Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Pertija: “Futbola Dievs mūs atalgoja par mīlestību pret futbolu ”

Pertija: “Futbola Dievs mūs atalgoja par mīlestību pret futbolu ”
Tamazs Pertija un Mareks Zuntners
Foto: Mārtiņš Sīlis

Piedāvājam “Liepāja/Mogo” galvenā trenera Tamaza Pertijas un “Ventspils” galvenā trenera Pola Ašvorta komentāru pēc Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mača (2:1).

Tamazs Pertija, “Liepāja/Mogo” galvenais treneris: “Kādi te komentāri, visu paši redzējāt. Traka, neprātīga spēle bija. Ļoti jaudīga spēle bija. Samainījāmies šoreiz lomām – “Ventspils” uzbruka, mēs aizsargājāmies. Zinājām, ka būs presings no viņu puses. Izlaidām trīs ātrus uzbrucējus un veidojām spēli ar pretuzbrukumiem, kas principā arī izdevās, jo nopelnījām 11 metru soda sitienu, kad izdevās labs izrāviens. Otrajā puslaikā pārkārtojām aizsardzību, bet, kad Sadī dabūja sarkano kartīti, bija skaidrs, ka būs ļoti grūti. Ilgu laiku ar visu tikām galā, neļāvām “Ventspilij” gūt vārtus no spēles, bet sapratām, ka standarti viņiem ir ļoti spēcīgs ierocis. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām tā arī ielaidām, tomēr uzvarējām spēli! Laikam jau to nopelnījām, jo mazākumā bija ļoti smagi, tomēr spēlējām ļoti pacietīgi, ļoti disciplinēti. Daudz spēkus atdevām mačā ar RFS, kas bija pirms četrām dienām, Tomēr šodien gribējām pozitīvu rezultātu, to arī panācām un tikām tālāk. Tā kā esmu ļoti pateicīgs spēlētājiem par pašatdevi, par spēlēšanu ar lielu atbildības sajūtu un spēles struktūras saglabāšanu.”

Pols Ašvorts, “Ventspils” galvenais treneris: “Domāju, mēs bijām labākā komanda un dominējām spēlē no pirmās līdz pēdējai minūtei. Taču, lai uzvarētu kausā, nepieciešams arī nedaudz veiksmes. Liepājai šodien arī paveicās. Veiksme bija mūsu pusē iepriekšējā kausā, kad mačā ar RFS šajā pašā stadionā Paličs Andrejs Pavlovs, pēdējās minūtēs atsita pendeli. Apsveicu “Liepāju” ar uzvaru, vēlu veiksmi nākamajā kārtā, tomēr pateikties par to var arī veiksmei. Ja par mūsu spēli, tad, iespējams, mums būtu vairāk iespēju, ja dažās epizodēs nospēlētu asāk. Ielaidām divus muļķīgus vārtus, tomēr nevienu personīgi nevainoju – mēs uzvaram kopā un zaudējam kopā. Esmu lepns, ka komanda cīnījās līdz galam un panāca izlīdzinājumu. Domāju, ka būtu bijis papildlaiks, mēs droši uzvarētu, taču tagad atliek tikai vēlreiz sveikt liepājniekus un gatavoties līgas spēlei. Patiesība, ja izkrītat no kausa, tad labāk, ka tas notiek tagad, lai varat būt svaigāki līgas spēlē. Protams, gribējām uzvarēt, taču mača beigās veiksmes bija “Liepājas” pusē.”

Tamazs, piekrīti, ka “Ventspils” dominēju?
Pertija: “Protams, piekrītu, kā var nepiekrist? Tikai idiots var tam nepiekrist. Taču atkārtošu, ka iniciatīvu atdevām, ņemot vērā, ka mums priekšā bija trīs ļoti ātri spēlētāji Eristavi, Karašausks un Ševčuks. Tā arī veidojām spēli, ar ātriem pretuzbrukumiem, kas arī deva rezultātu. Ātrā pretuzbrukumā arī nopelnījām pendeli.

