Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rēzeknē atklāts jauns futbola laukums

Trešdien, 14.septembrī, notika Rēzeknes 2.vidusskolas jaunā futbola laukuma svinīgā atklāšana, kas tika uzbūvēts, pateicoties Rēzeknes pilsētas domes un Latvijas Futbola federācijas sadarbībai.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Latvijas Futbola federācijas (LFF) komercdirektors Vladimirs Žuks, Sporta pārvaldes vadītājs Nikolajs Krilovs, Rēzeknes baznīcu pārstāvji t. Viktors un t. Aleksijs, pilsētas domes deputāti, būvniecības uzņēmuma pārstāvji, kā arī sportisti un sporta mīļotāji.

Pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs apsveica visus ar jaunā futbola laukuma atklāšanu un atzīmēja, ka „pašvaldība vienmēr cenšas atbalstīt sportu, tai skaitā arī futbolu, tāpēc pilsētai jau sen ir izveidojusies auglīga sadarbība ar LFF. Galvenais jaunā laukuma būvniecības mērķis ir bērni, kuriem mēs attīstām pilsētas sporta bāzi. Jācer, ka no jaunajiem futbolistiem izaugs profesionāli sportisti, kas izslavēs Rēzeknes vārdu. Un mēs pierādīsim, ka arī šeit var izaudzināt patiešām labus futbolistus.”

LFF komercdirektors Vladimirs Žuks: „Mums ir liels preiks un gods atklāt jaunākās paaudzes pilna izmēra mākslīgo futbola laukumu Rēzeknē, kas tapis sadarbībā ar UEFA HatTrick-2 programmu. Esam ļoti pateicīgi Rēzeknes pilsētas pašvaldībai par paveikto darbu futbola laukuma pamatnes un apkārtējās infrastruktūras sagatavošanā. Mēs ļoti ceram, ka šis futbola laukums palīdzēs pilsētas futbola attīstībai, kalpos ilgus gadus katram no pilsētas iedzīvotājiem, savukārt nākotnē vēl vairāk Rēzeknes futbola audzēkņi papildinās Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētāju rindas.”

Jaunā futbola laukuma būvniecības projekta vērtība ir 80 000 latu no Rēzeknes pašvaldības puses un 118 000 eiro no Futbola federācijas puses. Pateicoties šī projekta īstenošanai, pilsēta ieguva jaunu futbola laukumu ar vismūsdienīgāko piektās paaudzes segumu, kas atbilst UEFA prasībām. Laukums ar mākslīgo segumu ir 95x65 m2 liels, kas atbilst pilna izmēra futbola laukumam. Tagad jauno laukumu varēs izmantot bērnu un pieaugušo futbola komandas, kā arī visi rēzeknieši, kuriem interesē futbols. Turklāt laukumu varēs izmantot arī citu sporta veidu nodarbībām. Šī mākslīgā seguma priekšrocība ir tāda, ka, neskatoties uz laika apstākļiem, to var izmantot no agra pavasara līdz vēlam rudenim.

Jāatzīmē, ka jaunā futbola laukuma atklāšanas ceremonijas sākumā laiks bija apmācies un lija lietus. Bet pēc tam, kad laukumu baznīcas pārstāvis iesvētīja un apslacīja ar svētīto ūdeni, mākoņi izklīda un parādījās saule. Pēc tam, kā jau tādos gadījumos pieņemts, pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, LFF komercdirektors Vladimirs Žuks, Sporta pārvaldes vadītājs Nikolajs Krilovs un būvniecības uzņēmuma pārstāvji pārgrieza lentīti.

Uzreiz pēc svinīgās atklāšanas jaunajā laukumā izgāja jaunie 2003. un 2004.gadā dzimušie futbolisti, Rēzeknes bērnu-jaunatnes sporta skola audzēkņi, starp kuriem notika sadraudzības spēle futbolā. Bet 15.septembrī Rēzeknes 2.vidusskolas stadiona jaunajā mākslīgajā laukumā sāksies tradicionālais Rēzeknes pilsētas atklātais čempionāts futbolā (8x8), uz kuru tiek aicināti visi futbola profesionāļi un amatieri.

