Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Gauračs 113. minūtē izrauj uzvaru pret "Mettu", "Spartaks" pusfinālā

Gauračs 113. minūtē izrauj uzvaru pret "Mettu", "Spartaks" pusfinālā
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Papildlaika otrajā puslaikā pēc sitiena ar galvu Edgars Gauračs guva vienīgos Jūrmalas "Spartaka" vārtus Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē pret "Mettu/Latvijas Universitāti", līdz ar to Latvijas čempione izcīnīja uzvaru mačā ar 1:0 un iekļuva pusfinālā.

Pirms spēles izteiktas favorītes statusā bija Latvijas čempione "Spartaks", tomēr pirmajās minūtēs spēle veidojās līdzīga. 18. minūtē Kazačokam bija laba situācija sitienam no standartsituācijas, taču nekā. Abas komandas veidoja uzbrukumus, vairākkārt bīstami pietuvojoties pretinieku vārtiem. 38. minūtē lieliska iespēja "Mettai", taču Vladislava Fjodorova sistā bumba tika raidīta virsū vārtsargam. Pēdējās puslaika sekundēs Ivančičs sita virsū "Mettas" vārtsargam Ošam, un pēc 45 minūtēm rezultāts nebija mainījies - 0:0.

54. minūtē Habeloks saņēma bumbu pretī vārtiem metrus 18 no tiem, apstrādāja bumbu un veica sitienu pa zemi uz kreiso vārtu stūri, taču bumba lidoja nedaudz garām stabam. 64. minūtē "Metta" neizmantoja izcilu momentu - Abdullahi saminstinājās pirms sitiena, bet bumba nonāca pie Ņikitas Ivanova, kurš sita vārtos, taču bumba atsitās pret tuvo stabu, pret tālo stabu un atlēca atpakaļ laukumā...

74. minūtē "Spartaka" pretuzbrukumā Ivančičs saņēma bumbu labajā pusē pie soda laukuma un raidīja bumbu pavisam nedaudz garām tuvajam stabam. Ar laicīgām spēlētāju maiņām "Spartaks" centās pastiprināt uzbrukumu, taču iniciatīvas pārņemšana nemaz tik viegli nepadevās. 76. minūtē Ivanovs aizsteidzās viens pret vienu ar aizsargu, atdeva piespēli Abdullahi, kurš pieslēdzās pa labo pusi, taču nespēja apstrādāt bumbu un epizode beidzās, īsti nesākoties.

85. minūtē Gauračs izprovocēja Strodu uz pārkāpumu, par ko "mettietim" pienācās brīdinājums, bet jūrmalnieki standartsituāciju pēc centrējuma soda laukumā nemācēja izmantot. Pāris minūtes vēlāk kritienā Gauračs sita nedaudz garām tālajam stabam. Pēdējās pamatlaika minūtes ar lielu pārsvaru aizritēja "Mettas" laukuma pusē. Kompensācijas laika trešajā minūtē soda laukumā krita "Mettas" spēlētājs un, lai arī saskare ar aizsargu bija, tiesneša svilpe klusēja. Piektajā minūtē Ibragimovs labajā flangā izprovocēja pārkāpumu, tomēr arī šoreiz standartsituācija beidzās bez rezultāta, un tiesnesis svilpa par pamatlaika beigšanos - 0:0.

Arī papildlaiku "Spartaks" turpināja ar spiediena veikšanu uz viesu vārtiem. Piektajā minūtē soda laukuma tuvumā pēc saskares ar pretinieku krita Elvis Stuglis. Kazačoks mērķēja zem vārtu pārliktņa, bet skāra sieniņu, kas glāba rīdziniekus. Desmitajā minūtē Ibragimovs sita spēcīgi no soda laukuma robežas, bet garām. Pirmā papildlaika puslaika beigās arī "Metta" aktivizējās, izveidojot vairākus uzbrukumus. 110. minūtē "Spartaka" pretuzbrukumā Ošs glāba komandu no zaudējuma pēc Ibragimova sitiena.

Spēles 113. minūtē pēc standartsituācijas Gauračs ar galvu pie pašiem vārtiem izvirzīja vadībā jūrmalniekus! Tie arī izrādījās vienīgie vārti šajā mačā, un "Spartaks" svinēja uzvaru ar 1:0, iekļūstot pusfinālā.

