Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ašvorts: ""Riga" ir favorīte Latvijas kausa finālā"

Ašvorts: ""Riga" ir favorīte Latvijas kausa finālā"
Pols Ašvorts
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

""Riga FC" ir šī mača favorīti, jo ziemā viņi ir iztērējuši ellīgi daudz naudas. Viņu mērķis ir būt Eirokausos. Viņi ir iztērējuši tik daudz naudas, ka šī mērķa izpildei uz komandu ir liels spiediens no vadības," pirms rīt paredzētā Latvijas kausa izcīņas fināla sacīja "Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts.

"Mums nepieciešams atjaunot spēkus. Spēles pašlaik seko viena otrai, tāpēc mēs vairāk koncentrējamies spēku atjaunošanai," pirms mača pauž nesen "Riga FC" galvenā trenera amatā apstiprinātais krievu speciālists Jevgēņijs Perevertailo. "Kas attiecas uz "Ventspili", mēs pret šo pretinieku attiecamies ar lielu cieņu. Tā ir organizēta, spēcīga un disciplinēta komanda. Ir jāsaprot, ka šādās finālspēlēs abu pretinieku izredzes ir pilnīgi vienādas. Ļoti daudz būs atkarīgs nevis no taktiskajiem risinājumiem, bet no spēlētāju pašatdeves un noskaņošanās cīņai. Svarīgi būs tiekties pēc uzvaras."

"Mēs gatavojamies no spēles uz spēli, taču informāciju par "Ventspils" komandu esmu ievācis. Pirms fināla veiksim rūpīgāku analīzi, apskatot viņu raksturīgākās darbības gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Jāatrod mums vislabāk piemērotais taktiskais risinājums," uzsver treneris. "Spēli izplānosim maksimāli efektīvi, tomēr atgādinu – taktika un spēles plāns var nospēlēt otršķirīgu lomu, jo finālā daudz izšķir noskaņošanās un pašatdeve."

"Mēs ļoti vēlamies uzvarēt. Tas būtu nozīmīgs notikums visam mūsu klubam, kā arī vēl viens solis uz priekšu un motivācija nākotnei. Galu galā – mums pagaidām titulu nav," piebilst Perevertailo, atgādinot, ka uzvaras gadījumā Rīgas klubs nopelnīs tiesības pārstāvēt Latviju UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. "Cik esmu paguvis pieredzēt, pretestības līmenis Latvijas futbolā katrā spēlē ir iespaidīgs, ir daudz spēkos līdzīgu komandu. Tā ir labvēlīga vide futbola izaugsmei, jo šeit notiek ļoti intensīva cīņa. Ir daudz interesantu spēlētāju un labs futbola līmenis."

"Gribētos, lai uz spēli atnāk pēc iespējas vairāk mūsu fanu un skatītāju. Izmantojot iespēju, aicinu visus futbola draugus uz stadionu, lai mēs kopīgi radītu īstu kausa izcīņas atmosfēru," noslēgumā izceļ krievu speciālists.

"Mēs, protams, ar nepacietību gaidām finālspēli. Jebkurai komandai ir svarīgi sasniegt kausa izcīņas finālu, jo tas ir augsts prestižs un iespēja iegūt trofeju," pauž "Ventspils" komandu vadošais angļu treneris Pols Ašvorts. "Es uzskatu, ka "Riga FC" ir šī mača favorīti, jo ziemā viņi ir iztērējuši ellīgi daudz naudas. Viņu mērķis ir būt Eirokausos. Viņi ir iztērējuši tik daudz naudas, ka šī mērķa izpildei uz komandu ir liels spiediens no vadības. Tāpēc, manuprāt, viņi būs fināla favorīti."

"Vienmēr, kad komandā ienāk jauns galvenais treneris, ir periods, kad komandai viss iet no rokas. Jauns treneris vienībā allaž ienāk ar entuziasmu un citu autoritāti. Tas noteikti pretiniekiem palīdz," par izmaiņām "Riga" treneru korpusā izteicās Ašvorts.

"Protams, visi grib uzvarēt, un arī es gribu iegūt šo trofeju, tomēr es nedomāju par sevi – es domāju par komandu. Uzvara būtu svarīga visam mūsu klubam, jo šis ir divdesmitais "Ventspils" pastāvēšanas gads. Mēs esam vecākais klubs Virslīgā. Mūsu pilsēta šo klubu ir atbalstījusi jau 20 gadus, tāpēc būtu jauki iegūt mūsu septīto kausa izcīņas trofeju," izceļ angļu speciālists, kurš ir priecīgs par iespēju atgriezties uz "Skonto" stadiona zāliena. ""Skonto" stadions noteikti ir labākais stadions Latvijā, turklāt Rīgā mačam ir iespējams piesaistīt lielāku līdzjutēju skaitu. Ir svarīgi, lai šādi mači notiktu labākajos stadionos."

Latvijas kausa izcīņas fināls Latvijas galvaspilsētā notiks pēc trīs gadu pārtraukuma - "Skonto" stadionā tas iepriekšējo reizi norisinājās 2012./2013. gada sezonā, bet nākamajos trīs gados turnīra izšķirošo spēli uzņēma Jelgava, Ventspils un Jūrmala.


Informāciju sagatavoja
Latvijas Futbola federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-16 21:31, pirms 7 gadiem
Ne velti, Pols runā par naudu...
Šī nu ir tā reize, ka FKL ir jāpiesola pa 1-2 tk katram ventiņam, ja paņems kausu.
, 2017-05-16 21:37, pirms 7 gadiem
Es tur neredzu neko sliktu!!!
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.