Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

RFF studentu kausu iegūst RTU

Jānis Pārums

RFF studentu kausu iegūst RTU
Organizatoru foto

Sestdien, 15.septembrī, notika Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēta kausa izcīņas studentu komandām. Deviņu vienību konkurencē meistarīgākie izrādījās Rīgas Tehniskās universitātes studenti, kuri nezaudēja nevienā no piecām aizvadītajām cīņām.

Vissīvāko pretestību RTU izrādīja Latvijas Universitātes komanda, kas priekšsacīkšu B apakšgrupas mačā ar vēlākajiem kausa ieguvējiem nospēlēja neizšķirti 1:1. Taču bezierunu zaudējums 0:4 Latvijas Jūras akadēmijas vienībai liedza LU studentiem ieņemt grupā augstāku vietu kā trešo. Tieši LJA kopā ar RTU no B apakšgrupas kvalificējās pusfinālam.

A apakšgrupā pārliecinošu pirmo vietu ieguva Rīgas Stradiņa universitātes komanda, kas uzvarēja visās četrās spēlēs, pretinieku vārtos „saberot” 12 bumbas, bet savos neielaižot nevienu. Kā otrie, tikai par punktu apsteidzot ERASMUS TEAM LU, pusfinālam kvalificējās Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti.

Pusfinālos pārliecinošas uzvaras izcīnīja abas B apakšgrupas komandas LJA un RTU, savus pretiniekus RSU un LSPA pārspējot attiecīgi ar 3:0 un 4:0.

Mačam par trešo vietu vairāk spēka bija atlicis Stradiņa universitātes studentiem, kas LSPA vienību pārspēja ar rezultātu 4:1.

Savukārt finālā RTU vēlreiz pārspēja „jūrniekus”, šoreiz ar rezultātu 3:0.

Jau no nākamās sezonas plānots rīkot pilnvērtīgu čempionātu augstskolu komandām, tādējādi nodrošinot augstvērtīgu spēļu pieredzi tiem futbolistiem, kas vēl nav izšķīrušies par labu profesionāļa karjerai vai arī vēlas futbolu apvienot ar studijām. Ja ieceres izdosies realizēt, tiks sperts plats solis futbola attīstībā un izplatībā mūsu valstī.

Plašāku informāciju par turnīru meklējiet tā mājas lapā: fta.lv