Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Cēsu" angļu treneris pēc tehniskā zaudējuma vēršas LFF un tās lēmumus sauc par absurdiem

"Cēsu" angļu treneris pēc tehniskā zaudējuma vēršas LFF un tās lēmumus sauc par absurdiem
Krišjānis Kļaviņš un Entonijs Makmallens. Foto: SK "Cēsis"

SK "Cēsis" setdien Pļaviņās bija jāaizvada pirmā spēle Latvijas 2. līgas Ziemeļu zonas turnīrā, taču licencēta trenera trūkuma dēļ mačs nemaz netika uzsākts, "Cēsīm" potenciāli saņemot tehnisko zaudējumu. Komandas jaunais galvenais treneris Entonijs Makmallens ar atklātu vēstuli ir vērsies Latvijas Futbola federācijā.

"Ievadam vēlos teikt, ka šī vēstule NAV interpretējama kā uzbrukums nevienam personīgi, šis ir tikai mans viedoklis par futbolu Latvijā, balstoties uz manu personīgo pieredzi, kopš pārcēlos uz šo valsti. Es neesmu politiķis, esmu futbolists, treneris, kurš vēlas palīdzēt panākt futbola attīstību Latvijā.

Ka jau Jūs zināt, esmu no Lielbritānijas - man ir pieredze, spēlējot dažādu līmeņu futbolu dažādās valstīs. Esmu divu dažādu futbola asociāciju licencēts treneris (vārtsargiem un laukuma spēlētājiem), kā arī šobrīd turpinu apgūt citas, augstākas, kvalifikācijas. Papildus tam, man ir arī FIFA sertifikāts futbola medicīnā, kā arī sporta uztura un psiholoģijas sertifikāti.

Jūs esat noraidījuši manas kvalifikācijas un atteikuši man iespēju trenēt amatieru futbolā Latvijā, kas man ir nesaprotams lēmums. Pagājušā sezonā man tika dota atļauja būt par galveno treneri komandai FK "Aliance", pēc tam, kad es nokārtoju UEFA B testu, kas tika pieprasīts no Jūsu puses. Šogad prasības treneriem ir zemākas, bet man tiek liegta jebkāda iespēja trenēt, pat amatieru līmenī. Jūs esat atteikušies pieņemt manas kvalifikācijas kā derīgas, jo tās neatbilstot Latvijas standartiem. Tas man liekas absurdi un neloģiski. Zinu vēl līdzīgus gadījumus, kas saistīti ar jums, kad kvalifikācijas, kas iegūtas ārpus Latvijas, ir bijis šķērslis.

Šīs neloģiskās un nevajadzīgās darbības ir novedušas pie tā, ka manis trenētais SK "Cēsis" ir reģistrējis citu treneri, kurš ieguvis savu licenci Latvijā, lai palīdzētu man. Šis treneris netika uz SK "Cēsis" pirmo spēli, kas notika Pļaviņās (11.05.19), jo viņam tajā laikā bija jātrenē sava komanda. Tiesnesis atteicās sākt spēli, lai arī abas komandas bija gatavas un gaidīja sākumu. SK "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš, zvanot Jums, mēģināja atrisināt radušos situāciju, bet Jūs pat atteicāties uzklausīt un pasludinājāt to par tehnisko zaudējumu 0:3. Pļaviņu komanda arī vēlējās, lai spēle notiktu, jo arī viņu trenerim nebūs iespēja apmeklēt katru šīs sezonas spēli. Tātad, cik saprotams - katru reizi, kad komandas galvenais treneris netiek uz spēli, tad šī komanda saņem tehnisko zaudējumu 0:3? Šis ir amatieru futbols, un, manuprāt, tas ir neprāts.

Tajā dienā mēs beigās spēlējām draudzības spēli - futbola maču, kas tika spēlēts ar prieku, par spīti jūsu centieniem sabojāt dienu tiem, kas speciāli mērojuši tālu ceļu, tikai lai spēlētu futbolu.

