Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

11 iemesli, lai 2017. gadā sekotu sieviešu futbolam

11 iemesli, lai 2017. gadā sekotu sieviešu futbolam
SFL zvaigznes Renāte Fedotova un Olga Ševcova (#14)
Foto: Gruzijas Futbola federācija

Brīdī, kad Latvijas futbols mediju dienas kārtībā regulāri parādās negatīvos toņos, ir vērts paskatīties uz pozitīvām lietām. Pēdējo gadu laikā, pateicoties mērķtiecīgam darbam [tajā skaitā no futbola federācijas puses], savu popularitāti Latvijā ir uzņēmis sieviešu futbols, kuram šogad ir vērts pievērst lielāku uzmanību nekā iepriekš.

1. Nacionālā izlase. Laika posmā no 6. līdz 11. aprīlim mūsu dāmas cīnījās par iespēju kvalificēties 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīram. Diemžēl neizmantotās izdevības spēlē pret Gruziju kopā ar pretinieču spēļu nelabvēlīgiem rezultātiem neļāva mūsu izlasei sasniegt jau sen loloto sapni. Nākamā oficiālā spēle Latvijas komandai varētu notikt 2019. gada pavasarī, kad būs jācīnās par tikšanu jau Eiropas čempionāta pamatkvalifikācijā. Protams, var cerēt uz pēkšņām reformām UEFA un FIFA, taču šobrīd mūsējām ir jāsamierinās ar ikgadējo dalību Baltijas kausā un retajām pārbaudes spēlēm. Šogad Baltijas kauss sieviešu izlasēm risināsies augusta pirmajā nedēļā Lietuvā [Šauļos vai Viļņā]. Tāpat pastāv variants, ka septembrī un oktobrī mūsu valstsvienība aizvadīs draudzības mačus mājās un izbraukumā.

2. Baltijas līga. Pēdējā laikā aktīvi notiek sarunas par Baltijas līgas atgriešanos sievietēm. Joprojām tiek risināti atsevišķi jautājumi par kalendāru un spēļu skaitu, taču ir skaidrs - turnīrs būs un tas risināsies jau šogad! Zināms, ka Baltijas līgā spēlēs pa divām komandām no Latvijas [“Rīgas Futbola Skola” un “Liepāja”], Igaunijas [“Pärnu” un Tallinas “Flora”] un Lietuvas [Šauļu “Gintra Universitetas” un Kauņas “Žara” ]. Nākotnē ir vēlme līgā iesaistīt baltkrievu un poļu klubus. Tāpat zināms, ka visām turnīra spēlēm tiks nodrošinātas video tiešraides [sekojiet Sportacentrs TV programmai!].

3. Čempionu līga. Pastāv liela varbūtība, ka šogad Latvijā redzēsim ne tikai Lietuvas un Igaunijas futbola komandas. Latvijas čempione “Rīgas Futbola Skola” [“Rīgas FS”] augustā/septembrī varētu uzņemt Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru, kurā ņems dalību četras komandas. 2015. gadā Rīgas komanda izcīnīja savu pirmo uzvaru ČL, bet šogad pie veiksmīgas izlozes ir pamats cerēt arī uz tikšanu nākamajā kārtā, kur pretī var stāties Eiropas futbola grandi [Parīze, Liona, Volfsburga, Potsdama un citi].

4. El Clasico. Tāpat kā telpu futbolam [“Raba” – “Nikars”] arī sieviešu futbolā ir sava grandu cīņa. Pēdējos gados “Rīgas FS” un “Liepājas” savstarpējās spēles kļuvušas par Sieviešu futbola līgas vizītkarti. Katra cīņa sapulcē salīdzinoši kuplu līdzjutēju skaitu, kā arī izraisa lielu rezonansi sieviešu futbola sabiedrībā. Pirms šīs sezonas arī “Liepājas” dāmas ir tikušas pie jaunā galvenā trenera [Kārlis Kņuts], kuram jau 1. kārtā būs jāmeklē veids, kā sagādāt problēmas pēdējo gadu čempionēm. Optimismu liepājniecēm noteikti iedos emocionāla uzvara [5:4] ziemas telpu futbola čempionāta par vienu no “Rīgas FS” komandām. Sezonas atklāšanas maču varēsiet vērot tiešraidē Sportacentrs TV šo svētdien.

