Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Nākamvasar notiks 24 stundu Latvijas un Igaunijas mačs futbolā

Andrejs Siliņš

Nākamvasar notiks 24 stundu Latvijas un Igaunijas mačs futbolā
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) un Igaunijas Futbola federācija vienojusies par kopēja futbola turnīra atjaunošanu, kas paredz diennakts laikā katrā valstī aizvadīt ne mazāk kā simts (100+) spēles starp abu valstu profesionālajām un amatieru futbola komandām.

Pirmās un pagaidām vienīgās šāda veida sacensības notika 2001.gada 22.jūnijā un toreiz sacensību kopvērtējumā ar rezultātu 54 pret 47 (kopējo vārtu attiecību 274:242) virsroku guva Latvija. 2013.gada 29.jūnijā šāds futbola turnīrs notiks otro reizi un par tā ģeogrāfisko centru kļūs OKartes atbalstītais LFF mācību un treniņu centrs "Staicele".

"Šī pasākuma mērķis ir apvienot abas valstis ar futbola palīdzību. 2013.gada 29.jūnijā Igaunijas un Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti spēlēt futbolu, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, atrašanās vietas vai tehniskajām iemaņām. Šī ir lieliska iespēja latviešus un igauņus satuvināt kopā vienotā pasākumā, un spēles kļūs par zīmīgu notikumu ne tikai konkrēto komandu, bet arī abu valstu savstarpējās sadarbības veicināšanā. Šādi mēs varam satuvināt mūsu cilvēkus kopā arī kultūras kontekstā," futbola turnīra atjaunošanas kopējo mērķi raksturo Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks.

"Futbols gan Latvijā, gan Igaunijā ir attīstījies un šobrīd kļuvis par stabilu vērtību abu valstu sporta dzīvē. Taču futbola kā spēles izaugsme nav iedomājama bez tradīciju uzturēšanas. Viena no šādām tradīcijām ir kopēja futbola turnīra organizēšana starp Latviju un Igauniju. Uzskatu, ka mūsu profesionālie klubi un amatieru komandas ar lielāko prieku 2013. gada 29. jūnijā pieņems uzaicinājumu piedalīties kopējā turnīrā ar kaimiņvalsts Igaunijas futbolistiem, turklāt tādejādi šī būs lieliska iespēja pārliecināties, kuras valsts pārstāvji šobrīd ir labāki,” tradīciju uzturēšanu futbolā atbalsta Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Par 100+ spēļu turnīra izspēles sistēmu

Turnīra ietvaros plānots, ka Latvijas Virslīgas futbola klubi tiksies ar Igaunijas Augstākās līgas (Meistriliiga – igauņu val.) komandām atkarībā no ieņemtās vietas 2012.gada nacionālā čempionāta kopvērtējumā. Pēc līdzīga principa savā starpā tiksies arī abu valstu Pirmās līgas un amatieru komandas. Savukārt spēle starp Latvijas un Igaunijas futbola čempionvienībām šoreiz paredzēta Igaunijā, tā kā 2001.gadā tā notika Latvijā.

Līdzīgi kā vienpadsmit gadus iepriekš arī šoreiz šajā futbola turnīrā tiek aicinātas piedalīties ne tikai profesionālās futbola organizācijas, bet arī amatieru un sieviešu futbola komandas, žurnālisti, mākslinieki, politiķi, banku un finanšu struktūru darbinieki, valstiskās organizācijas, studenti, skolēni, veterāni, kā arī citu sporta veidu un profesiju pārstāvji. Interesanti, ka 2001.gadā šī futbola pasākuma ietvaros savā starpā futbola laukumā tikās arī Latvijas Republikas Saeimas un Igaunijas parlamenta jeb Riigikogu deputāti.

Informāciju sagatavoja
Viktors Sopirins
Latvijas Futbola federācija
Administrācija, preses sekretārs

  +2 [+] [-]

, 2012-09-20 13:33, pirms 12 gadiem
sc.com tiešraide būs?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-20 15:23, pirms 12 gadiem
manuprāt nedaudz tizls veids kā LFF centīsies radītu lielaku interesi par pašmāju futbolu