Spartaks - Metta/LU 1:0 (0:0)
Vārti: Gauračs 113'
Brīdinājumi: Kosoričs 83' - Emsis 45', Strods 85', Ivanovs 90+2', Fjodorovs 98', Abass 107'
Spartaks: Meļņičenko, Platonovs (Gauračs 67'), Kosoričs, Mihadjuks, E.Stuglis, Ivančičs (Ibragimovs 76'), Kozlovs (Pušņakovs 70'), Šimunovičs, Habeloks, I.S.Stuglis, Kazačoks.
Metta/LU Ošs, Ševeļovs, Fjodorovs, Šibass, Ašrifī, Seriba, Abdullahi (Strods 77'), Emsis, Ivanovs, Indrāns, Abass.
Galvenais tiesnesis: Mārtiņš Veģeris

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināli

DatumsSpēleRezultāts
16.08.Ventspils - Liepāja/Mogo1:2 (0:1)
16.08.Karosta - RFS0:7 (3:0)
17.08.Spartaks - Metta/LU1:0 P (0:0)
13.09.Riga - Jelgava

, 2017-08-17 21:33, pirms 7 gadiem
Un tāda ir čempionāta līdere.....
, 2017-08-17 21:42, pirms 7 gadiem
Spartaks kaut kur pazaudējis spēli. It kā viss sastāva kodols saglabāts, vēl iegūti papildinājumi, bet spēles kvalitāte kritusies. Varbūt jaunais treneris grib kaut kādas savas shēmas virzīt. Bet drīzāk iemesls ir krietni intensīvāki treniņi jaunā trenera vadība, kuriem spēlētāji vēl nav īsti pielāgojušies. Tāpēc spēlēs kājas ir smagas un nav viegluma darbībās
, 2017-08-17 21:57, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Spartaks kaut kur pazaudējis spēli. It kā viss sastāva kodols saglabāts, vēl iegūti papildinājumi, bet spēles kvalitāte kritusies. Varbūt jaunais treneris grib kaut kādas savas shēmas virzīt. Bet drīzāk iemesls ir krietni intensīvāki treniņi jaunā trenera vadība, kuriem spēlētāji vēl nav īsti pielāgojušies. Tāpēc spēlēs kājas ir smagas un nav viegluma darbībās
Real, Barcelona utt - neviens klubs nav spējīgs visu garo sezonu nospēlēt vienādi stabilā līmenī. tā skatoties, es pat teiktu, ka tieši Spartaks jau ilgāku ir LV stabilākais klubs..
, 2017-08-17 22:43, pirms 7 gadiem
Te derētu piebilst, ka spēles īsta odziņa bija Slokas stadionā neesošais apgaismojums. Pirmā pagarinājuma puslaikā vēl bija ciešama situācija, bet nu otrajā var teikt, ka praktiski bija iestājusies tumsa. Gan no Riherta (protams, ka Maļceva virzienā), gan Mettas atbalstītājiem stadionā labi varēja dzirdēt (pamatotus, lai gan vārti jau bija ielaisti) protestus, ka spēli derētu pārcelt.
, 2017-08-17 22:46, pirms 7 gadiem
Papildlaiks bija parodija par futbolu. Tādā tumsā pat sētas mači nenotiek.
, 2017-08-17 22:50, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Real, Barcelona utt - neviens klubs nav spējīgs visu garo sezonu nospēlēt vienādi stabilā līmenī. tā skatoties, es pat teiktu, ka tieši Spartaks jau ilgāku ir LV stabilākais klubs..
Dažas pēdējās spēles nav bijušas labas- 0-4 Ventspilī, ļoti nepārliecinoša spēle pret novājināto Jelgavu un tagad Metta noliekta tikai papildlaikā. Viens no skaidrojumiem tiešām varētu būt lielāku slodžu iespaids
, 2017-08-17 22:55, pirms 7 gadiem
reinis2408 rakstīja: Te derētu piebilst, ka spēles īsta odziņa bija Slokas stadionā neesošais apgaismojums. Pirmā pagarinājuma puslaikā vēl bija ciešama situācija, bet nu otrajā var teikt, ka praktiski bija iestājusies tumsa. Gan no Riherta (protams, ka Maļceva virzienā), gan Mettas atbalstītājiem stadionā labi varēja dzirdēt (pamatotus, lai gan vārti jau bija ielaisti) protestus, ka spēli derētu pārcelt.
Nakts burvība
Optimālais spēles sākuma laiks stadionā bez apgaismojuma ir 18.00 vai 18.30
19.00 jau ir pavēlu pat virslīgas spēlē, kur viss beidzas 90 minūtēs
No otras puses, nedrīkst būt pārāk agri (kā, piemēram, Ventspilī 17.00), jo cilvēki vēl ir darbā vai tikko pēc darba
, 2017-08-17 23:09, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nakts burvība
Optimālais spēles sākuma laiks stadionā bez apgaismojuma ir 18.00 vai 18.30
19.00 jau ir pavēlu pat virslīgas spēlē, kur viss beidzas 90 minūtēs
No otras puses, nedrīkst būt pārāk agri (kā, piemēram, Ventspilī 17.00), jo cilvēki vēl ir darbā vai tikko pēc darba
Spartakam bija jārēķinās ne tikai ar pilsētā notiekošo Eiropas čempi pludmales voļļukā, bet arī tumsas iestāšanās laiku,ko neizdarīja
, 2017-08-17 23:25, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nakts burvība
Optimālais spēles sākuma laiks stadionā bez apgaismojuma ir 18.00 vai 18.30
19.00 jau ir pavēlu pat virslīgas spēlē, kur viss beidzas 90 minūtēs
