Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" iesit pamatlaika pēdējā sekundē, "Riga" izrauj uzvaru papildlaikā

Andrejs Siliņš

"Spartaks" iesit pamatlaika pēdējā sekundē, "Riga" izrauj uzvaru papildlaikā
"Riga FC" iekļūst Latvijas kausa finālā
Foto: Zigismunds Zālmanis / rigafc.lv

Aizraujošā spēlē "Skonto" stadionā trešdienas vakarā "Riga FC", ar rezultātu 2:1 papildlaikā pieveica Jūrmalas "Spartaku", otro reizi pēc kārtas iekļūstot Latvijas kausa izcīņas finālā.

Spēles dienas rītā Jūrmalas klubs pārsteidza futbola sekotājus, paziņojot par galvenā trenera nomaiņu - slovāka Jozefa Vukušiča vietā stājies lietuviešu speciālists Valds Urbons. 49 gadus vecajam speciālistam uzreiz bija ļoti nopietns eksāmens - vakara cīņa par vietu kausa finālā pret ambiciozo "Riga FC", turklāt izbraukumā "Skonto" stadionā.

Rīdzinieki spēli sāka ļoti apņēmīgi, aktīvi veidojot vienu uzbrukumu pēc otra, un septītajā minūtē pirmoreiz nopietni cīņā nācās iesaistīties viesu vārtsargam Vitālijam Meļņičenko. Minūti vēlāk pēc stūra sitiena Dušans Brkovičs ar galvu sita zem vārtu pārliktņa, bet Meļņičenko savu komandu glāba. Pēc brīža vēl viens saasinājums jūrmalnieku soda laukumā, un pirmais vārtu guvums jūtami brieda. 14. minūtē Sato no vārtu priekša bija izcila iespēja, bet atkal "Spartaku" glāba Meļņičenko.

Pirmajās divdesmit minūtēs pie vārtiem tomēr netiekot, rīdzinieki nedaudz nomierinājās, un spēle izlīdzinājās. 33. minūtē metrus trīsdesmit no vārtiem tieši pretī tiem "Spartaks" pārkāpa noteikumus. Pēc centrējuma Brkovičs nonāca līdz labai pozīcijai pašā vārtu priekšā, taču sisto bumbu Meļņičenko viegli tvēra. Dažas minūtes vēlāk līdzīga standartsituācija arī otrā laukuma pusē, Kazačoks izvēlējās sist pa vārtiem pats, bet trāpīja sieniņā. 44. minūtē pēc jūrmalnieku stūra sitiena Mihadjuks ar galvu veica vieglu sitienu vārtu virzienā, bet mājinieki briesmas drīz neitralizēja. Pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem (0:0).

Otrā puslaika sākumā "Spartaks" tik pie labas standartsituācijas pēc pārkāpuma netālu no soda laukuma kreisā stūra. Kazačoks šoreiz centrēja cerībā, ka kāds vārtu priekšā mainīs bumbas lidojuma virzienu, taču "Riga" aizsardzība bija līmenī un bumba viegli nonāca pie vārtsarga Vladislava Kurakina. 51. minūtē Edgars Gauračs izgāja viens pret vārtsargu, taču Oļegs Timofejevs paspēja pieslēgties un Garuačs līdz sitienam tā īsti nemaz netika. 56. minūtē Punculs labi saņēma un apspēlēja, atrada piespēli Oļegam Laizānam, kurš gan sita garām kreisajam vārtu stabam. 62. minūtē pēc standartsituācijas Kaspars Gorkšs beidzot atklāja rezultātu - Laizāns no stūra sitiena atdeva piespēli un Gorkšs lēca augstāk par Kazačoku, ar galvu raidot bumbu jūrmalnieku vārtos - 1:0.

Drīz pēc tam standartsituācija pēc pārkāpuma arī pie rīdzinieku vārtiem. Kazačoks izvēlējās sist, nevis piespēlēt, taču bumbu raidīja virsū vārtsargam Kurakinam. 69. minūtē uz maiņu nākušais Mickevičs ātrā solī pa kreiso malu pietuvojās soda laukumam, apspēlēja aizsargu un atdeva piespēli pie soda laukuma robežas bijušajam Darko Lemajičam, kurš gan sita vārtiem krietni pāri. 77. minūtē Meļņičenko glāba savu komandu pēc ātrā gaitā pa kreiso malu izskrējušā Vaščuka sitiena.

