Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Latvijas atbilde internacionālajam "Chelsea"

Latvijas atbilde internacionālajam "Chelsea"
"Riga United" komanda
Foto: rigaunited.com

Portāls Sportacentrs.com saņēmis vēstuli no angļa Džastina Voleja (Justin Walley), kurš informē par ļoti internacionālu komandu Latvijas 2. līgā – „Riga United”. Publicējam viņa stāstu, neko īpaši nelabojot…

„Riga United” futbola klubs nosvinēja savu 6. dzimšanas dienu ar stilu, saņemot ziņu, ka tās senioru komanda ņems dalību šīs sezonas Latvijas futbola čempionāta 2. līgā. To iesāka 11. maijā, bet nākamo spēli aizvadīs 23. maijā (nākamajā ceturtdienā) ar mājas spēli pret „Smiltene/BJSS”.

„Riga United” klubs ir tiešām daudz audzis kopš tā pirmsākumiem, kad tas sastāvēja no vairākiem ārzemniekiem un viņu draugiem un paziņām. Treniņi izpaudās kā vienkārša paspēlēšana draugu lokā kādā Rīgas sporta zālē, bet tagad „Riga United” FC spēlēs 3. augstākajā līgā Latvijā. Vēl tikai divi pakāpieni un „Riga United” FC spēlēs Latvijas "premjerlīgā" (jeb Virslīgā), kur jau būs iespēja kvalificēties Eiropas mačiem.

2013. tiešām ir liels gads „Riga United” klubam. Tam tagad ir arī sava jauniešu akadēmija, kas darbu sāka aprīlī. Uzmanība vairāk tiek vērsta bērniem, kas atbraukuši līdzi vecākiem no ārzemēm, un, vienojot viņus vienā akadēmijā, ļaujot tiem mēroties spēkiem pret latviešu vienaudžiem. Treniņi notiek angļu valodā, kvalificētu treneru vadībā no ASV, Anglijas, Latvijas un Spānijas, kuri cenšas akcentēt uz mācīšanos, izaugsmi un prieku, nevis tikai un vienīgi uz uzvaru...

"Mēs uzskatām, ka šis ir unikāls projekts," uzsver „Riga United” galvenais treneris Džefrijs Jangs (Jeffrey Young). "Mums ir lieli plāni šim klubam. Mēs vēlamies, lai tas būtu labi zināms un cienīts, kā arī kaut kas kopīgs sabiedrībai; vieta, kur atrast jaunus draugus. Mēs nebūsim nedz „Skonto”, nedz „Ventspils” vienas nakts laikā, bet ceram, ka atpazīstamības ziņā gan. Pameklējiet Google "Riga Football" un redzēsiet, ka esam 2. vietā meklēšanas rezultātos Latvijā, uzreiz aiz „Skonto”. Būtu fantastiski, ja sponsori izrādītu interesi par mums, kas mums ļautu nolikt vēl augstākus mērķus nākamajām sezonām."

„Riga United” 30 spēlētāju sastāvs varētu konkurēt ar jebkuru Anglijas Premjerlīgas klubu pēc rādītāja „visvairāk ārzemnieku komandā”. Latvieši, kā jau paredzams, ir lielākā komandas daļa, tomēr 15 dažādu tautību spēlētāji arī pārstāvēs „Riga United” krāsas. Šī brīža sākumsastāvs iekļauj 17 līdz 44 gadus vecus spēlētājus, kuri ir no Turcijas, Spānijas, Francijas, Azerbaidžānas, Anglijas, Igaunijas, ASV, Zviedrijas, Nīderlandes, Vācijas, Polijas, Grieķijas, Kipras un Uzbekistānas. Šis nacionālais mikslis ir tas, kas „Riga United” vienmēr ir bijis: komanda no latviešiem un ārzemniekiem "vienoti spēlei", kas arī lasāms uz komandas ģerboņa.

"Mēs sapņojam lielus sapņus. Vai spēlēsim Virslīgā piecu gadu laikā? Jā, kāpēc ne? Bet šobrīd vēlamies koncentrēties tieši šim konkrētajam braucienam. Paskatījos uz „Chelsea” spēlētājiem un paskaitīju, cik tautības tajā atrodamas. Šobrīd tās ir 14, kas nozīmē, ka šajā ziņā viņus jau pārspējām."

