Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

"Ghetto Games" 3x3 futbola finālā latvieši apspēlē brazīliešus

"Ghetto Games" 3x3 futbola finālā latvieši apspēlē brazīliešus
Foto: Renārs Koris

Trešdien, 19. jūlijā, Grīziņkalna sporta kompleksā pirmo reizi projekta “Ghetto Games” vēs-turē tika aizvadīts “Ghetto Football” starptautiskais turnīrs ielu futbolā 3 pret 3. Turnīrā 10 komandu konkurencē, finālā ar rezultātu 2:0 pārspējot komandu no Brazīlijas, uzvaras laurus plūca komanda “72” no Latvijas, kuras sastāvā spēlēja Artemijs Loginovs, Maksims Osipovs, Artašess Daniljans un Artūrs Fjodorovs.

Par uzvaru starptautiskajā turnīrā cīnījās pasaules un Grīziņkalna meistarīgākās ielu futbola koman-das: “Panna House” no Dānijas, “Street Madness” no Krievijas, “Panna Match BNL” no Vācijas, “Lifestyle” no Baltkrievijas un “Brazil” no Brazīlijas, kā arī piecas labākās ielu futbola 3 pret 3 ko-mandas no Latvijas – “72”, “TGK”, “Desperate”, “Kavkaz i Iļjuha” un “Kontrafakt” –, kas ir šī brīža “Ghetto Football” ranga līderkomandas.

Pēc draudzīgā un azartiskā gaisotnē aizvadītās pirmās sacensību kārtas ceturtdaļfinālā iekļuva trīs starptautiskās komandas – “Panna House”, “Brazil” un “Street Madness” – un visas piecas Latvijas komandas, kuras katru trešdienu Grīziņkalna regulārajos “Ghetto Football” turnīros sacenšas par labākās komandas titulu. No astoņām komandām pusfinālā sev vietu izcīnīja brazīļi, krievi un abas “Ghetto Football” ranga līderes – komandas “72” un ”TGK”.

Cīņa par trešo vietu norisinājās starp komandām “TGK” un “Street Madness”, kurā pārāki izrādījās krievijas pārstāvji Žans-Pjērs Papēns, Aksels Mutlu, Deniss Ivanovs, Viktors Tarasenko un Ivans Saprikins. Par pirmā starptautiskā “Ghetto Football” čempiona titulu sacentās brazīļi Husams Larusi Benīče, Karims Guglu, Augusto Rizito Pesoa un Roberto Villmans de Mattos Santos un latvieši Artemijs Loginovs, Maksims Osipovs, Artašess Daniljans un Artūrs Fjodorovs.

Leģendārās ielu futbola komandas “Street Madness” dalībnieks un dibinātājs Ivans Saprikins pēc turnīra teic: “Debitējot pirmajā starptautiskajā ielu futbola turnīrā Rīgā, apsteidzām dāņus, baltkrievus un vāciešus, bet pusfinālā ar rezultātu 2:1 piekāpāmies turnīra čempioniem, komandai “72”, tāpēc turnīru noslēdzām kā trešie. Esam ieguvuši jaunu pieredzi un lielisku motivāciju! Sakām lielu paldies “Ghetto Football komandai par uzaicinājumu, par burvīgi noorganizētu turnīru un milzīgo ieguldījumu ielu futbola attīstībā!”

"Organizējot "Ghetto Football" starptautisko ielu futbola 3 pret 3 turnīru esam spēruši nozīmīgu soli uz priekšu Latvijas ielu futbola attīstībā. Ļoti ceram, ka ārzemju komandu spēle un meistarība kā ielu futbola laukumos, tā Panna 1 pret 1 laukumā iedvesmoja mūsu jauniešus un motivēs viņus vairāk trenēties un attīstīt savas prasmes. Priecājamies, ka pēc turnīra Eiropas, Krievijas un Brazīlijas labākie ielu futbolisti ir gandarīti par aizvadīto turnīru, tāpēc droši varam teikt, ka viņi nesīs “Ghetto Games” un “Ghetto Football” ideju un Latvijas vārdu tālāk pasaulē. Jau tagad sākam gatavošanos nākamā gada starptautiskajam turnīram, uzrunājot pasaules meistarīgākos ielu futbolistus” pēc aiz-vadītā turnīra stāsta “Ghetto Football” līderis Antons Semeņaks.

Paralēli ielu futbola turnīram norisinājās arī pirmais starptautiskais Panna 1 pret 1 turnīrs. Tajā čempiona titulu izcīnīja vācietis Sejits Fatihs Hatipoglu, aiz sevis atstājot Kristoferu Līhtu no Dānijas, bet trešo vietu dalīja vācietis Juliāns Manuels Pirks un Deniss Ivanovs no Krievijas.

“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. “Ghetto Games” pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības.

Informāciju sagatavoja
Ieva Ancāne
Ghetto Football komunikācijas koordinatore


Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.