Pārtraukumā jau divas maiņas – tas bija plānots vai spēles situācija lika?
“Nē, nekad maiņas pirms tam neplānoju, vados pēc spēles. “Ventspilij” bija ļoti aktīvs labais flangs, tāpēc vajadzēja pastiprināt šo pozīciju. Karašauska maiņa bija piespiedu, jo viņam velk aizmugurējos muskuļus, nejūtas komfortabli, tāpēc ļāvām viņam atpūsties, lai nekļūtu vēl sliktāk. Protams, bez Karašauska otrajā puslaika uzbrukumā bija grūti.”

Pol, vai atceries tik dramatiskas mača beigas savā karjerā, Ventspilī?
Ašvorts: “Jā, es jau teicu – iepriekšējā kausa izcīņā spēlē ar RFS. Dramatiskas mača beigas var būt divējādas, taču tāds ir futbols. Dažkārt tās ir tev par labu, dažkārt pret tevi. Šodien bija pret mums.”

Šoreiz sākumsastāvā nāca Ševčuks. Kāpēc tāds lēmums?
Pertija: “Tāpēc, ka viņš ir labs spēlētājs, ļoti ātrs, turklāt iepriekšējā spēle bija tikai pirms četrām dienām, tāpēc bija vajadzīgi svaigi spēlētāji. Jau pirmdien atkal spēle Ventspilī, tā kā mēs veiksim spēlētāju rotāciju. Mums aptverē netrūkst spēlētāju, kurus bez problēmām var likt laukumā. Laba konkurence, un man nav nekādu bažu, ka kāds no viņiem nevarētu spēlēt konkrētā pozīcijā vai pastiprināt spēli. Tāpēc arī laidām laukumā šo spēlētāju un viņš nospēlēja lieliski. Izpildīja visus uzdevumus gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tas ir labi apmācīts, kvalificēts spēlētājs.”

Karlsons nespēlēja, jo ir kaut kāda vienošanās ar ventspilniekiem?
“Jā, viņš nedrīkst spēlēt līdz sezonas beigām ne kausā, ne čempionātā.”

Pol, vai piekritīsi, ka tiesnesi nekontrolēja spēles gaitu?
Ašvorts: “Tiesnesis spēli kontrolēja tajā ziņā, ka nebija nekādu kautiņu, bet kopumā tiesāšana bija kā pirms gadiem trim. Godīgu sakot, šogad tiesāšana Latvija ir ļoti laba, fantastiska. Galvenais, ka tiesneši ļauj spēlei ritēt, bet šodien tā nebija. Tika svilpts katrs sīkākais pārkāpums, tā nogalinot spēli.”

Kāda ir situācija ar Nauri Bulvīti? Vai cerat uz viņa palīdzību jau šosezon?
“Jā, ceram, ka viņš būs atpakaļ septembrī un varēs palīdzēt pirmajai komandai. Šobrīd pēc operācijas viņš vēl nav gatavs, bet ceru, ka no 1. septembra jau varēs trenēties kopā ar galveno komandu. Protams, viņam būs jācīnās par savu vietu starta sastāvā, kā jebkuram spēlētājām.”

Eirokausos jums izdevās pēdējās sekundēs izraut nepieciešamo rezultātu, tagad arī uzvara pēdējā uzbrukumā. Ir izdevies vienoties ar futbola diviem?
Pertija: “Nav īsti tā, ka sarunājamies ar dieviem? Komandā mēs visi esam ticīgi cilvēki – kurš pareizticīgais, kurš katolis, kurš musulmanis –, taču šādos rezultātos galvenais ir tas, ka ļoti daudz strādājam. Strādājam, saprotam, ka veidojam komandu un veltām tam 24 stundas diennaktī. Laikam jau futbola Dievs mums pateicās tieši par to, ka neviens nežēlo savus spēkus šim mērķim. Tāpat viens nekas nenotiek, un ja tik daudz jau esam paveikuši un turpināsim darīt vēl, tad vienmēr būs kaut kādi plusi, rezultāti. Mūsu komandai futbols nav tikai vienkārši spēle. Komandā savākti cilvēki, kuriem futbols ir visa dzīve, un varbūt arī tāpēc gadās šādas uzvaras pēdējā sekundē. Turklāt komandai tiešām ir raksturs, kas man ļoti patīk.”

