Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sensācija izpaliek, "Riga" trešo reizi pēc kārtas iekļūst Latvijas kausa finālā

Emils Ozerinskis

Sensācija izpaliek, "Riga" trešo reizi pēc kārtas iekļūst Latvijas kausa finālā
Deniss Rakels; Foto: Jānis Līgats

Latvijas kausa pusfinālā "Riga FC" ar rezultātu 2:1 pārspēja "Metta/LU" futbolistus, tādējādi nokļūstot Latvijas kausa izcīņas finālā, kur 24. oktobrī Virslīgas līdervienība krustos šķēpus ar FK "Ventspils".

Latvijas kausa pusfinālā "Riga FC" vairākus savus komandas vadošos spēlētājus atstāja uz rezervistu soliņa, uzbrukuma smailē sūtot Kamilu Bilinski. Savukārt "Metta/LU" laukumā sūtīja savus labākos spēkus, lai cīnītos par sensacionālu iekļūšanu Latvijas kausa finālā.

Pirmā vārtu gūšanas iespēja bija "Riga FC" vienībai, pieredzējušajam poļu uzbrucējam Kamilam Bilinskim nonākot mājinieku soda laukumā, no kura poļu uzbrucējs bumbu raidīja garām vārtu tālajam stabam. Pēc nospēlētām desmit minūtēm spēlē aizvien labāk sāka iejusties "Metta/LU" futbolisti, kuriem izdevās uz visai garu uzbrukumu iespiest rīdziniekus soda laukumā. Taču līdz sitienam pa vārtiem "Metta/LU" uzbrukums nenoveda. Mājinieku komandas aizsargiem sirds nedaudz notrīcēja pēc Brazīlijas futbolista Tjagu sitiena no distances, taču bumba lidoja nedaudz garām mērķim, pēc 15 aizvadītām minūtēm saglabājoties bezvārtu neizšķirtam.

Pirmais sitiens vārtu rāmī šajā spēlē lidoja mača 25. minūtē, kad Usmans Abass izdarīja sitienu ārpus soda laukuma robežām. Taču bums lidojums bija gana lēns, lai nesagādātu Robertam Ozolam nekādas problēmas droši ķert spēles rīku. Neilgu brīdi vēlāk "Riga FC" iespieda konkurentus soda laukumā, kur Krista Gulbja centienos bloķēt bumbu spēles soģis Aleksandrs Anufrijevs saskatīja spēlei ar roku, nozīmējot uz "Metta/LU" vārtiem 11 metru soda sitienu. Vārtsargs Dāvis Ošs centās lekt uz vārtu labo malu, taču Tjagu raidīja bumbu vārtu vidū, ar 1:0 izvirzot vadībā Virslīgas līdervienību.

Pēc nonākšanas iedzinējos "Metta/LU" futbolisti rokas nenolaida un turpināja spēlēt piespēlēm bagātu un skatāmu futbolu. Mettiešu centība tika atalgota ar iespēju izpildīt stūra sitienu mača 35. minūtē. Vladislavs Fjodorovs ar lieliski izpildītu piespēli nolika bumbu uz galvas Kirilam Ševeļovam, kurš augstā lēcienā tika pie bumbas otrajā stāvā. Vārtsargam Ozolam neatlika laiks noreaģēt un "Metta/LU" kapteinis izlīdzināja spēles rezultātu - 1:1. Piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Viktors Skripņiks pastiprināja savas komandas uzbrukuma jaudu, laukumā sūtot Denisu Rakelu, bet uz aizsardzības līniju 'pārbīdot Armandu Pētersonu. Noslēdzoties mača pirmajām 45 minūtēm katra no komandām bija guvusi pa vieniem vārtiem.

Otro puslaiku ar spiedienu uz pretinieku vārtiem sāka Virslīgas līdervienība "Riga", vairāk kontrolējot bumbu un spiežoties tuvu Oša cietoksnim. Rīdziniekiem izdevās panākt stūra sitienu, kuru izpildīt devās Rakels. Soda laukumā veiklākais izrādījās Antonijs Černomordijs, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos un spēles 50. minūtē atguva vadību rīdziniekiem - 2:1. "Metta/LU" uzbrukumi turpmākajās desmit minūtēs bija haotiskāki un tikai Tamirlana Džamalutdinova sitiens lidoja vārtu rāmī, bet Ozols pārliecinoši situāciju kontrolēja. Spēlei sasniedzot 60. minūti Daugavas stadiona tribīnēs līdzjutēji centās veidot vilni, taču skatītāju rindas izrādījās pārāk šķidras, lai panāktu cerēto efektu.

