Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Zēnu Futbola festivāls Salacgrīvā turpināsies ar B grupas spēlēm

Zēnu Futbola festivāls Salacgrīvā turpināsies ar B grupas spēlēm
Zēnu Futbola festivāls 2015

No 19. līdz 21. jūnijam "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā norisināsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) otrais 2015. gada sezonas turnīrs, kurā spēkiem mērosies B grupas komandas. Sacensībās, kā ierasts, piedalīsies seši klubi ar savām trīs vecuma grupu komandām.

Komandas paralēli aizvadīs spēles trīs laukumos, kas nosaukti Mariana Pahara, Aleksandra Starkova un Jurija Andrejeva vārdos. Pirmā spēļu kārta tiks aizvadīta piektdien, 19. jūnijā, sākot no plkst. 15:00. Savukārt nākamajās dienās klubi aizvadīs vēl pa divām spēļu kārtām, bet turnīrs noslēgsies svētdien, 21. jūnijā, ar apbalvošanas ceremoniju ap plkst. 18:00.

ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLA B GRUPAS KOMANDAS

JFC Skonto - Komanda, kas komentārus neprasa. Stabila vērtība ZFF, tomēr 2014. gadā tika piedzīvotas dažas neveiksmīgas spēles un A grupu nācās pamest. Pēdējo reizi A grupā uzvarēja 2008. gadā. B grupā nekad nav spēlējusi, tāpēc jāsecina, ka 2015. gada B grupas favorīti viennozīmīgi būs tieši JFC Skonto pārstāvji.

FK Dinamo Rīga - Ilggadējs dalībnieks festivālā. Nekad nav spēlējusi A grupā, jo katru reizi nedaudz ir pietrūkusi veiksme un azarts. Paredzamas sīvas cīņas ar JFC Skonto par iekļūšanu elites grupā.

JFA Jelgava - Jelgavnieki ir stabilākā B grupas komanda. Festivāla laiku izmanto lietderīgi - parasti kārtīgi treniņi brīvajā laikā. Spēj uzvarēt jebkuru pretinieku ar lielu vecāku atbalstu.

FK Ventspils OC - 2011. gadā izcīnītā ceturtā vieta A grupā šobrīd ir labākais sasniegums ventspilniekiem. Šogad gaidāmas nopietnas cīņas ar Latvijas futbola "grandiem" - Skonto un Jelgavu.

FK Smiltene - Viens no pieredzējušākajiem klubiem ZFF. Spēlējuši visās grupās, un šobrīd ir apstājušies B grupā, kur katru gadu parāda lielisku sniegumu un disciplīnu. Komanda arī nebaidās iespēlēt starp zēniem meitenes, kas festivālā ir liels retums.

Rīgas Futbola skola - Ar veiksmes palīdzību ir saglabājusi vietu B grupā, jo 2014. gadā zaudēja iespēju tajā spēlēt arī turpmāk. Tomēr komandu rotācijas rezultātā rīdziniekiem tika dota iespēja saglabāt vietu un pierādīt, ka B grupā RFS ir pa spēkam cīnīties. "Bukmeikeri" paredz, ka arī šogad klubam klāsies grūti, tomēr katra spēle sākas ar 0:0.

Piektdien pēc pirmās spēļu kārtas norisināsies festivāla svinīgā atklāšanas ceremonija, kam sekos tradicionālais deviņu metru soda sitienu konkurss. Savukārt sestdienas vakarā laukumā dosies komandu treneri un bērnu vecāki, lai noskaidrotu spēcīgākos starp pieaugušajiem.

Turnīra norises vietā veikals "Komanda" nodrošinās savas produkcijas tirdzniecību par īpaši draudzīgām cenām, spēļu bumbas un individuālās balvas labākajiem futbolistiem. Tāpat veikals "Komanda" turnīra norises vietā piedāvās izmēģināt jaunos "adidas" futbola apavus F50, ar kuriem spēlē daudzi no pasaules labākajiem futbolistiem, kā arī būs iespēja izmērīt sava sitiena spēku ar jauno "Mi Coach Smart" bumbu, kas nosaka sitiena ātrumu, bumbas rotāciju skaitu sitiena brīdī un lidojuma trajektoriju. Tikmēr uzticamais festivāla draugs "Tallink" labākajiem treneriem dāvinās braucienu uz Stokholmu, visi dalībnieki pēc festivāla varēs baudīt gardo "Piebalgas kvasu", bet festivāla laikā "Venden" nodrošinās dzeramo ūdeni. Tāpat ZFF pirmoreiz ieguvis arī savu oficiālo radio partneri – raidījums "Ole", radio NABA, 95,8 FM.

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiek vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Jau vēstīts, ka ZFF jaunā sezona tika ievadīta laikā no 5. līdz 7. jūnijam, kad turpat Salacgrīvā sacentās C grupas komandas. Pirmo vietu turnīrā izcīnīja Valmieras FK, tādējādi nopelnot iespēju 2016. gadā atgriezties B grupas sacensībās.

ZFF sezona Salacgrīvā noslēgsies laikā no 3. līdz 5. jūlijam, kad cīņā dosies vadošie festivāla klubi jeb A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Visa informācija par ZFF un operatīvi spēļu rezultāti atrodami turnīra mājaslapā Zēnu Futbola Festivāls

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, kamēr agrāk tie risinājās vienīgi darba dienās. Šādas izmaiņas turnīra norisē LFF ieviesusi ar mērķi palielināt līdzjutēju skaitu, kā arī dot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē.

ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.

Izmantotie resursi:
Zēnu Futbola Festivāls