Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com tiešraidēs noskaidrosies vēl divi Latvijas kausa pusfinālisti

Emils Ozerinskis

Sportacentrs.com tiešraidēs noskaidrosies vēl divi Latvijas kausa pusfinālisti
Vitālijs Afanasjevs. Foto: Jānis Līgats

"Vienviens.lv" Latvijas kausa izcīņā futbolā 21. augustā tiks aizvadītas divas spēles, kurās noskaidrosies divas turnīra pusfinālistes. Pulksten 17:00 "Daugavpils" savās mājās uzņems "Jelgavu", bet divas stundas vēlāk "Liepāja" centīsies izmantot krīzi RFS nometnē.

Visas Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēles tiešraidē translē Sportacentrs.com televīzija. Sākotnēji bija paredzēts, ka šodien tiks aizvadītas trīs spēles, taču "Riga" veiksmīgo Eirokausu rezultātu dēl spēle starp Latvijas čempioniem un pirmās līgas līdervienību no Tukuma pārcelta uz septembra sākumu.

Latvijas kausa ceturtdaļfināla pāru izlozē Kristiana Kareļina rokas saveda kopā abas otrās līgas komandas, kas automātiski nozīmēja šīs līgas komandas iekļūšanu turnīra pusfinālā. Ceturtdaļfināla cīņā starp "Caramba Rīga" un "Karosta" bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija, lai noskaidrotu mača uzvarētāju. Pateicoties Raivo Varažinska atvairītajiem pēcspēles sitieniem tālāk soļoja Liepājas vienība, ļaujot kurzemniekiem sapņot par potenciālu pilsētas derbiju pusfinālā.

Šodien Latvijas kausa ceturtdaļfināla pirmā cīņa norisināsies Latgalē, kur BFC "Daugavpils" tiksies ar FK "Jelgava". Daugavpilieši Latvijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuva pateicoties uzvarai pār "Spartaku", kad Kaspars Kokins otrā puslaika sākumā guva vienīgos Latgales komandas vārtus, nodrošinot uzvaru ar minimālu rezultātu. Virslīgā daugavpilieši līdz šim priekšpēdējā spēļu kārtā pārtrauca septiņu spēļu sēriju bez uzvarām. Viktora Moroza komanda ar 2:1 apspēlēja liepājniekus, tieši pret kuriem nāca arī "Daugavpils" iepriekšējā uzvara jūnija sākumā. Šajā nedēļas nogalē latgalieši ar 2:3 piekāpās spartakiešiem. Pēdējos mačos rezultatīvs bijis "Daugavpils" nigēriešu uzbrucējs Namdi Ofors, kurš Virslīgā izcēlies ar trīs precīziem sitieniem vārtos.

Jelgavnieki šogad Latvijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuva pateicoties uzvarai pār "Mettu", triumfējot savā laukumā ar 1:0. Zemgales komandai pār pretinieku pāri darījumu pagājušajā sezonā ļāva reabilitēties uz "Mettas" vārtiem nozīmētā pendele spēles pamatlaika izskaņā, kuru realizēja Irakli Bidzinašvili. Kopumā astotdaļfināla spēle starp šīm abām komandām bija visai neizteiksmīga, taču jelgavniekiem Jelgavā izdevās sākt ceļu uz Jelgavu. Tieši šajā pilsētā rudenī norisināsies Latvijas kausa finālspēle, kurā, protams, grib spēlēt arī laukuma saimnieki. Ar Oļega Kubareva stāšanos pie komandas stūres jelgavniekiem ir izdevies izcīnīt vairākas uzvaras, paceļoties no turnīra apakšdaļas līdz septītajai pozīcijai. Savu pirmo uzvaru Kubareva vadībā jelgavnieki guva tieši izbraukumā pret "Daugavpili". 21. jūnijā ar precīziem sitieniem izcēlās Danils Hvoiņickis un Renārs Rode. Pēdējā spēlē Zemgales komanda ar 1:3 piekāpās valmieriešiem. Par bīstamu komandas ieroci kļuvis Igora Kozlova spēcīgais tālsitiens, kas Zemgales komandai atnesis trīs vārtu guvumus nesenajās spēlēs.

Ar iekļūšanu Latvijas kausa pusfinālā centīsies reabilitēties divas pēdējā laika neveiksminieces FK "Liepāja" un RFS. Aleksandra Starkova vadītie liepājnieki Virslīgā šobrīd piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas un aizvien lielāka sāk izskatīties iespējamība, ka kurzemniekiem vienīgā cerība uz spēlēšanu Eirokausos var palikt tikai caur Latvijas kausu, jo Virslīgā atstatums līdz ceturtajai vietai sasniedzis jau sešus punktus. Savukārt Valda Dambrauska cerības uz čempiontitulu sākušas izplēnēt pēc zaudējuma tiešajai konkurentei "Riga". Arī bezzobainai 0:3 zaudējums pret ventspilniekiem sāk apdraudēt RFS izredzes uz vicelīderes pozīcijas noturēšanu.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā "Liepājai" uzdevums nebija pārāk sarežģīts - izbraukumā jāpieveic "Smiltene". Lai gan rezultāts 4:0 liecināja par liepājnieku pārākumu, taču sīkstie smiltenieši demonstrēja gana solīdu sniegumu. Pēdējā laikā gan Kurzemes komandu apvijušas kontriversiālas runas par līdzšinējā komandas līdera Jāņa Ikaunieka nosūtīšanu uz dublieru komandu. Lai gan bijušais Latvijas izlases treneris Starkovs pēdējās preses konferencēs norādījis, ka tas saistīts ar savainojumiem, pārliecību par konfliktu kluba iekšienē tas nekliedē. Savukārt RFS direktora, bijušā liepājnieka Māra Verpakovska pieskatītā komanda astotdaļfinālu pārvarēja Valmierā, kur komandas jaunieguvumi Tīns Vukmaničs un Darko Lemajičs ļāva RFS atspēlēties un turpināt cīņu Latvijas kausā, atnesot uzvaru ar 2:1 pret vidzemniekiem. RFS vasaras pāreju periodā pastiprinājusies ar individuāli spēcīgiem spēlētājiem, taču komandas saspēle vēl nav izveidojusies, par ko liecina pēdēja laika vājie rezultāti. RFS vienībai atliek cerēt, ka šodienas izbraukums Liepājā ļaus komandai saliedēties, ievadot vienību izšķirošajā sezonas fāzē ar pozitīvām sajūtām.

Abas šīs dienas spēles tiešraidē translēs Sportacentrs.com televīzija. Pulksten 17:00 sāksies spēle Daugavpilī, bet pulksten 19:00 sākuma svilpe tiks dota mačam Liepājā.

"Viensviens" Latvijas kausa ceturtdaļfināls

DatumsLaiksSpēleNorises vietaRezultāts
4. aug.14:00"Caramba Rīga" - "Karosta"Daugavgrīvas vsk. stadions1:1 / 3:4 11m (0:1 / 1:1)
21. aug.17:00"Daugavpils" - "Jelgava"Stadions "Celtnieks"
21. aug.19:00"Liepāja" - RFSStadions "Daugava"
1. sep.18:00"Riga" - "Tukums 2000""Skonto" stadions

     [+] [-]

, 2019-08-21 12:25, pirms 5 gadiem
Kopš kura laika Jelgava ir Kurzemē?

     [+] [-]

, 2019-08-21 14:16, pirms 5 gadiem
FKL retā cerība aizķerties aiz eirokausu iespējas: Petrovičs vs leitis & Māris