Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

LFF skaidro 2. līgas tehniskos zaudējumus, Gorkšs sola uzklausīt klubus

Rolands Eliņš

LFF skaidro 2. līgas tehniskos zaudējumus, Gorkšs sola uzklausīt klubus
Kaspars Gorkšs. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas Futbola federācija sniegusi atbildi SK „Cēsis” trenerim Entonijam Makmallenam par to, kādēļ viņa komanda saņēma tehnisko zaudējumu. Līdzīgu neizpratni par jauno noteikumu izmantošanu un piemērošanu gan pauduši arī citi 2. līgas klubi, norādot, ka amatieru līgā nepareiza ir prasība par obligātu licencēta trenera klātbūtni spēlē. LFF paziņojumā norādīts, ka trenera klātbūtne tiek uzskatīta par svarīgu, lai treneris varētu sekot līdz spēlētāju uzvedībai, kā arī tā tiek uzskatīta par svarīgu faktoru godīgas spēles nodrošināšanai.

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija pirms divām dienām piesprieda tehniskos zaudējumus četrām otrās līgas komandām – „Madonai” par turnīra nepieteikta spēlētāju dalību spēlē, bet „Cēsīm”, ”Kalupei/Daugavpils novadam” un „Kuivižu Spartakam” par trenera ar atbilstošu kvalifikāciju nenodrošināšanu spēlei. „Cēsu” treneris Entonijs Makmallens šīs situācijas skaidrojumu piedāvāja atklātā vēstulē, kurā pārmeta LFF neloģisku prasību ieviešanu otrajā līgā, kas ir amatieru futbols.

Vakar bija paredzēta arī „Alberta” un „Smiltene/BJSS-2” spēle otrajā līgā, taču kluba pārstāvis Kristaps Lešinskis sociālajos tīklos pavēstījis, ka tā nenotika, turklāt tieši tāda paša iemesla dēļ – kopā ar komandu nebija licencēts treneris. Komandai gan šāds treneris ir, bet viņš vienkārši netika uz spēli, un sekojis tiesnešu lēmums nesākt spēli, bet gan ieskaitīt „Albertam” tehnisko zaudējumu. Lešinskis norādīja, ka „Alberts” otrajā līgā spēlē jau ilgus gadus un laika gaitā ir vairākkārt pievēris acis uz dažādām LFF neizdarībām, piemēram, līnijtiesneša nenozīmēšanu spēlei.

„Bet nu ir pienācis laiks, kad uzblīdušais, labi pabarotais LFF aparāts ar gandrīz vai desmit miljonu eiro budžetu ne tikai pieļauj Virslīgas norisi skolu pagalmos, nolaiž agrāk nepiedzīvotā bezdibenī nacionālās izlases līmeni, dzīvo nepārtrauktās intrigās un kašķos, un nekādi nespēj uzlabot futbola tēlu sabiedrības acīs, bet vēl nolemj veltīt savus spēkus mazāko un neaizsargātāko (tomēr lojālāko un stabilāko) biedru iznīdēšanai ar birokrātiskām prasībām, kuras absolūti nedzīvo līdzi pašas federācija darba un Latvijas futbola kopējam līmenim,” raksta „Alberta” pārstāvis.

LFF šodien savā mājaslapā sniedza atbildi, tiesa, nevis 2. līgas klubiem, bet tieši Makmallena vēstulei. LFF skaidro, ka pirms sezonas sākuma tikuši ieviestas papildu prasības, ar kurām tiek cerēts nākamo sezonu laikā uzlabot 2. līgas klubu organizatorisko līmeni. LFF norāda, ka reglaments tika apstiprināts pirms sezonas valdē un ar to tika iepazīstināti visi sacensību dalībnieki. Tāpat tiek uzsvērts, ka šosezon LFF ir pilnībā pārņēmusi 2. līgas organizēšanu, to vairs nedeleģējot reģionālajiem centriem, un viens no LFF mērķiem ir panākt, lai vairs nebūtu atsevišķu gadījumu, kad reglamenta punkti tiek nepareizi interpretēti.

Reglamentā vēstīts, ka spēle nevar sākties, ja abām komandām nav klātesoša trenera ar C-LFF licenci. „Noteikumu, ka attiecīgajam trenerim ir jābūt klātesošam savas komandas spēlēs, LFF uzskata par būtisku, jo komandas trenerim ir jāseko līdzi spēlētāju uzvedībai pirms spēles, tās laikā un pēc spēles. Tāpat komandas trenera klātbūtne spēlē LFF ieskatā ir svarīga arī godīgas spēles un integritātes apsvērumu dēļ, un šis ir vēl viens būtisks faktors, kāpēc LFF ir mainījusi 2. līgas organizatorisko kārtību un spēļu aizvadīšanas prasības,” skaidro LFF.

