Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas Superkausa nākotne neskaidra

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvijas Superkausa nākotne neskaidra
Daugavpils "Daugava" 2013. gadā ieguva pirmo Superkausu
Foto: lff.lv

Latvijas Superkausa izcīņas tālāka nākotne ir zem jautājuma zīmes, Sportacentrs.com atklāja Latvijas Futbola federācijas Sacensību daļas vadītājs Artūrs Gaidels.

Atgādinām, ka Latvijas Superkausa izcīņa pirmo reizi tika organizēta 2013. gadā. Tāpat kā citās valstīs, kurās tiek izcīnīta šī trofeja, par kausu spēkojās valsts čempione un kausa ieguvēja. Pērn Superkausu ieguva tā brīža valsts čempione Daugavpils "Daugava", kas ar 4:1 sagrāva kausa ieguvēju "Skonto", kas gan spēlēja ar jauniešiem, jo pamatkodols atradās treniņnometnē ārzemēs.

Šogad Superkausam būtu jānorisinās otrreiz un sākotnēji (pagājušajā ziemā) bija plānots, ka spēle notiks 8. martā, bet 28. janvārī LFF pavēstīja, ka tā pārcelta uz nenoteiktu laiku. Šobrīd LFF Sacensību daļas vadītājs Artūrs Gaidels atklājis, ka Latvijas Superkausa nākotne ir neskaidra. Proti, tuvākajā laikā LFF diskusijā ar pašiem Virslīgas klubiem lems ne tikai par to, vai Superkausa izcīņa notiks šogad, bet arī – vai šo turnīru nelikvidēt vispār un nākotnē neaizvadīt. Lēmums tiks pieņems tuvākajā laikā.

Kā zināms, 2013. gadā "Ventspils" gan triumfēja Virslīgā, gan arī izcīnīja Latvijas kausu, tāpēc, ja vien Superkausa izcīņa šogad notiks, ventspilniekiem pretī stāsies Virslīgas vicečempioni, "Skonto" futbolisti.

     [+] [-]

, 2014-08-14 18:23, pirms 10 gadiem
sledziet tak beidzot ciet to LFF kantori!!!

tak ir ari citi sportaveidi uz kuriem novirzit naudu!!!

pilniga komedija!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-08-14 18:34, pirms 10 gadiem
Igauņiem Superkausa izcīņa notiek kopš 1996.gada, leišiem - kopš 1995.gada (ar pārtraukumiem). Ja gan čempionātā, gan kausā uzvar viena komanda, tad spēli var arī nerīkot (kā Lietuvā). Ja ir problēmas aizvadīt Superkausu pirms sezonas sākuma, tad jānosaka fiksēts datums (piemēram, 1.05).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-08-14 18:37, pirms 10 gadiem
Es viennozīmīgi par superkausa organizēšanu. Kā var vispār tādu lietu likvidēt? Ļoti labs formāts duelim, kur valsts čempions un Latvijas kausa ieguvējs cīnās par superkausu. Tas tikai paceļ futbola prestižu, kā arī klubiem sasniegumus, trofejas un vispār prestižu. Tas, ka kāds klubs izdomā sūtīt jauniešus - tas ir cits stāsts. Tā ir necieņa pret turnīra organizētājiem un vispār futbolu. Tāpēc ir jābūt labam reglamentam šāda turnīra organizēšanā un jānoliek tas normālā datumā, kad ir sezona. Viena spēle neko daudz neizmainīs. Un uzskatu, ka labas un savstarpēji konkurentspējīgas labāko klubu spēles tikai nāk par labu pašiem futbolistiem - pieredzei un praksei.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 20:53, pirms 10 gadiem
Gaideļ i evo kamanda tā nedomā
tigereens rakstīja: Es viennozīmīgi par superkausa organizēšanu. Kā var vispār tādu lietu likvidēt? Ļoti labs formāts duelim, kur valsts čempions un Latvijas kausa ieguvējs cīnās par superkausu. Tas tikai paceļ futbola prestižu, kā arī klubiem sasniegumus, trofejas un vispār prestižu. Tas, ka kāds klubs izdomā sūtīt jauniešus - tas ir cits stāsts. Tā ir necieņa pret turnīra organizētājiem un vispār futbolu. Tāpēc ir jābūt labam reglamentam šāda turnīra organizēšanā un jānoliek tas normālā datumā, kad ir sezona. Viena spēle neko daudz neizmainīs. Un uzskatu, ka labas un savstarpēji konkurentspējīgas labāko klubu spēles tikai nāk par labu pašiem futbolistiem - pieredzei un praksei.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 21:47, pirms 10 gadiem
Priekš kam LFF sacensību daļai lieks darbs!!!