atklāja Ulimbaševs. Turpinājumā buma vārtos lidoja regulāri, bet punktu smagajai cīņai pielika “Ventspils” kapteinis Andrijs Sahņevičs – 4:3 pendelēs un vieta pusfinālā izkarota.

Jelgava – Ventspils 0:1 (0:0, 0;0, 11m 3:4)
Jelgava: Kurakins, Šlampe, Minkevčs, Džons, Šteinburgs, Grīnbergs, Hvoiņickis (Krušatins 83’), Grjaznovs, Soloveičiks (Saveļjevs 114’), Bogdaškins (Pivarovičs 111’), Korzāns
Ventspils: Mahnovskis, Mčedlišviki, Litvinskis, Sahņevičs, Rehviašvili, Ulimbaševs, Villela, Odongs-Mba (Pjagbara 71’), Kozlovs (Aderonmu 106’), Kokins (Svārups 57’)
Brīdinājjmi: Minkevičs, Soloveičiks, Šteinburgs, Hvoiņickkis, Grjaznovs, Krušatins, Šlampe – Rehviašvili, Svārups, Mčedlišvili, Aderonmu
Noraidījums: Rehviašvili
Galvenais tiesnesis: Jevgeņijs Vasjukovs

Latvijas kausa 1/4 fināli

LaiksSpēleTiešraideRezultāts
13:30Jelgava - VentspilsSportacentrs.com0:1 pēc 11m
14:00Spartaks - LiepājaSportacentrs.com TV1:3 (0:1)
17:00Valmiera - TukumsSportacentrs.com TV
20:00RFS - RigaSportacentrs.com TV

, 2020-10-21 16:48, pirms 3 gadiem
Lai arī Jelgava ir tradicionāli bīstama pretiniece Ventspilij kausos,tomēr negaidīju,ka jelgavnieki izrādīs tādu pretestību.Ar astoņiem leģionāriem laukumā,knapi aizvelk kājas pret Jelgavu.Šeit arī rodās jautājums,kāda velna pēc tāda līmeņa leģionāri mums Latvijas virslīgā vajadzīgi,bet pašu puikas ,kuri nav vājāki pie spēlēšanas netiek.
, 2020-10-21 17:04, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī Jelgava ir tradicionāli bīstama pretiniece Ventspilij kausos,tomēr negaidīju,ka jelgavnieki izrādīs tādu pretestību.Ar astoņiem leģionāriem laukumā,knapi aizvelk kājas pret Jelgavu.Šeit arī rodās jautājums,kāda velna pēc tāda līmeņa leģionāri mums Latvijas virslīgā vajadzīgi,bet pašu puikas ,kuri nav vājāki pie spēlēšanas netiek.
Jāatzīst, ka FKV ir krutie pipari, jo neskatoties uz visām tām peripetijām, kas šosezon ir notikuši ar šo komandu, tā joprojām gana normāli spēlē gan LFV, gan LV kausa izcīņā. Kāda cita komanda pēc visa tā jau sen būtu padevusies, un, ja ne nogājusi pa burbuli, tad zāģētu visiem pēc kārtas.
Visu cieņu!
, 2020-10-21 22:13, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jāatzīst, ka FKV ir krutie pipari, jo neskatoties uz visām tām peripetijām, kas šosezon ir notikuši ar šo komandu, tā joprojām gana normāli spēlē gan LFV, gan LV kausa izcīņā. Kāda cita komanda pēc visa tā jau sen būtu padevusies, un, ja ne nogājusi pa burbuli, tad zāģētu visiem pēc kārtas.
Visu cieņu!
Uz Ventspili taču var parvākties....
, 2020-10-21 22:15, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī Jelgava ir tradicionāli bīstama pretiniece Ventspilij kausos,tomēr negaidīju,ka jelgavnieki izrādīs tādu pretestību.Ar astoņiem leģionāriem laukumā,knapi aizvelk kājas pret Jelgavu.Šeit arī rodās jautājums,kāda velna pēc tāda līmeņa leģionāri mums Latvijas virslīgā vajadzīgi,bet pašu puikas ,kuri nav vājāki pie spēlēšanas netiek.
Tās 30 min bija lieki spēki Tavējiem jātērē.
Svētdien būs traks mačs.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".