Pilns LFF skaidrojums un atbilde uz „Cēsu” trenera izteiktajiem iebildumiem pieejama šeit.

Savukārt LFF prezidents Kaspars Gorkšs sociālajā tīklā „Facebook” norādīja, ka pirms sezonas tika mainīti vairāki noteikumi 2. līgas reglamentā, piemēram, samazināta dalības maksa un ieviests federācijā audzēto spēlētāju termins, kurš tika pielāgots līgas specifikācijai.

„Tas, ka nedēļas laikā tiek atceltas vairākas spēles, ir satraucošs signāls, taču noteikumi visiem ir vienādi. Reglamenti tiek izstrādāti, lai tos ievērotu. Tas ir tāds pats dokuments kā paši futbola spēles noteikumi. Un mērķis ir nodrošināt visiem vienlīdzīgas iespējas. Pagājušajā sezonā šie reglamenti bija stingrāki un prasības augstākas, taču sodu nebija. No tā var secināt, ka uz šiem noteikumiem tika pievērtas acis,” raksta Gorkšs.

Gorkšs gan arī norādīja, ka tuvākajā laikā organizēs sanāksmi ar 2. līgas klubu pārstāvjiem par pašreizējo reglamentu, klubu iespējām un vēlmēm šo reglamentu pildīt.

"Aicināšu futbola nodaļu, sacensību nodaļu un disciplinārlietu komisiju skaidrot pieņemtos lēmumus un atbildēt uz līgas dalībnieku jautājumiem. Mums visiem ir svarīgi, lai noteikumi dalībai dažādos Latvijas futbola līmeņos būtu visiem saprotami un kuru izpildi būtu adekvāti pieprasīt no klubiem. Tādi kuri veicinātu futbola attīstību un masveidību Latvijā. Bet noteikumiem ir jābūt, jo tikai tā varam nodrošināt visiem vienādas iespējas," raksta Gorkšs.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11823/lff-skai...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-17 16:15, pirms 5 gadiem
Lai pisās prom tas Makmalens, ja kaut kas nepatīk, lai trenē no kurienes nācis. Atpisies šurp no sazin kurienes, un te diktē noteikumus! Un to Kļaviņu arī pie reizes var paķert līdzi!

     [+] [-]

, 2019-05-17 17:39, pirms 5 gadiem
Līdztekus tam uzsverams, ka 2. līgas sacensības šogad ir pārņemtas pilnīgā LFF kontrolē, atsakoties no spēļu organizēšanas pienākumu deleģēšanas reģionālajiem futbola centriem.

Kas 2.līgā notiek ar tiesnešiem - vai bija centralizētais seminārs? Vai daži joprojām tiesā un spēlē vienā reģionā (zonā)?

     [+] [-]

, 2019-05-17 19:30, pirms 5 gadiem
nopirktais suns rakstīja: Lai pisās prom tas Makmalens, ja kaut kas nepatīk, lai trenē no kurienes nācis. Atpisies šurp no sazin kurienes, un te diktē noteikumus! Un to Kļaviņu arī pie reizes var paķert līdzi!
Tev, izskatās, oralīze ir patīkama ikdienas nodarbe...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-17 21:04, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Līdztekus tam uzsverams, ka 2. līgas sacensības šogad ir pārņemtas pilnīgā LFF kontrolē, atsakoties no spēļu organizēšanas pienākumu deleģēšanas reģionālajiem futbola centriem.

Kas 2.līgā notiek ar tiesnešiem - vai bija centralizētais seminārs? Vai daži joprojām tiesā un spēlē vienā reģionā (zonā)?
Tu ko, traks esi? Aiztikt LFF svēto govi - tiesnešus! Dabūsi ar konvenciju pa jaktsausīm.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-17 23:04, pirms 5 gadiem
Beidziet di..s! Visi klubi bija informēti un iepazistināti ar 2.līgas reglamentu, kuru apmaksā LFF. Ja Kļaviņam un viņa bandai kautkas nepatīk, organizējiet savu līgu un totojāties tur!

     [+] [-]

, 2019-05-18 09:32, pirms 5 gadiem
LFF projektā esot izstrādes stadijā ,ka sētas puišeļu mačos jābūt licencētam tiesnesim un trenerim ar LSP papīriem.