Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

FK Liepāja/LSSS uzvar LFF Kausa izcīņas futbolā 8:8 jaunākajā grupā

FK Liepāja/LSSS uzvar LFF Kausa izcīņas futbolā 8:8 jaunākajā grupā
FK Liepāja/LSSS uzvar LFF Kausa izcīņas futbolā 8:8 jaunākās grupas turnīrā

No 14. līdz 16. augustam Gulbenē norisinājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Kausa izcīņas futbolā 8:8 turnīrs jaunākajai vecuma grupai – U-10 jeb 2005. dzimšanas gada futbolistiem. Turnīra gaitā nepiedzīvojot nevienu zaudējumu, pirmajā vietā ierindojās FK Liepāja/LSSS pirmā komanda.

Sacensībās piedalījās 12 komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas divās apakšgrupās. Atkarībā no pirmā posma spēlēs uzrādītajiem rezultātiem, komandas turpinājumā aizvadīja spēles par vietām - katras apakšgrupas divas labākās komandas cīnījās par 1.-4. vietu, trešo un ceturto vietu ieguvēji par 5.-8. pozīciju, bet piekto un sesto vietu ieguvēji spēkojās par 9.-12. vietu kopvērtējumā.

FK Liepāja/LSSS pirmā komanda savā apakšgrupā guva panākumus pār SK Super Nova, BSCC Ikšķile, FK Dinamo Rīga un JFA Jelgava vienaudžiem, bet vienīgie punkti tika zaudēti cīņā ar Rēzeknes FA, kas noslēdzās neizšķirti 0:0. Liepājnieki līdz ar to ieņēma pirmo vietu A apakšgrupā un līdzās ar SK Super Nova kvalificējās cīņai par 1.-4. pozīciju kopvērtējumā.

Tikmēr B apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja FK Tukums-2000/TSS, kas guva uzvaras pār BFC Daugavpils, FK Liepāja/LSSS otro komandu, SK Babīte un Vidzemes FC futbolistiem, bet ar FS METTA Rīga vienaudžiem tika nospēlēts neizšķirti 2:2. Kā otrie labākie no šīs grupas cīņai par godalgām kvalificējās tieši rīdzinieki.

Uz otro posmu liepājnieki ņēma līdzi uzvaru pār SK Super Nova ar rezultātu 2:1, kā arī ar 1:0 pārspēja FK Tukums 2000/TSS vienaudžus un cīnījās 1:1 ar FS METTA Rīga jaunajiem futbolistiem. Tas Liepājas pārstāvjiem ļāva ieņemt pirmo vietu kopvērtējumā, apsteidzot attiecīgi FS METTA Rīga, SK Super Nova un FK Tukums 2000/TSS komandas.

Turnīra fotogalerija aplūkojama ŠEIT.

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Leonards Čevers (FK Tukums 2000/TSS), labākā aizsarga balvu saņēma Kristers Slūka (FK Liepāja/LSSS), par labāko pussargu tika nosaukts Krišjānis Āboltiņš (SK Super Nova), bet labākā uzbrucēja gods tika Kristoferam Jamontam (FS METTA Rīga).

LFF Kausa izcīņa futbolā 8:8 tiek organizēta ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes futbola attīstību. Finālsacensībās piedalās Latvijas reģionu labākās komandas, kas noskaidrotas reģionālajās priekšsacīkstēs.

Augusta turpinājumā attiecīgi Liepājā un Valmierā norisināsies arī LFF Kausa izcīņas futbolā 8:8 finālsacensības U-11 un U-12 vecuma grupās.

Izmantotie resursi:
FK Liepāja/LSSS uzvar LFF Kausa izcīņas futbolā...