Pašā mača izskaņā izcila iespēja "Spartakam", taču bumba pēc pārliktņa skaršanas izlidoja ārpus laukuma. Sekoja stūra sitiens, pēc kura Kurakins bumbu atsita tālāk laukumā, taču sekoja vēl viens sitiens, apjukums soda laukumā, līdz bumba pēc Dmitrija Platonova sitiena nonāca "Riga" vārtos - 1:1. Ar to arī spēles pamatlaiks beidzās.

Pirmajā papildlaika puslaikā vairāk bumbu kontrolēja "Spartaks", tiesa, reālus momentus radīt neizdevās. 108. minūtē pēc atvairītas rīdzinieku standartsituācijas Platonovs atdeva lielisku piespēli šķērsām laukumam Klāvam Bāliņam, kurš pa kreiso malu pietuvojās vārtiem un atdeva piespēli uz vidu. Tur pie bumbas tika Azizs Ibragimovs, taču sitiens nebija precīzs. Divas minūtes vēlāk Darko Lemajičs izrāva uzvaru mājiniekiem - pēc teicamas Mickeviča piespēles soda laukumā veiklākais bija Lemajičs, kurš raidīja bumbu tīklā un panāca 2:1.

Tā arī šis mačs noslēdzās, un "Riga FC" otro reizi pēc kārtas iekļuva Latvijas kausa izcīņas finālā, kur to jau gaida "Liepāja/Mogo". Finālspēle paredzēta 18. oktobrī "Skonto" stadionā.

Latvijas kausa izcīņa 2017, pusfināls

Riga FC - Spartaks 2:1 (0:0)
Vārti: Gorkšs 62', Lemajičs 110' - Platonovs 90'+4'
Brīdinājumi: A.Kurakins 87'
Riga: V.Kurakins, Kovaļovs (Vaščuks 73'), Brkovičs, Jeņins, A.Kurakins, Punculs (Mickevičs 60'), Gorkšs, Timofejevs, Sato (Bogdaškins 90'+1'), Laizāns, Lemajičs.
Spartaks: Meļņičenko, Gauračs (Bāliņš 83'), Habeloks (Ibragimovs 79'), Pušņakovs, Mihadjuks, Kozlovs (Ivančičs 85'), I.Šlampe, I.S.Stuglis, Kazačoks, Platonovs, Kosoričs.

     [+] [-]

, 2017-09-20 21:33, pirms 7 gadiem
Riga tiešām labi nospēlēja

  -1 [+] [-]

, 2017-09-20 21:33, pirms 7 gadiem
Ļoti laba uzvara, tomēr pret Spartaku.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-20 21:41, pirms 7 gadiem
Nekads brinums nenotika ja maina trenerus ka ''cimdus'' nekas labs nav gaidams Ne jau treneri meklejama vaina Ta ka Spartaks ir privatklubs skiet vaina jamekle pasa kluba vadiba kas nu kuram no kluba ipasniekiem nepatik Vienu bridi kadam iepatiksies nogriezt finanses un klubs ''izkupes gaisa'' ka savulaik notika ar ambiciozo Kuldigas ''Venta'' vai Villerusa FK Riga sadiem futbola veidojumiem ir jarekinas ar ipasnieku iegribam untumiem neprognozejamibu

     [+] [-]

, 2017-09-20 21:41, pirms 7 gadiem
Ramoss ielika ar galvu, tfu, Gorkšs!

  +4 [+] [-]

, 2017-09-20 22:14, pirms 7 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: Nekads brinums nenotika ja maina trenerus ka ''cimdus'' nekas labs nav gaidams Ne jau treneri meklejama vaina Ta ka Spartaks ir privatklubs skiet vaina jamekle pasa kluba vadiba kas nu kuram no kluba ipasniekiem nepatik Vienu bridi kadam iepatiksies nogriezt finanses un klubs ''izkupes gaisa'' ka savulaik notika ar ambiciozo Kuldigas ''Venta'' vai Villerusa FK Riga sadiem futbola veidojumiem ir jarekinas ar ipasnieku iegribam untumiem neprognozejamibu
Tu latviešu valodā biji nesekmīgs?

     [+] [-]

, 2017-09-20 23:56, pirms 7 gadiem
Lai Rīga jau sak meklēt naudu nakamai sezonai šim trenerim, jo izskatās ka šis māk un saprot kaut ko no futbola trenēšanas, laba saspēle bija šodien, pietrūkst tik tādu noslēguma epizodes, vairāk sitienu pa vārtiem.