Ir jau šīs sezonas laikā izdevies izjust un saprast, ko nozīmē Kurzemes derbijs?
“Jā, protams, un to zinu jau sen. Kad vēl spēlēju Ventspilī, katrs mačs ar Liepāju bija kaut kas īpašs, zināju, kāda tā ir atbildība. Kad atnācu uz Liepāju jau kā treneris, sapratu, ka šim komandām pat savstarpējās draudzības spēles ir īpašs notikums. Protams, to var just.”

Tagad tomēr esi pretējā pusē – “Ventspils” ir sāncenšu komanda?
“Jā, sāncenšu, bet te ir ļoti labs treneris, kas ļoti labi dara savu darbu. Tā kā turpināsim cīnīties viens pret otra ar sportiskām metodēt.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-16 22:44, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Pertijam vajag pietaupīt baltās čībiņas.....
Naakmsezon arii noderees. Domaaju ka nenoneesaas😄👍
, 2017-08-17 01:51, pirms 7 gadiem
Padomju laiku stilā SC! Normālu un patiesu komentāru,ja tas jums nepatīk,tad rakstat,ka tās ir rupjības/lai gan neviena rupja vārda nebija! Daži komentāri gan te ir ar rupjībām,bet tie jau ir jūsējie,kuri drīkst vai tā?
Slēpts komentārs: bondža
, 2017-08-17 08:41, pirms 7 gadiem
E,Tamaz.Latvieši pārsvarā tomēr ir luterāņi.A tu te mums pareizticīgos un katoļus piespēlē.
, 2017-08-17 09:40, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: E,Tamaz.Latvieši pārsvarā tomēr ir luterāņi.A tu te mums pareizticīgos un katoļus piespēlē.
Īpaši Kurzemē, bet tas nav priekš viņa intelektuālā līmeņa.
, 2017-08-17 10:52, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: E,Tamaz.Latvieši pārsvarā tomēr ir luterāņi.A tu te mums pareizticīgos un katoļus piespēlē.
Nav viņš zinātājs valodas, ne konfesiju jomā. Ko tu tādam padarīsi..
, 2017-08-17 11:46, pirms 7 gadiem
Kurš ir pierādījis zinātniski futbola dieva eksistenci? Kur viņš mīt un kā izskatās? Lūdzu apgaismojiet mani.
, 2017-08-17 11:49, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Ar atklātām, netiešām rupjībām nodarbojas tādi kā tu ,Namejs, Klavulapa, Torres u.c. Nevajag jau obligāti lamāties. Pietiek ar personu vai personu grupas netiešu regulāru apmelnošanu, nepamatotu cieņas aizskaršanu utt. Nav jau jālamājas. Tā kā visu cieņu SC, ka tiešām jūs ignorē un atbalsta tos, kas cīnās un jūt līdzi savam klubam. Jūs domājat, ka esiet paši gudrākie, ja? Nu tad saņemiet. Esiet šeit un klausieties kā jums sit pretī.
Kurš gan to būtu teicis. Nekad neesmu lasījis nevienu tavu komentāru kaut bez neviena lamu vārda un viso pārējo saukšanas par totāliem nejēgām - un tas ir vēl maigi teikts. SC tevi atbalsta? Painformē lūdzu - kādā veidā tas notiek? Kā tu sajūti šo nedalāmo SC atbalstu?
, 2017-08-17 12:13, pirms 7 gadiem
Apbrīnojai! Atkal šķiet, ka Tamazs nav bijis klāt! Ko šis cilvēciņš murgo par "jaudīgu spēli" un "šoreiz samainījāmies vietām - Liepāja aizsargājās, Ventspils uzbruka" ?!!! Prieks, protams, ka Liepāja (savējie)uzvarēja, taču melošu ja teikšu, ka patīk kā tie spēlē (pareizāk sakot - imitē spēli). Spēles kā tādas nav. Uz laukuma joprojām bardaks un uzvarēt izdodas tikai pateicoties individuālai meistarībai un veiksmei. Tamaz - beidz spēlēt teātri!
