Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Skaisti vārti neglābj RFS, "Ventspils" iekļūst Latvijas kausa finālā

Emils Ozerinskis

Skaisti vārti neglābj RFS, "Ventspils" iekļūst Latvijas kausa finālā
Vitālijs Jagodinskis; Foto: FK Ventspils

Latvijas kausa izcīņas pusfinālā FK "Ventspils" savās mājās ar rezultātu 2:1 apspēlēja RFS futbolistus, tiekot pie ceļazīmes uz Latvijas kausa finālu. Ventspilnieku rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Vasīlijs Pavlovs un Vitālijs Jagodinskis, bet rīdziniekus no zaudējuma neglāba arī skaistais Roberta Savaļnieka gols.

"Ventspils" spēles sākumsastāvā sūtīja savu ceturtdaļfināla spēles varoni Raenu Tālbergu, kura uzvaras vārti ļāva ventspilniekiem sakaut principiālos pretiniekus liepājniekus. Tālbergs tikai pagājušajā nedēļas nogalē atzīmēja pilngadības sasniegšanu. Vairākus no ierastajiem komandas sākumsastāva spēlētājiem Dejans Vukicevičs atstāja rezervē. Valds Dambrausks pārsteidza ar Dmitrija Platonova sūtīšanu sākumsastāvā pirmo reizi kopš kausa spēles ar "Limbažiem". Uz rezervistu soliņa lietuviešu speciālists atstāja ierastos flangu spēlētājus Robertu Savaļnieku un Lašu Šergelašvili.

Mača pirmajās desmit minūtēs nedaudz vairāk uzbruka mājinieku komanda, kuras rindās pamanāms bija jaunais pussargs Tālbergs, kurš divas reizes mača ievadā apdraudēja RFS komandas vārtus. Tikmēr rīdzinieki savu pirmo īsto iespēju izniekoja pēc Gļeba Kļuškina un Evelitu savstarpējās nesaprašanās. Mača 12. minūtē mājinieku aktivitāte noveda pie pozitīva iznākuma. Ukrainis Artjoms Fiļimonovs no soda laukuma labā stūra izdarīja sitienu, bet bumba pēc rikošeta nonāca uz kājas Vasīlijam Pavlovam, kurš no pašas vārtu priekšas trieca bumbu vārtu tīklā. Tādējādi krievu futbolists guva savus pirmos vārtus dzletenzilo labā un panāca mājiniekiem labvēlīgo 1:0. Lai gan rīdzinieki atradās iedzinējos, tomēr aktīvāk pēc saviem otrajiem vārtiem devās mājinieku komanda. Pirmā puslaika vidū abu komandu spēlētāji krita pretinieku soda laukumā, taču Aleksandrs Golubevs ne pie vieniem, ne pie otriem vārtiem pendeli nenozīmēja.

Treneris Dambrausks savas komandas spēli uzbrukumā centās uzlabot ar Savaļnieka iesaistīšanu spēlē no rezervistu soliņa, taču tas rīdziniekiem vēlamo rezultātu nedeva, jo savus otros vārtus izdevās gūt ventspilniekiem. Pēc stūra sitiena RFS nospēlēja ļoti pasīvi savā soda laukumā, kur pēc sevis izdarītā stūra bumba nonāca atpakaļ pie Guli Mandžgalidzes, kurš ar piespēli atrada pretinieku soda laukumā esošo centra aizsargu Vitāliju Jagodinski. Aizsargs no gaisa izdarīja sitienu un bumba no zemes ieleca vārtos, Tādējādi cīņas 36. minūtē rezultāts kļuva 2:0 par labu "Ventspilij". Pirmā puslaika izskaņā Vitālijam Meļņičenko tā arī nopietni nenācās glābt savu komandu un pārtraukumā mājinieki devās ar divu vārtu pārsvaru.

Līdz ar otrās spēles daļas sākumu RFS rindās laukumā devās Beka Vačiberadze, bet "Ventspils" savas spēlētāju maiņas vēl pietaupīja. Bīstams moments izdevās Medžitam Neziri, kurš ar negaidītu sitienu pārbaudīja Kaspara Ikstena modrību. RFS vārtu vīram nācās pielikt visai lielas pūles, lai pasargātu rīdziniekus no trešā vārtu zaudējuma. Pa kreiso flangu reidu noorganizēja Savaļnieks, taču viņa iespēli soda laukumā pārtvēra Jagodinskis, neļaujot RFS uzbrucējiem nonākt sitiena pozīcijā. Pirmo spēlētāju maiņu "Ventspils" veica pusstundu līdz spēles pamatlaika beigām, pirmo reizi laukumā sūtot krievu futbolistu Kirilu Burikinu.

62. minūtē RFS bija iespēja pārtraukt savu sauso sēriju, taču Dmitrijs Platonovs pārāk ilgi pieturēja bumbu, nokavējot labāko sitiena izdarīšanas momentu. Pēc tam Platonovs sita pārāk vāji un Jagodinskis izsita bumbu no sava soda laukuma pirms vārtu līnijas šķērsošanas. Visai asu spēli aizvadīja Gļebs Kļuškins, kurš ar kāju trāpīja pa seju Fiļimonovam, pārsitot ukraiņu futbolista degunu.