„Riga United” pirmā oficiāla spēle notika 11. maijā, kad Rīgas 49. vidusskolas futbola laukumā ar 1:4 tika zaudēts pagājušā gada 2. vietas ieguvējiem FK „Ādaži”. Līdzjutēji un varbūt tie, kurus ir ieinteresējis šis klubs, tiek aicināti atnākt un noskatīties citas mājas spēles (jau minējām, ka nākamreiz savā laukumā tiks spēlēts 23. maijā). Biļetes nav jāpērk, notiek arī pirmsspēles pasākumi. Kad sezona (maijs-septembris) jau būs ieskrējusies, komandu sagaidīs tālāki pārbraucieni uz tādām pilsētām kā Smiltene, Aizkraukle, Staicele un Valka, kas atrodas pie pašas Igaunijas.

„Riga United” šobrīd trenējas pirmdienas un ceturtdienas vakaros Rīgas 49. vidusskolas futbola laukumā 20:30-22:00. Kluba vārdā visi tiek aicināti atnākt uz kādu treniņu un dosim iespēju trenēties ar mums arī turpmāk. Vai arī vienkārši uz uzspēlēšanu ar „Riga United” 2. sastāvu.


, 2013-05-17 18:34, pirms 11 gadiem
Malači, prieks, ka ir šādi entuziasti.
, 2013-05-17 19:02, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka noteikti jāizmanto iespēja un jāapskatās treniņi tuvplānā, liekas interesants projets!
, 2013-05-17 19:11, pirms 11 gadiem
Interesentiem ieteiktu iečekot mājas lapu : Riga United Football Club - Latest news

Pagaidām nesaprotu, vai tas ir joks, vai arī viņi iet tā pa nopietno?
, 2013-05-17 19:21, pirms 11 gadiem
Good luck!
"cenšas akcentēt uz mācīšanos, izaugsmi un prieku, nevis tikai un vienīgi uz uzvaru..."
vismaz kāda alternatīva mūsu tradicionālajai pieejai futbolā
, 2013-05-17 19:29, pirms 11 gadiem
No vienas puses izklausaas pavisam nenopietni un virsliga nespiid. no otras puses, butu jau labi ja kautkas tads notiktu LV futbolaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-17 19:40, pirms 11 gadiem
Ha!
Ar patreizējo Latijvas futbola līgu līmeni ir pilnīgi reāli tikt virslīgā, ja ļautu spēlēt godīgu spēli, nevis TOto, kuru praktizē jau minētais Kamaza Pretija trenētasi klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-17 21:14, pirms 11 gadiem
ManUtd rakstīja: Ha!
Ar patreizējo Latijvas futbola līgu līmeni ir pilnīgi reāli tikt virslīgā, ja ļautu spēlēt godīgu spēli, nevis TOto, kuru praktizē jau minētais Kamaza Pretija trenētasi klubs.
ir kāds konkrēts fakts vai tik plika dri$ana?
, 2013-05-17 22:11, pirms 11 gadiem
emssis_19 rakstīja: Interesentiem ieteiktu iečekot mājas lapu : Riga United Football Club - Latest news