, 2017-08-17 12:33, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Kurš gan to būtu teicis. Nekad neesmu lasījis nevienu tavu komentāru kaut bez neviena lamu vārda un viso pārējo saukšanas par totāliem nejēgām - un tas ir vēl maigi teikts. SC tevi atbalsta? Painformē lūdzu - kādā veidā tas notiek? Kā tu sajūti šo nedalāmo SC atbalstu?
nav man nekāda atbalsta no sc. vnk rakstu to, kam ir neapstrīdami fakti. lieciet mierā unļaujiet strādāt FKL gan funkcionāriem, gan treneriem, gan spēlētājiem un nebūs vairs neviena viena lamu vārda. kāpēc visu laiku zemapziņā un netieši kapāt virsū uz komandu? jūs kādreiz kaut vienu labu vārdu par komandu esiet pateikuši? ja arī ir, tad labākajā gadījumā, kur FKL būtu bez Karašauska. Bet to, ka Tamazs taktiski Polu izģērba, neviena vārda.
, 2017-08-17 12:35, pirms 7 gadiem
Solo rakstīja: Apbrīnojai! Atkal šķiet, ka Tamazs nav bijis klāt! Ko šis cilvēciņš murgo par "jaudīgu spēli" un "šoreiz samainījāmies vietām - Liepāja aizsargājās, Ventspils uzbruka" ?!!! Prieks, protams, ka Liepāja (savējie)uzvarēja, taču melošu ja teikšu, ka patīk kā tie spēlē (pareizāk sakot - imitē spēli). Spēles kā tādas nav. Uz laukuma joprojām bardaks un uzvarēt izdodas tikai pateicoties individuālai meistarībai un veiksmei. Tamaz - beidz spēlēt teātri!
omg, vēl viens kas neko nesaprot vai negrib saprast. Nē, laikam jau grib saprast, kā viņš to grib.
, 2017-08-17 13:15, pirms 7 gadiem
Solo rakstīja: Apbrīnojai! Atkal šķiet, ka Tamazs nav bijis klāt! Ko šis cilvēciņš murgo par "jaudīgu spēli" un "šoreiz samainījāmies vietām - Liepāja aizsargājās, Ventspils uzbruka" ?!!! Prieks, protams, ka Liepāja (savējie)uzvarēja, taču melošu ja teikšu, ka patīk kā tie spēlē (pareizāk sakot - imitē spēli). Spēles kā tādas nav. Uz laukuma joprojām bardaks un uzvarēt izdodas tikai pateicoties individuālai meistarībai un veiksmei. Tamaz - beidz spēlēt teātri!
Jāatzīst, ka FKL šosezon ļoti mīl veiksme. Un pie tam, ka šai gadījumā nav stāsts par to, ka veiksme mīl stiprākos.
, 2017-08-17 13:32, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jāatzīst, ka FKL šosezon ļoti mīl veiksme. Un pie tam, ka šai gadījumā nav stāsts par to, ka veiksme mīl stiprākos.
Varbūt kaut ko Eirokausos uzvarēja.
, 2017-08-17 14:34, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: E,Tamaz.Latvieši pārsvarā tomēr ir luterāņi.A tu te mums pareizticīgos un katoļus piespēlē.
Interesanti, kā šamējais tik labi zina, ka komandā nav ateistu ("mēs visi esam ticīgi cilvēki")?
, 2017-08-17 15:54, pirms 7 gadiem
Solo rakstīja: Apbrīnojai! Atkal šķiet, ka Tamazs nav bijis klāt! Ko šis cilvēciņš murgo par "jaudīgu spēli" un "šoreiz samainījāmies vietām - Liepāja aizsargājās, Ventspils uzbruka" ?!!! Prieks, protams, ka Liepāja (savējie)uzvarēja, taču melošu ja teikšu, ka patīk kā tie spēlē (pareizāk sakot - imitē spēli). Spēles kā tādas nav. Uz laukuma joprojām bardaks un uzvarēt izdodas tikai pateicoties individuālai meistarībai un veiksmei. Tamaz - beidz spēlēt teātri!