Uz mača noslēdzošajām divdesmit minūtēm Skripņiks laukumā sūtīja Ivanu Lukjanovu, kamēr Andrim Rihertam iespējas pastiprināt savas komandas spēli bija visai limitētas. 15 minūtes līdz pamatlaika noslēgumam Džordzījs Deivīs ar ātru skrējienu ielauzās pretinieku soda laukumā, kur rīdzinieku aizsargs izšķīrās par piespēli nevis sitienu pa vārtiem. Droši bumbu no sava soda laukuma izsita Ševeļovs.

Tuvojoties mača noslēgumam sāka izpausties mettiešu nogurums, mājinieku komandai pasīvi darbojoties spēlē bez bumbas. Rīdzinieki lielākoties savus uzbrukumus veidoja caur kreiso flangu, izrāvienus ar bumbu veicot Rakelam. Piecas minūtes līdz pamtlaika beigām Bilinskis izrāvās pret mājinieku vārtiem, bet Gulbis aizsardzībā ļoti labi izspieda pieredzējušo uzbrucēju no soda laukuma, polim tā arī nespējot izdarīt sitienu. Kompensācijas laika sākumā Sanijbojs panāca stūra sitienu un pretinieku soda laukumā devās Ošs. Pēc stūra sitiena vārtus centās iekarot gan Rendijs Šibass, gan Kristaps Liepa. Taču epizode noslēdzās bez gūtiem vārtiem un ar asumiem pie "Riga" vārtiem. "Metta/LU" vairs atlikušajā laikā Ozola vārtus nespēja apdraudēt un spēle noslēdzās ar 2:1 "Riga" futbolistu uzvaru. Tādējādi "Metta/LU" vienības labākais sasniegums Latvijas kausa izcīņā paliek iekļūšana pusfinālā, bet "Riga" trešo reizi pēc kārtas spēlēs turnīra finālā, kur galvaspilsētas komandu jau gaida "Ventspils". Fināls norisināsies 24. oktobrī Daugavas stadionā.

Metta/LU - Riga FC 1:2 (1:1)
Vārti: Ševeļovs 35' - Tjagu 28' (11m), Černomordijs 50'
Brīdinājumi: Gulbis, Liepa, Fjodorovs, Ševeļovs - Pētersons
Metta/LU: Ošs, Seriba, Ševeļovs, Gulbis, Abass, Liepa, Ozoliņš, Fjodorovs, Džamalutdinovs (Fazili 73'), Ivanovs (Šibass 65'), Harmons (Sanijbojs 80').
Riga FC: Ozols, Gabovs (Rakels 41'), Černomordijs, Struglis, Deivīs, Paničs, Tjagu (Brisola 80'), Saričs, Pētersons, Mickevičs (Lukjanovs 71'), Bilinskis.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

Latvijas kausa izcīņa, pusfināli

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
19.09.16:00Ventspils – RFSOC Ventspils2:1 (2:0)
19.09.19:00Metta/LU – Riga FCDaugavas stadions1:2 (1:1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-09-19 22:28, pirms 6 gadiem
Man nav saprotams kur ir Zjuzins?? Jau kadu gadu nav spelejis?! Un Cauna kur ir palicis? Admin vai tu esi lietas kursaa??!

     [+] [-]

, 2018-09-19 23:03, pirms 6 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Man nav saprotams kur ir Zjuzins?? Jau kadu gadu nav spelejis?! Un Cauna kur ir palicis? Admin vai tu esi lietas kursaa??!
Finālā Zjuzins uz maiņu un kausa ieguvējs.

     [+] [-]

, 2018-09-20 07:35, pirms 6 gadiem
Arka Marcinkević, 2018-09-19 22:28, vakar, ignorēt, atbildēt
Man nav saprotams kur ir Zjuzins?? Jau kadu gadu nav spelejis?! Un Cauna kur ir palicis? Admin vai tu esi lietas kursaa??!

Runā ,ka Cauņa aizbraucis uz Nīderlandi pie trenera Slucka stažēties.