Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

RFS futbolistes divreiz atspēlējas Liepājā un iegūst arī Latvijas kausu

Agris Suveizda

RFS futbolistes divreiz atspēlējas Liepājā un iegūst arī Latvijas kausu
Sandra Voitāne. Foto: Sieviešu futbols

Latvijas divu spēcīgāko sieviešu komandu duelī arī Latvijas kausa finālā pārāka bija "Rīgas Futbola skola", kas "Daugavas" stadionā Liepājā otrajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:2 apspēlēja "Liepāju". Divus vārtus uzvarētāju labā guva Sandra Voitāne.

Pirmās vadībā izvirzījās liepājnieces, kuras 18. minūtē kuriozi tika pie 11 metru soda sitiena. Mājiniecēm pēc tālas piespēles neizdevās pretuzbrukums, un Elīza

Spruntule pielika korpusu un ļāva vārtsardzei būt pirmajai pie bumbas. Taču šajā divcīņā Spruntulei neizturēja nervi pēc grūdiena mugurā, un viņa jau pēc epizodes beigām, kad bumba bija Sofijas Ņesterovas rokās, tiesneses acu priekšā viegli ar rokām pagrūda pretinieci. Viola Raudziņa pūta svilpē un norādīja uz 11 metru atzīmi. Vārtsardzei paliekot pa vidu, pendeli realizēja Karlīna Miksone (1:0).

38. minūtē arī rīdzinieces izmantoja 11 metru soda sitienu. Miksone soda laukumā paklupināja Olgu Ševcovu, un Sandra Voitāne teicami sita augšējā stūrī (1:1). Mājinieces gan puslaika izskaņā atgriezās vadībā, kad lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja kapteine Sintija Čamane, kura izlauzās cauri aizsardzības vidum un pārmeta bumbu pāri Ņesterovai (2:1).

Otrajā puslaikā viešņas tomēr lauza cīņas gaitu sev par labu. 56. minūtē Voitāne no distances trāpīja pa pārliktni, bumba rikošetā no vārtsardzes muguras atlidoja atpakaļ laukumā, bet atlēkušo bumbu vārtos ieraidīja Ševcova. Tā kā Ševcova bija aizmugures stāvoklī, vārtu guvums netiktu ieskaits, tomēr tiesnešu brigāde pēc nelielas pauzes pieņēma lēmumu, ka bumba vārtu līniju šķērsoja jau pēc atsitiena pret pārliktni (2:2).

Uzvaras vārtus rīdzinieces guva astoņas minūtes vēlāk, kad no vārtu priekšas precīza bija Kristīne Giržda (3:2), bet 73. minūtē punktu uzvarai pielika kapteine Anastasija Ročāne, kura izpildīja tālu standartsituāciju un raidīja bumbu aiz apkakles Asnātei Lindermanei (4:2).

"Liepāja" – "Rīgas Futbola skola" 2:4 (2:1)
Vārti: Miksone 19' (11m), Čamane 45' – Voitāne 38' (11m), 56', Giržda 64', Ročāne 73'
: Brīdinājumi: Spruntule
Liepāja: Lindermane, Tarasova, Beiere, Gudkova (Šenberga 46'), Propošina, Antipina, Čamane (Antonova 77'), Miksone, Ozola (Karpova 77'), Smirnova, Brigmane
Rīgas FS: Ņesterova, Spruntule, Valaka, Ņikiforova, Ročāne, Zaičikova, Giržda, Čemirtāne, Krūmiņa, Ševcova, Voitāne
Galvenā tiesnese: Viola Raudziņa

Izmantotie resursi:
FK Liepāja - Rīgas Futbola skola - LFF...