Ja visām komandām uz laukuma būtu tāds bardaks, kāds ir Liepājai, tad Latvijas futbolam pieaugs kvalitāte. Lasot šos komentārus, man ir vienkārši smieklīgi. Vai tiešām jūs neredzat, ka Liepāja ir Latvijas stiprākā komanda? Taktika ir spēcīga, spēlētāji arī. Par to liecina jau vien tas, ka viņi mazākumā apspēlēja Ventspili.
Kad Ventspils apspēlēja Spartaku 4:0, uz laukuma vadīja vēl lielāks bardaks, pat haoss, tad gan neviens nevēra muti vaļā.
Paši neko nesaprotat futbolā, tikai muļķīgus komentārus rakstat. Labāk tādās situācijās vispār paklusēt.
, 2017-08-17 17:05, pirms 7 gadiem
soccerlover rakstīja: Ja visām komandām uz laukuma būtu tāds bardaks, kāds ir Liepājai, tad Latvijas futbolam pieaugs kvalitāte. Lasot šos komentārus, man ir vienkārši smieklīgi. Vai tiešām jūs neredzat, ka Liepāja ir Latvijas stiprākā komanda? Taktika ir spēcīga, spēlētāji arī. Par to liecina jau vien tas, ka viņi mazākumā apspēlēja Ventspili.
Kad Ventspils apspēlēja Spartaku 4:0, uz laukuma vadīja vēl lielāks bardaks, pat haoss, tad gan neviens nevēra muti vaļā.
Paši neko nesaprotat futbolā, tikai muļķīgus komentārus rakstat. Labāk tādās situācijās vispār paklusēt.
Interesanti kā par stiprāko komandu var nosaukt komandu, kura par gana daudz pkt. atpaliek no čempionāta līderiem? Jā, iespējams, ka pēc potenciāla FKL tiešām ir spēcīgākā LFV komanda, un pie citiem treneriem tā ar ļoti lielu atrāvienu būtu atrāvusies no konkurentiem, bet patreiz šai komandai vairāk jādomā, kā vispār nepalikt bez medaļām, jo medaļu tīkotāji ir veselas 5 komandas. Un arī Jelgava nav zaudējusi visas cerības aizķerties vismaz aiz trešās vietas.
Tas ka FKL vakar beigās izrāva uzvaru bija viens no tiem veiksmes stāstiem, kas nereti notiek, ja viena komanda tā aizrāvusies ar uzbrukumu, ka par aizsardzību domā visai nosacīti.
Futbols nav hokejs, kur viena spēlētāja iztrūkums ir ļoti būtisks. Futbolā tas nav nekāds retums,ka komanda spēlējot mazākumā uzvar.
, 2017-08-17 20:05, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: nav man nekāda atbalsta no sc. vnk rakstu to, kam ir neapstrīdami fakti. lieciet mierā unļaujiet strādāt FKL gan funkcionāriem, gan treneriem, gan spēlētājiem un nebūs vairs neviena viena lamu vārda. kāpēc visu laiku zemapziņā un netieši kapāt virsū uz komandu? jūs kādreiz kaut vienu labu vārdu par komandu esiet pateikuši? ja arī ir, tad labākajā gadījumā, kur FKL būtu bez Karašauska. Bet to, ka Tamazs taktiski Polu izģērba, neviena vārda.
Kādi neapstrīdamie fakti? Tie, kuru dēļ tavs bezdelis pameta sc?
, 2017-08-18 10:15, pirms 7 gadiem
Par Pertiju lielāku muldoņu grūti atrast.
, 2017-08-18 10:24, pirms 7 gadiem
Par olu liķieri atklāšu, kurš šeit ir slavenais Andris5.
, 2017-08-18 11:14, pirms 7 gadiem
Tā vien liekas Liepāja par čempiontitulu ar vēl pacīnīsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.