No otras puses, nedrīkst būt pārāk agri (kā, piemēram, Ventspilī 17.00), jo cilvēki vēl ir darbā vai tikko pēc darba
Ja gribam tukšas tribīnes tad sākam 17:00.
Ja gribam max. daudz cilvēku tribīnēs tad ne ātrāk par 19:00.
Futbolu spēlē priekš skatītājiem. Visloģiskākais spēles sākums - 19:00.
, 2017-08-17 23:35, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Ja gribam tukšas tribīnes tad sākam 17:00.
Ja gribam max. daudz cilvēku tribīnēs tad ne ātrāk par 19:00.
Futbolu spēlē priekš skatītājiem. Visloģiskākais spēles sākums - 19:00.
Ja grib piesaistīt vairāk skatītāju, derētu arī kāda reklāma pilsētā. Šonedēļ Jūrmalā sanācis būt kādas 4-5 reizes, nevienā vietā neredzēju kādu afišu/info par gaidāmo kausa izcīņas spēli. Jāsaka gan, ka arī par pilsētā notiekošo bīča čempi redzēju tik vienu noplukušu plakātiņu.
, 2017-08-17 23:55, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Ja grib piesaistīt vairāk skatītāju, derētu arī kāda reklāma pilsētā. Šonedēļ Jūrmalā sanācis būt kādas 4-5 reizes, nevienā vietā neredzēju kādu afišu/info par gaidāmo kausa izcīņas spēli. Jāsaka gan, ka arī par pilsētā notiekošo bīča čempi redzēju tik vienu noplukušu plakātiņu.
Pilnībā piekrītu.
, 2017-08-18 00:03, pirms 7 gadiem
Kas uzņemsies atbildību, ka valsts kausa 1/4 fināla spēles sākums stadionā bez mākslīgā apgaismojuma tiek noteikts tā, ka spēles beigas tiek aizvadītas tumsā (šajā gadījumā dēļ papildlaika, kas kausa spēlē ļoti paredzama lieta)? Un vēl pāris jautājumi: Kam jāpārtrauc spēle, ja iestājusies tumsa un vairs nav normāla redzamība - spēles inspektoram vai galvenajam tiesnesim? Un kāpēc tas netiek izdarīts?
P.S. Galvenajam soģim Veģerim bija iespēja izmukt no skandāla, ja būtu iedevis 100% pendeli pamatlaika 92min. uz Spartaka vārtiem, bet šo iespēju viņš neizmantoja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-18 06:41, pirms 7 gadiem
ko jūs te Metteļ raud.....!!!???? nu nav jums komand, nav!!!!! komand i, bet nav treners kas vinj vad!!! nu nespēlē jūs čempī pa pirmām viet un tagadiņ dēļ tums jūs zaudēj kaut kādam pastarītim....!!!!! būs jums treners būs jums pa ko fanot, a tā jūs bezgalīg sitīsies pa beigām!!! un tāa sistēm ,trener kas nedod savs augļs. nu nenāk tie Metts spēlētāj un nepastiprin....! drīzāk vēl iet prom, jo vēders kurkst kā vec vārde....
un te arī bij redzams Latvijas futbola "līmenis"! laukum slīgst tumsā, ziemā puikas trenējas pa sniegotiem laukumiem. slēgtās hallles nav un nebūs tik ilg kamēr viss naud TURPINĀS APRAKT STAICELĒ....!!!! čekists sev pensij tais.... tas ir latvijas futbols ar latvijas tiesnešu "līmeni", spēlētāju inteliģenci(lamājas kā pretīg kriev), laukumu kvalitāt, jaunatnes sistēmas kremdēšanu, utt. TAS IR MĒRĶTIECĪGU DARBĪBU REZULTĀTS. TAS IR NOZIEGUMS PAR KO IR JĀNES ATBILDĪBA!!!!
, 2017-08-18 06:43, pirms 7 gadiem
PARAUD ,PARAUD METTEĻ.... NAV VAINĪGA TUMSA, TIESNESIS. BET PIE TĀ, KA ZAUDĒJAT VAINĪGS IR TRENERIS, KURŠ IR IMPOTENTS FUTBOLĀ UN NESPĒJ IZVEIDOT KOMANDU KAS SPĒLĒTU LABĀK PAR LIMBAŽU KOMANDU.....
, 2017-08-18 08:09, pirms 7 gadiem
vilibalds123 rakstīja: PARAUD ,PARAUD METTEĻ.... NAV VAINĪGA TUMSA, TIESNESIS. BET PIE TĀ, KA ZAUDĒJAT VAINĪGS IR TRENERIS, KURŠ IR IMPOTENTS FUTBOLĀ UN NESPĒJ IZVEIDOT KOMANDU KAS SPĒLĒTU LABĀK PAR LIMBAŽU KOMANDU.....
Mettai, derētu pamainīt 2-3 spēlētājus un tad viņi tādu Spartaku kabinātu ar 2:0 katrā spēlē. Pat šajā tur pendele bija jādod 100%, + žēl ka no 2 m uzsita pa vārtu konstrukcija. Metta varēja uzvarēt, tas nu ir fakts.
, 2017-08-18 09:17, pirms 7 gadiem
Spartaks iet pēc "double"
, 2017-08-18 09:59, pirms 7 gadiem
Nekādam optimālam spēles sākumam nevajadzētu būt, ja mūsu futbola saimniecībā nevaldītu bardaks. Apgaismojumam vajadzētu būt VISOS virslīgas un 1. līgas stadionos! Un te nav runa par atmaksāšanos un neatmaksāšanos īstermiņā vai ilgtermiņā. Te ir runa par elementāru infrastruktūras un drošības principiem sporta objektos. Banānu republika. Redz, v-pilnieki jau teica, ka neatmaksāsies uzstādīt apgaismojumu, jo gadā ir tikai pāris Eirokausu spēles un bez tām to apgaismojumu nevajag. Manis pēc kaut vai neviena Eiro spēle, bet tas vismaz dod priekšroku organizēt spēles normālos laikos, nevis atkal rudenī V-pilī un Slokā varēs spēles aizvadīt 5dienā 14:00. WTF?

