Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Futbola skola" zaudē arī Igaunijas otrajai spēcīgākajai komandai

Ints Megnis
Ints Megnis

"Rīgas Futbola skola" zaudē arī Igaunijas otrajai spēcīgākajai komandai
Foto: Sieviešu futbols

Latvijas spēcīgākā vienība "Rīgas Futbola skola" svētdien Baltijas Sieviešu futbola līgas spēlē ar rezultātu 0:3 piekāpās Igaunijas otrajai labākais komandai Tallinas "Flora".

Līdz ar to pēdējo piecu gadu Latvijas čempiones četros šī gada Baltijas līgas mačos piedzīvojusi trīs neveiksmes. Baltijas līgas sezonu Latvijas komandas sāka vēl martā, kad "Rīgas Futbola skola" Baltkrievijā ar 0:6 kapitulēja vietējai "Minsk" vienībai, kamēr "Liepāja" savā laukumā ar 0:10 zaudēja Lietuvas spēcīgākajai komandai Šauļu "Gintra Universitetas". Savukārt aprīlī rīdzinieces ar 3:1 savā laukumā uzvarēja Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", bet maijā Latvijas čempiones ar 2:6 kapitulēja Igaunijas spēcīgākajai komandai "Parnu".

"Liepāja" jūnija sākumā ar 0:9 kapitulēja "Minsk", bet tās nākamā spēle bija ieplānota šodien, tomēr pirms divām dienām dueli atcēla, jo Kurzemes vienība nespēja savākt sastāvu. Paredzams, ka tuvākajās dienās tai tiks piešķirts tehniskais zaudējums.

Paredzams, ka jau nākamajā svētdienā, kad "Rīgas Futbola skolas" vienība NSB "Arkādija" kompleksā uzņems "Liepāju", tā nodrošinās Latvijas čempioņu titulu. 29. jūlijā rīdziniecēm būs nākamais mačs Baltijas līgā, uzņemot "Gintra Universitetas" vienību, bet pēc tam augustā Latvijas čempiones savā laukumā uzņems UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru.

"Liepājai" nākamais mačs Baltijas līgā ieplānots 12. augustā viesos pret "Flora" futbolistēm.

Arī šajā sezonā turnīrā piedalās pa divām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sieviešu futbola komandas, kurām pievienojusies arī Baltkrievijas čempionvienība "Minsk". Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katrai izspēlējot pa sešiem mačiem. Pēc tam četras labākās vienības kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, kas notiks Lietuvā.

Baltijas līgas turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas tā norise tika apturēta, bet pērn atkal atjaunota. 2017.gadā turnīrā triumfēja "Gintra Universitetas" futbolistes, viņām sekoja Igaunijas vienības "Parnu" un "Flora", aiz tām bija "Rīgas Futbola skola" un "Liepāja", bet pēdējā, sestajā, pozīcijā palika "Žalgiris".