Manuprāt, jūsu nostāja nav stabila un viennozīmīga. Zinu klubus, kuri interpretē noteikumus, tikai lai izdabātu Jūsu neloģiskajām prasībām, un šī noteikumu pārkāpšana ir acīm redzama, bet uz to tiek pievērtas acis. Jūs izvēlaties, kurš klubs saņems aizrādījumu un sodu par mazāko pārpratumu, kā arī tos, kuri var tikt cauri, darot jebko. Tas nav veids, kā darbojas veselīga organizācija. Tas ir negodīgi un neprofesionāli, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc jums ir slikta reputācija kā organizācijai.

Šis ir amatieru futbols, un jums būtu jāiedrošina jaunatne, nevis jāaptur spēles absurdu iemeslu dēļ. Ja gribam, lai notiek futbola attīstība šajā valstī, tad ir jāveicina interese un dalība, nevis jādara pretējais, liedzot iespēju amatieriem spēlēt.

Es mīlu futbolu, un es mīlu Latviju. Visu savu dzīvi esmu bijis saistīts ar futbolu, un es godīgi varu teikt - veids, kā šajā valstī tiek organizētas lietas, kas saistītas ar futbolu, lenām iznīcina manu aizrautību un kaisli pret šo spēli. Ja pat man rodas šādas domas, tad jums nav ne mazāko cerību panākt futbola attīstību, darot lietas tā, kā jūs tās darāt pašlaik.

Jums, kā organizācijai, ir jāmaina attieksme un virziens, ja vēlaties panākt izmaiņas uz labo pusi.

Ar cieņu,

Anthony McMullen, SK Cēsis"


, 2019-05-15 15:11, pirms 5 gadiem
Pilnīgi atbalstu.
, 2019-05-15 15:12, pirms 5 gadiem
Šis ir labs. Gorkšs taču dari beidzot kaut ko šim nejēdzībām. Man tiešām sāk likties ka neesi derīgs šim amatam...
, 2019-05-15 15:20, pirms 5 gadiem
Kļaviņa banda uzdarbojas..smiekligi Kļaviņ,pat tavu vardu aizmirsis!
, 2019-05-15 15:58, pirms 5 gadiem
Pēkšņi McMullen ir kaut kāds svarīgais? Varbūt izdomās trenēt kādu dienu arī izlasi, jo redz ir kkāds psiholoģijas diploms un ir agrāk kkur spēlējis (kaut izskatās, ka laikam super dubultamatieru līmenī)
, 2019-05-15 16:19, pirms 5 gadiem
Absurds mūsu futbolā turpinās!!
, 2019-05-15 19:09, pirms 5 gadiem
Dzirdējus, ka SK Cēsis mainīs nosaukumu uz SK Kefīrs, par godu smukajam apaļītim Kļavu Krišam
, 2019-05-15 19:09, pirms 5 gadiem
Atgādināšu, ka svētdien FK Ventspils arī diriģēja ne treneris. Šiem DSQ piešķirt roka par īsu sacensību nodaļai?
, 2019-05-15 20:46, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Atgādināšu, ka svētdien FK Ventspils arī diriģēja ne treneris. Šiem DSQ piešķirt roka par īsu sacensību nodaļai?
FKV Gorkšam roka neceļas izķidāt! Diez kāpēc?
, 2019-05-15 21:03, pirms 5 gadiem
Pilnīgs murgs! Kādi argumenti ir tiem, kuri neatzīst angļa licenci? Ja nemaldos, tad Anglijā ir futbols, bet Latvijā pagaidām - tikai futbolam līdzīgas izpausmes...
, 2019-05-15 21:22, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Pilnīgs murgs! Kādi argumenti ir tiem, kuri neatzīst angļa licenci? Ja nemaldos, tad Anglijā ir futbols, bet Latvijā pagaidām - tikai futbolam līdzīgas izpausmes...
Latvijā ir futbola izstrādājums...
, 2019-05-16 08:05, pirms 5 gadiem
murgs ar to Lff
, 2019-05-16 08:14, pirms 5 gadiem
Diemžēl tāda Latvijas realitāte ir ne tikai futbolā.
Foto: LFF
5

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.