5. 1. līgas plašā ģeogrāfija. Bez “Rīgas FS” un “Liepājas” valsts spēcīgākajā čempionātā ņem dalību internacionālā “Riga United” komanda, kā arī apvienotā “Spartaks Jūrmala/46. vidusskola” komanda [kurai gan sakars ar Jūrmalu ir visnotaļ mazs]. Lielākā daudzveidība ir Sieviešu 1. līgas čempionātā, kur ir pārstāvēts teju katrs Latvijas reģions. Turnīra spēles risināsies Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Olainē, Iecavā, Preiļos, Maltā un Talsos! SynotTip Virslīgas klubu līdzjutēji ar skaudību noskatās uz šādu izbraukumu daudzveidību.

6. U17 izlase. 2016. gadā Latvijas futbola sabiedrību savaldzināja meiteņu U17 izlase ar Karlīnu Miksoni priekšgalā. Cienīgs zaudējums pret Eiropas čempioni Vāciju [0:6], dramatisks zaudējums Turcijas komandai [1:2] un neizšķirts pret Velsu [1:1] deva pozitīvas emocijas visiem, kuri vēsajās oktobra dienās klātienē apmeklēja Romāna Kvačova trenētās komandas spēles Hanzas vidusskolas laukumā. Arī šogad Latvijā būs iespēja organizēt U17 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. Pretī 2001. un 2002. gadā dzimušajām meitenēm stāsies Anglijas, Skotijas un Slovākijas izlases.

7. U19 izlase. Nedrīkst aizmirst arī par 1999. un 2000. gada pārstāvēm, kur mums netrūkst vietējā futbola princešu. Anna Krūmiņa, Viktorija Zaičikova, Sandra Voitāne, Anastasija Fjodorova, Karlīna Miksone un Monika Estere Štube spēlē nozīmīgu lomu jau pieaugušo izlasē. Šoruden mēs varam ar cerībām skatīties meiteņu U19 [jā, šī vecuma izlase pērn zaudēja Spānijai ar 0:18…] virzienā. Kvalifikācijas turnīrs šoreiz risināsies Nīderlandē, kur bez mājiniecēm mūsu meitenēm būs jāspēlē ar Igauniju un Īriju.

8. U16 čempionāts. Strauji attīstās arī jauniešu sacensību piramīda. 2017. gadā U10, U12 un U14 vecuma grupām ir pievienojusies U16 grupa, kurā meitenes spēlēs formātā 11 uz 11. Pašlaik Latvijā ir 1125 licencētas futbolistes, taču nākošajos piecos gados ir mērķis šo skaitli trīskāršot, lai kādā dienā popularitātes ziņā apsteigtu sieviešu basketbolu. U16 čempionātā spēlējošās meitenes sastādīs kodolu Latvijas U15 izlasei, par kuras eksistenci pirms 2016. gada LFF vēlēšanām nezināja viens no prezidenta amata kandidātiem... Interesanti, ka šobrīd Latvijā ir tikai viens klubs, kuram ir pilna jauniešu un pieaugušo komandu piramīda vīriešu un sieviešu futbolā – “Rīgas Futbola Skola”. Nākamgad ar līdzīgu sasniegumu, visticamāk, varēs palielīties arī “Metta”.

9. Jaunā identitāte. Šogad pašmāju sieviešu futbolam ir radusies arī sava identitāte. Sieviešu futbola logotips sastāv no kroņa, kas pasvītro futbolistes kā Latvijas futbola princeses. Logotipā ir ieintegrēta arī futbola bumba, kā arī dzīvības, enerģijas un mūžīgās kustības simbols Saule. Ieskatoties rūpīgāk, logotipā var redzēt arī latviešiem tuvās Zvaigznes un Ausekļa zīmes, lai futbolistes tiektos pēc zvaigznēm un par tādām arī kļūtu. Sekot sieviešu futbola aktualitātēm varēs atsevišķā mājaslapā, kura uzsāks savu darbu pavisam drīz.