Liepājā apgaismoti ir gan lielais Daugavas stadions, gan rezerves stadions ar sintētiku, plus arī Olimpijas stadonā sintētiskas treņinlaukums ir apgaismots. Un V-pilī un Slokā nevar ievilkt lampas pa šiem gadiem? Es saku, te vairs nav runa par optimālajiem laikiem, bet gan aksiomu, ka ja klubs vēlas spēlēt virslīgā, tam ir jābūt stadionam ar apgaismojumu, viss. Jā, un es ari minēju 1. līgas stadionus un neatkāpjos no principa. Vienalga, vai komanda spēlē virsligā vai 1. līgā, kad tiek sertificēti stadioni, attiecīgi ir jānosaka drošibas kritēriji. Mēs tak arī nesakām, ka ielu apgaismojumu vajag tikai Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Ventspilī, jo pārējās mazākās vietās tas neatmaksāsies, lai cilvēki pārvietojas tikai optimālajā laikā pa dienu. Apkuri vajag tikai Arēnā Rīga un Ķīpsalas hallē, pārējās vietās neatmaksāsies, taisīs pasākumus tikai optimālajos laikos, vasarās.

Ar vienu vārdu sakot, kamēr galvenie amatvīri nebeigs ņirgāties par Latvijas sportu un tā pamatiem kā tādiem, tikmēr mēs varēsim šādus kuriozus piefiksēt vēl cikt tik uziet.
, 2017-08-18 10:24, pirms 7 gadiem
Latvija čempionāta lielākais trūkums ir mazais spēļu skaits, kas savukārt atkarīgs no smieklīgio mazā komandu skaita. 7 komandas- nu anekdote no čempionāta. Gan jau Mettas līmenī ir vēl kādas 2-3 1. līgas komandas- Valmiera vēl kāda, daugavpilij jau nu noteikti vajadzēja komandu virslīgā.
, 2017-08-18 11:11, pirms 7 gadiem
es-sportists rakstīja: Kas uzņemsies atbildību, ka valsts kausa 1/4 fināla spēles sākums stadionā bez mākslīgā apgaismojuma tiek noteikts tā, ka spēles beigas tiek aizvadītas tumsā (šajā gadījumā dēļ papildlaika, kas kausa spēlē ļoti paredzama lieta)?
Atbildība jāuzņemas šādā secībā:

1. ''Spartakam'' - klubam, kurš rīkoja spēli un noteica spēles sākuma laiku;
2. LFF - neaizdomājas par iespējamu spēles garumu un astronomiskiem apstākļiem (cikos riet saule) Jūrmalā 17.augustā;
3. ''Metta/LU'' - publiski necēla iebildumus pret spēles sākuma laiku.
, 2017-08-18 14:06, pirms 7 gadiem
Paldies 1 par komentāru. Bet vai tiesnesis bija tiesīgs pārtraukt spēli? Un, ja bija, tad kāpēc to nedarīja?
Foto: LFF
5

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.