Pagaidām nesaprotu, vai tas ir joks, vai arī viņi iet tā pa nopietno?
tici man, komandu viņi audzē pilnīgi nopietni un dažu gadu laikā ir forši progresējuši. Latvijā jau tā situācija ir tāda, ka spēlēšanu Virslīgā vairāk nosaka finanses - ja ir pietiekami naudas, tad nokļūšana Virslīgā ir tikai laika jautājums.
, 2013-05-17 23:24, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: ir kāds konkrēts fakts vai tik plika dri$ana?
Tas H burts tavā profila bildē, vien parāda, ka esi tuvs H-Side, Skontas faneļiem Lai gan es apzinos, ka tas ko rakstu ir neadekvāti, man, kā LM fanam nav iespējams savādāk.
, 2013-05-17 23:41, pirms 11 gadiem
Būtu labāk rakstījuši par otrās līgas latviešu komandām nevis par kaut kādiem klerkiem, kuri pa bumbu īsti nevar trāpīt. Kāpēc jāraksta tikai tāpēc, ka viņi ir ārzemnieki. Tas laikam ir latviešu stilā - savējie neinteresē, bet ārzemniekam ielīdīs dziļi, dziļi... Pārsmējos par to virslīgu. Paredzu, ka Vidzemes čempī tūristi paliks pēdējā vietā.
, 2013-05-18 03:20, pirms 11 gadiem
miiledy rakstīja: Būtu labāk rakstījuši par otrās līgas latviešu komandām nevis par kaut kādiem klerkiem, kuri pa bumbu īsti nevar trāpīt. Kāpēc jāraksta tikai tāpēc, ka viņi ir ārzemnieki. Tas laikam ir latviešu stilā - savējie neinteresē, bet ārzemniekam ielīdīs dziļi, dziļi... Pārsmējos par to virslīgu. Paredzu, ka Vidzemes čempī tūristi paliks pēdējā vietā.
Juutu ka gjeenijs rakstiijis ...
Daljai to taa saukto "tuuristu" futbola pamati ir ielikti daudz labaak nekaa lielai daljai LV jaunieshu un jau kaut vai dalju no taas pieredzes spees paarnest un jaunieshiem un izveidot stabilu kluba stuktuuru, tad ilgterminjaa ir labas iespeejas progreseet ...
Shaubos vai paarzini II. Liigas Vidzemes situaaciju, bet ar pashreizeejo komplektaaciju un sastaavu RU ir stabila vidussdaljas komanda + ar potenciaalu speeleet kvalitatiivaaku futbolu par vnk lauku bumbas spaardiishanu ...
, 2013-05-18 14:51, pirms 11 gadiem
KyMiNs rakstīja: Juutu ka gjeenijs rakstiijis ...
Daljai to taa saukto "tuuristu" futbola pamati ir ielikti daudz labaak nekaa lielai daljai LV jaunieshu un jau kaut vai dalju no taas pieredzes spees paarnest un jaunieshiem un izveidot stabilu kluba stuktuuru, tad ilgterminjaa ir labas iespeejas progreseet ...
Shaubos vai paarzini II. Liigas Vidzemes situaaciju, bet ar pashreizeejo komplektaaciju un sastaavu RU ir stabila vidussdaljas komanda + ar potenciaalu speeleet kvalitatiivaaku futbolu par vnk lauku bumbas spaardiishanu ...
Jūtams, ka pieslēdzies kāds letiņu pienapuika. Vidzemes zonu pārzinu pārāk labi, tāpēc arī droši komentēju un zinu, ka svežzemnieku pamati ir tikai gudra filozofēšana. Nav jau problēmu, ka ārzemnieki grib spēlēt savā kompānija, tikai ieteicams būt vienkāršākiem.
, 2013-05-18 23:33, pirms 11 gadiem
Nu gan, Kūmiņ, auzās sabrauci! Pilnīgi skaidrs, ka RU ar Aizkraukli sadalīs pēdējās divas vietas.
Jāpiekrīt miiledy, ka vajadzētu būt vienkāršākiem, tomēr šeit, manuprāt, vairāk stāsts par Latvijas futbola situācijas nesaprašanu. Tāpēc arī murgi par virslīgu.
, 2013-05-20 10:54, pirms 11 gadiem
Skatos, ka Staicele RU sakārtojusi ar 6:0. Varbūt Sportacentram labāk uzrakstīt par Steiceles komandu. Normāli latviešu puikas, kuri no sirds spēlē futbolu, nevis kaut kādi svešzemju nemākuļi.
, 2013-05-20 17:41, pirms 11 gadiem
miiledy rakstīja: Skatos, ka Staicele RU sakārtojusi ar 6:0. Varbūt Sportacentram labāk uzrakstīt par Steiceles komandu. Normāli latviešu puikas, kuri no sirds spēlē futbolu, nevis kaut kādi svešzemju nemākuļi.
Riga United sagatavoja materiālu un palūdza nopublicēt - viņu iniciatīva, nevis Sportacentra izvēle kādu īpaši izcelt.
Foto: LFF
4

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.