Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas kausa 1/4 finālu dalībniecēm neskaidrība, jāgaida apelāciju izskatīšana

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Par Latvijas kausa 1/4 finālu dalībniecēm neskaidrība, jāgaida apelāciju izskatīšana
Daugavpils "Daugava" 2013. gadā ieguva Superkausu. Vai tā varēs pacīnīties arī par Latvijas kausu?
Foto: lff.lv

Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālu izloze notiks nākamo pirmdien, 24. martā, pavēstījusi Latvijas Futbola federācija (LFF). Tomēr pagaidām nav pilnīgas skaidrības par astoņām komandām, kurām būtu šai izlozē jāpiedalās, Sportacentrs.com komentēja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Izloze notiks 24.martā plkst 13:00 LFF telpās, Grostonas ielās 6b. LFF aicinājusi klubu pārstāvjus klātienē apmeklēt izlozi. Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu spēles notiks laika posmā no 4. - 6.aprīlim. Ceturtdaļfinālu spēļu uzvarētāji iekļūs sacensību pusfinālā, un pusfināla spēļu pāri tiks noteikti papildus izlozē, par kuras datumu un laiku tiks paziņots papildus LFF mājaslapā. Latvijas kausa izcīņas pusfināli plānoti 23.aprīlī, savukārt fināls šogad notiks 21. maijā. Atgādinām, ka šī brīža titula turētāja ir "Ventspils".

Starp astoņām 1/4 fināla dalībniecēm (1/8 fināli notika 2013. gada jūlijā un augustā) "uz papīra" ir četri šī gada Virslīgas klubi "Ventspils", Rīgas "Daugava", "Jūrmala" un "Jelgava", divi Virslīgas licenci nesaņēmušie (vismaz pagaidām) klubi "Skonto" un Daugavpils "Daugava", 1. līgas klubs "Gulbene" un "Liepājas metalurga" pēctece "Liepāja".

Kā portālam Sportacentrs.com komentēja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, tā kā šobrīd vēl nav zināms galīgais Virslīgas dalībnieču sastāvs un skaits, nav skaidrības arī par astoņiem klubiem kausa izcīņas 1/4 finālos. Mežeckis apstiprināja, ka "Liepāja" noteikti 1/4 finālā spēlēs (lasi: pārņēmusi "Liepājas metalurga" tiesības), bet "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" iespējamās dalības sakarā jāgaida lēmums par to dalību Virslīgā. Ja šie abi klubi (vai kāds no tiem) tiks pie tiesībām spēlēt Virslīgā, tad attiecīgi varēs piedalīties arī kausa 1/4 finālā. Ja licence dalībai Virslīgā netiks iegūta, "skatīsimies tālāk", komentēja Mežeckis.

Atgādinām, ka galīgais lēmums par "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" dalību Virslīgā tiks pieņemts rītvakar. Kā Sportacentrs.com pastāstīja Mežeckis, apelāciju izskatīšana sāksies ceturtdien, plkst.18:00, un tajā piedalīsies LFF apelācijas komisijas priekšsēdētājs Kārlis Villerušs, kā arī pieaicināti divi neatkarīgi juristi.

Latvijas kausa 1/8 fināla pāri

DatumsSpēleRez
19.jūlijsFK Spartaks - SK Liepājas metalurgs2:4
20.jūlijsSFK Varavīksne - FB Gulbene2:3
20.jūlijsFK Tukums 2000/TSS Salaspils - FC Jūrmala0:5
21.jūlijsSkonto FC – Rīgas Futbola skola5:0
21.jūlijsFK Jelgava - Valmieras FK BSS3:1
21.jūlijsFK Daugava Rīga - BFC Daugava3:1 pag.
6.septembrisIlūkstes NSS - FK Ventspils0:3
7.septembrisJDFS Alberts - FC Daugava Daugavpils0:4

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

  +3 [+] [-]

, 2014-03-19 21:07, pirms 10 gadiem
Ka tik lff spētu noturēt savu kursu un ne pielaist abus grekazus pie spēlēšanas. Tukšie Fc Skonto solījumi sāk izklausīties smieklīgi. Un prezidenta izteicieni jau nu vispār netur nevienu kritiku.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-19 21:08, pirms 10 gadiem
Mežeckis apstiprināja, ka "Liepāja" noteikti 1/4 finālā spēlēs (lasi: pārņēmusi "Liepājas metalurga" tiesības)
------------
Bet tiesības tikais LV kausā?Šķiet uz eirokausiem šis klubs nepretendē(no LV kausa,ja izcīnītu vietu)....Vismaz agrāk tā dzirdēju!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-19 21:08, pirms 10 gadiem
FK Liepāja vispār ir LFF biedrs?