Veiksme RFS futbolistus bija atstājusi un mača 68. minūtē bumba trāpīja pa ventspilnieku vārtu stabu, tā arī neļaujot Rīgas vienībai pārtraukt savu sauso sēriju. Lai gan "Ventspilij" izdevīgāk būtu bijis spēlēt uz rezultāta noturēšanu, tomēr svaigi spēki uz maiņu tika sūtīti tieši uzbrukumā, laukumā dodoties Senamem Vomem un Anastasijam Mordatenko. Ventspilnieku maiņas izrādījās nedaudz par ātru, jo sāpīgu epizodi piedzīvoja Mandžgakidze, kuram par spīti sāpēm nācās turpināt spēli.

RFS pēc trīs sausajām spēlēm vārtus izdevās gūt mača 82. minūtē. Roberts Savaļnieks no kreisās malas izpildīja soda sitienu ar ļoti augstu trajektoriju. "Ventspils" vārtsargam Meļņičenko, cenšoties tverta bumbu, acīs varēja iespīdēt arī Saule un bumba nonāca mājinieku komandas vārtos. Tādējādi ar efektīgu vārtu guvumu Savaļnieks pārtrauca RFS sauso sēriju, taču mača rezultāts vēl aizvien bija rīdziniekiem nelabvēlīgs - 1:2. 87. minūtē Savaļnieks vēlreiz ieguva iespēju izpildīt soda sitienu no labas pozīcijas, šoreiz no soda laukuma priekšas. Bumba pēc RFS spēlētāja sitiena lidoja vārtu kreisajā malā, taču Meļņičenko atlētiskā lēcienā spēja bumbu atvairīt. Mača kompensācijas laikā stūra sitienos uz pretinieku soda laukumu devās arī Ikstens, taču izraut neizšķirtu Rīgas komandas futbolistiem nebija pa spēkam. Līdz ar to "Ventspils" svinēja uzvaru ar 2:1 un izjauca potenciālo galvaspilsētas komandu finālu. Ventspilnieki 24. oktobrī Daugavas stadionā centīsies izcīnīt savu astoto Latvijas kausu. Kurzemnieku pretinieki būs vai nu "Riga FC" vai "Metta/LU". Savukārt RFS ar šo rezultātu ceturto reizi pēc kārtas nākas apstāties Latvijas kausa izcīņas pusfinālā.

Ventspils - RFS 2:1 (2:0)
Vārti: Pavlovs 13', Jagodinskis 36' - Savaļnieks 82'
Brīdinājumi: Alfa, Dubra, Meļņičenko - Solovjovs, Kļuškins
Ventspils: Meļņičenko, Žuļevs, Jagodinskis, Bulvītis, Neziri (Burikins 60'), Tīdenbergs, Alfa, Fiļimonovs, Mandžgalidze, Tālbergs (Mordatenko 71'), Pavlovs (Vome 69').
RFS: Ikstens, Sorokins (Savaļnieks 32'), Sandokhadze, Dubra, Solovjovs, Isajevs (Vačiberadze 46'), Evelitu (Sikharulidze 67'), Fertovs, Kļuškins, Marusičs, Platonovs.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Latvijas kausa izcīņa, pusfināli

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
19.09.16:00Ventspils – RFSOC Ventspils2:1 (2:0)
19.09.19:00Metta/LU – Riga FCDaugavas stadions

     [+] [-]

, 2018-09-19 18:08, pirms 6 gadiem
RFŠĀ ņems Tamazu? nu četrniekā jau paliks bez eirokausiem nepaliks. Rīgas Skola, Cerams, ka skolniekiem nevajadzēs bastot skolu lai nodarbotos ar futbolu amatieru līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 18:21, pirms 6 gadiem
Ventspils uzvarā vainīgi tiesneši. Kā Meļņiks ielaiž aiz apkakles? Kas tas par nosaukumu: Erfēšā ?Labāks ir Žoopā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 18:47, pirms 6 gadiem
Strops jau atkal ironizē,laikam atcerās RFS žēlošanās par arbitru darbu.Šeit varu pateikt vienu.Manuprāt,arbitru līmenis nudien nav zemāks par spēlētāju līmeni,bet vienai otrai brigādei pat augstāks.Tās, protams,manas subjektīvās domas.Kas attiecās uz šīsdienas spēli,tad pārsteidza,domāju ne mani vienu,ventspilnieku sākuma sastāvs,kad četri potenciālie pamatsastāva spēlētāji atradās uz rezervistu soliņa.Šoreiz nostrādāja,jo pat Vasja guva savus pirmos vārtus. ventspilnieku sastāvā.Šaubas par galaiznākumu radās tikai pēc Savalnieka skaistajiem vārtiem.

     [+] [-]

, 2018-09-19 18:52, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Ventspils uzvarā vainīgi tiesneši. Kā Meļņiks ielaiž aiz apkakles? Kas tas par nosaukumu: Erfēšā ?Labāks ir Žoopā.
Vai tu neesi tas, kurš jau kopš augusta beigām sāka vākt zīles?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 19:21, pirms 6 gadiem
host22, 18:52, pirms 25 minūtēm, ignorēt, atbildēt
strops rakstīja: Ventspils uzvarā vainīgi tiesneši. Kā Meļņiks ielaiž aiz apkakles? Kas tas par nosaukumu: Erfēšā ?Labāks ir Žoopā.
Vai tu neesi tas, kurš jau kopš augusta beigām sāka vākt zīles?

Zīles nevācu. Lasu sēnes,vācu pudeles.