Informāciju sagatavoja:
LFF


, 2011-09-15 16:03, pirms 13 gadiem
Prieks, ka kaut kas iet uz priekšu, nedaudz, bet tomēr.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-15 16:20, pirms 13 gadiem
loti jauki, ja tik butu, kas uz vina speletu, Rēzeknes BJSS 1.liga sobrid loti zeligi izskatas 11. vieta no 13 komandam
, 2011-09-15 16:22, pirms 13 gadiem
billyboy rakstīja: rokaas melnaa statoil bumba....
Gadījumā tā nebij basketbola bumba haha? (izskatās, kā futbola, bet ir ķipa streetball basīša bumba )
, 2011-09-15 17:23, pirms 13 gadiem
"Laukums ar mākslīgo segumu ir 95x65 m2 liels"

Tad jau sanāk baigais laukums pāri par 6000 kubikmetirem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-15 18:35, pirms 13 gadiem
Šampetjē de Ribs rakstīja: "Laukums ar mākslīgo segumu ir 95x65 m2 liels"

Tad jau sanāk baigais laukums pāri par 6000 kubikmetirem
kāpēc tu laukumu mēģini tilpuma vienībās izrēķināt? ej pasēdi skolas solā ar grāmatu rokā un tad te mēģini kaut ko gudri iekomentēt
, 2011-09-15 18:51, pirms 13 gadiem
puslaiks rakstīja: kāpēc tu laukumu mēģini tilpuma vienībās izrēķināt? ej pasēdi skolas solā ar grāmatu rokā un tad te mēģini kaut ko gudri iekomentēt
Pirms sūti mani atpakaļ uz skolu, pats pabeidz trešo klasīti. Izlasi tak rakstu līdz galam, kur minēti laukuma parametri. Ja tur ir minēts laukuma garums 95m un platums 65m2 (kvadrātmetri) un pa vidu vēl ielikta reizinājuma zīme, tad galu galā sanāk kubikmetri. Tā ka...
, 2011-09-15 20:57, pirms 13 gadiem
Šampetjē de Ribs rakstīja: Pirms sūti mani atpakaļ uz skolu, pats pabeidz trešo klasīti. Izlasi tak rakstu līdz galam, kur minēti laukuma parametri. Ja tur ir minēts laukuma garums 95m un platums 65m2 (kvadrātmetri) un pa vidu vēl ielikta reizinājuma zīme, tad galu galā sanāk kubikmetri. Tā ka...
vispār jau tilpumu rēķina augstums * garums*platums
, 2011-09-15 22:04, pirms 13 gadiem
puslaiks rakstīja: vispār jau tilpumu rēķina augstums * garums*platums
Nu bet Tu paskaties kāda mērvienība rakstā norādīta pie platuma. Un ja jau par tilpumiem runājam, tad gribētu redzēt kā tu reizināsi garumu un platumu aplim vai sešstūrim. Tāpēc pareizāk būtu teikt, ka tilpumu aprēķina reizinot pamata laukumu ar augstumu.
, 2011-09-15 22:59, pirms 13 gadiem
Šampetjē de Ribs rakstīja: Nu bet Tu paskaties kāda mērvienība rakstā norādīta pie platuma. Un ja jau par tilpumiem runājam, tad gribētu redzēt kā tu reizināsi garumu un platumu aplim vai sešstūrim. Tāpēc pareizāk būtu teikt, ka tilpumu aprēķina reizinot pamata laukumu ar augstumu.
kur tu esi redzējis normāļos apstākļos apļveida vai sešstūrveida laukumu?
, 2011-09-15 23:17, pirms 13 gadiem
patīkami ka futbola kautkas attīstās
, 2011-09-16 18:59, pirms 13 gadiem
Nu te gan kaut kas ne tur aizgājis, es ne jau par laukumu sūdzos, bet gan par rakstā pieļauto matemātisko kļūdu. Vēlreiz atkārtoju... pievērs uzmanību dotajām mērvienībām un reizinājuma zīmei, izpildi darbību un rezultātā iegūsi kubikmetrus. Nu ja arī šoreiz neizdodas, tad esi bezcerīgs gadījums matemātikā.
, 2011-09-16 21:00, pirms 13 gadiem
Cerams ka tgd Rezekne augs vel talantigaki speletaji
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".