10. Emocijas. Labi zināms, ka dāmas ir emocionālas būtnes arī uz futbola laukuma. Prieku un asaru netrūkst arī spēlēs, kurās tiek fiksēti divciparu rezultāti. Lai saprastu, kāpēc ir jānāk uz dāmu spēlēm, iesaku jums noskatīties divus jaudīgākos video Latvijas futbolā 2017. gadā - viens un divi.

11. Skaistums. Taču pats svarīgākais - mūsu meitenes ir visskaistākās pasaulē. Kaut vai šī iemesla dēļ ir vērts ieplānot kāda mača apmeklējumu. Skaistumu var pamanīt ne tikai futbola laukumā, bet arī uz treneru soliņa un tribīnēs.


, 2017-04-20 16:27, pirms 7 gadiem
Vajag atcelt aizliegumu pēc gūtiem vārtiem noraut kreklu un parādīt! Tas celtu skatāmību!
, 2017-04-20 16:53, pirms 7 gadiem
kā var latvijas sieviešu futbola čempionāta kādu komandu dueli nosaukt par El Classico?
, 2017-04-20 17:07, pirms 7 gadiem
El classico autor tu kartupeli!!!!!
Kaada veel el classico??????????????

"El Clásico is the name given in football to any match between fierce rivals Real Madrid and FC Barcelona."

Seedien 2 autor!!!!!!
, 2017-04-20 17:09, pirms 7 gadiem
Autors pilniigs kartupelis, var redzeet ka fano par kaut kaadu real, bet visticamaak par farsu!
Tad tik pat labi vareji el classico vietaa uzakstit :
"Der Klassiker"

Kas arii butu protams galigi aplami, jo tas ir apziimejums ciinjai starp bayern un borussia d!
, 2017-04-20 17:13, pirms 7 gadiem
11 iemesli kadelj iet?
Es uzrakstiishu 11 iemeslus kadelj neiet!!!!

1. LFF saglji banda
2. Gunja
3. Mezeckis
4. Starkovs
5. Nozagts 1m eiro no "futbola majam"
6. Shema ar skonto
7. Nav normala stadiona kur skatities speles
8. Pilniigi amatieri
9. Tapat piespeles mak tikai uz atpakalju dot.
10. Sievietes Nevar vilkt maikas nost..
11. Autors uzskata ka el classico ir iespejams arii Latvijaa
, 2017-04-20 17:24, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: 11 iemesli kadelj iet?
Es uzrakstiishu 11 iemeslus kadelj neiet!!!!

1. LFF saglji banda
2. Gunja
3. Mezeckis
4. Starkovs
5. Nozagts 1m eiro no "futbola majam"
6. Shema ar skonto
7. Nav normala stadiona kur skatities speles
8. Pilniigi amatieri
9. Tapat piespeles mak tikai uz atpakalju dot.
10. Sievietes Nevar vilkt maikas nost..
11. Autors uzskata ka el classico ir iespejams arii Latvijaa
Tev nav neiroze no nedabūta seksa?
, 2017-04-20 17:36, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: Autors pilniigs kartupelis, var redzeet ka fano par kaut kaadu real, bet visticamaak par farsu!
Tad tik pat labi vareji el classico vietaa uzakstit :
"Der Klassiker"

Kas arii butu protams galigi aplami, jo tas ir apziimejums ciinjai starp bayern un borussia d!
eu tu knēveli, kur vēstule no UEFA, ko sūtīji pagājušajā gadā. Vai arī bērnudārzā aizmirsi starp klucīšiem. Mana sieva Liepājā spēlē futbolu un iemācies vismaz respektēt dāmas. Kāds te sakars ar žurnālistiem, kāds te sakars Arkādijam, kāds te sakars LFF ar to, ka dāmas dara to, ko mīl - spēlē futbolu.
, 2017-04-20 20:46, pirms 7 gadiem
Es vairāk par 2 nevarēju saskaitīt.

1st reason: boobs
2nd reason: butts
, 2017-04-20 22:18, pirms 7 gadiem
SFL cīņa starp RFS un ''Liepāju'' ir principiāla, taču iepriekšējās sezonās ''vienos vārtos''.
Protams, abas komandas iegūs daudz no līdzdalības Baltijas līgā.
Foto: LFF
4

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.