bet ja godīgi, tad bik dīvaini, klubs tikko izveidots un uzeiz 1/4 finālā spēlē Saprotu, ka vēl Virslīgā savāca LM vietu, bet kauss tak bija sācies.
Tad jau arī Virslīgas turnira vidū kāds klubs var bankrotēt un savu vietu un punktus atdot citam klubam, kas tikko izveidots

  +7 [+] [-]

, 2014-03-19 21:13, pirms 10 gadiem
dragoo rakstīja: FK Liepāja vispār ir LFF biedrs?

bet ja godīgi, tad bik dīvaini, klubs tikko izveidots un uzeiz 1/4 finālā spēlē Saprotu, ka vēl Virslīgā savāca LM vietu, bet kauss tak bija sācies.
Tad jau arī Virslīgas turnira vidū kāds klubs var bankrotēt un savu vietu un punktus atdot citam klubam, kas tikko izveidots
Dīvainākais ir tas ka tādi kā tu tagad atļaujas smaidīt, tad viss jau ir skaidrs sakarā ar skontas spēlēšanu?Ja reiz smaidi ... Ilgi biji pazudis!

  +3 [+] [-]

, 2014-03-19 21:19, pirms 10 gadiem
Vēl viena lieta. Kausa reglamentā uz ātru aci pārskatot nav punkts kāda licence ir nepieciešama. Pie dalībniekiem tik minēts, ka jābūt LFF biedram un Skonto ar DD tādi ir. kādēļ lai tiktu izslēgti no kausa?

  +4 [+] [-]

, 2014-03-19 21:35, pirms 10 gadiem
Tikko gribēju jautāt,kāda saistība virslīgai ar Latvijas kausu?Licenzi tak dod par spēlēšanu virslīgā,jeb varbūt šiem klubiem tiek atņemts arī LFF biedru statuss.Kaut kādas juridiskas neskaidrības.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-19 21:37, pirms 10 gadiem
Latvijas kausā piedalās daudzas komandas, kuras nespēlē Virslīgā un tām nav A licences. Vai tas nozīmē, ka tām nav iespēju iegūt kausu? Atkal LFF auzās brauc...

  +4 [+] [-]

, 2014-03-19 21:37, pirms 10 gadiem
dragoo rakstīja: Vēl viena lieta. Kausa reglamentā uz ātru aci pārskatot nav punkts kāda licence ir nepieciešama. Pie dalībniekiem tik minēts, ka jābūt LFF biedram un Skonto ar DD tādi ir. kādēļ lai tiktu izslēgti no kausa?
teorētiski pēc nolikuma tā sanāk, ka var piedalīties arī komandas no malas, tikai jābūt LFF biedram un visiem spēlētājiem jābūt LFF licenzēm. tā ka pēc idejas gan Skonto, gan DD var kausā startēt.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-19 22:59, pirms 10 gadiem
Nu, zināma saistība jau tomēr starp kausu un Virslīgu ir. Vai tad kāds domā, ka DD vēl pastāvēs, ja zaudēs apelāciju?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-19 23:03, pirms 10 gadiem
FK Liepāja reāli ir tā pati komanda, kas bija LM, tāpēc LFF dara pilnīgi pareizi, ka atzīst tiesību pārmantošanu, neraugoties uz juridiskās pēctecības pārtrūkšanu un mainījušos komandas vadību. Te nu Dragoo nav taisnība, turpretim par Skonto un DD tiesībām spēlēt kausā gan taisnība Dragoo un viņa domubiedriem, spēlēšanai kausā nekāda A-licence nav vajadzīga.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-20 10:40, pirms 10 gadiem
No vienas puses pārņem jā, bet no otras tas tomēr ir cits klubs. Juridiski cits. Rangers FC Skotijā lika sākt no 4. līgas.

Tad jau tik pat labi var Skonto startēt ar Skonto Academy un pārmantot Skonto vietu Virslīgā un parādi nebūs. Viss kārtībā.

Manuprāt, tomēr pārāk liela putra ir šajā visā un tas tāpēc, ka nav viens likums un viena taisnība visiem. Par katru lemj atsevišķi un uz katru skatās atsevišķi, kas kopumā nav pareizi.

olga rakstīja: FK Liepāja reāli ir tā pati komanda, kas bija LM, tāpēc LFF dara pilnīgi pareizi, ka atzīst tiesību pārmantošanu, neraugoties uz juridiskās pēctecības pārtrūkšanu un mainījušos komandas vadību. Te nu Dragoo nav taisnība, turpretim par Skonto un DD tiesībām spēlēt kausā gan taisnība Dragoo un viņa domubiedriem, spēlēšanai kausā nekāda A-licence nav vajadzīga.