Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas futbola kausa izcīņa turpināsies, par basketbola kausu vēl lems

Rolands Eliņš

Latvijas futbola kausa izcīņa turpināsies, par basketbola kausu vēl lems
Foto: LFF

Šodien Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai iekļauj sevī punktu par to, ka no 17. oktobra līdz 6. novembrim būs aizliegta sporta pasākumu rīkošana, neskaitot valsts augstāko līgu izspēli pieaugušajiem un starptautiskos sporta pasākumus. Tas nozīmē Latvijas sporta pirmo līgu un citu zemākā līmeņa turnīra apturēšanu, taču jautājumi sākas, runājot par šomēnes paredzētajām spēlēm futbola un basketbola kausa izcīņās, kas nosacīti ir paralēli turnīri līgām.

LFF ziņo, ka Latvijas kausa izcīņa futbolā varēs turpināties. Pēc pārrunām ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), kā arī komunikāciju ar MK sezonu varēs turpināt arī Latvijas kausa izcīņa vīriešiem, jo gaidāmajā turnīra ceturtdaļfināla fāzē savā starpā sacentīsies vienīgi Virslīgas pārstāvji. Ceturtdaļfināla mači notiks 21. oktobrī.

Savukārt turpmākā sezonas gaita pašlaik tiek pārtraukta Latvijas 1., 2. un 3. līgas čempionātos, Latvijas sieviešu futbola 1. līgā, virslīgas dublieru čempionātā, Latvijas atklātajā veterānu čempionātā un visās Latvijas jaunatnes čempionāta vecuma grupās. Pašlaik līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam ir apturēts arī virslīgas čempionāts telpu futbolā, kas bija pārtraukts jau iepriekš divu komandu nonākšanas karantīnā dēļ.

Drīzumā LFF jaunatnes un pieaugušo sacensību organizatoriskajās komitejās skatīs jautājumus par atlikušo čempionātu spēļu aizvadīšanas iespējām.

Ja LFF guva atļauju turpināt kausa izcīņu, jo tajā piedalās tikai augstākās līgas komandas, cita situācija ir Latvijas basketbolā, kur kausa izcīņā oktobra vidū paredzēta otrā kārta, kurā piedalīsies tikai komandas no zemākajām līgām. Spēles paredzēts aizvadīt no 16. līdz 25. oktobrim, 12 komandām izspēlējot sešus pārus, katrā pa divām spēlēm.

Taču trīs Latvijas kausa izcīņas spēles (RTU-VEF BA Valkā, Cēsis - Limbaži, Jelgava – Kandava/Anzāģe) paredzētas 16. oktobrī, proti, vēl pirms MK jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas notiks 17. oktobrī. LBS ziņo, ka visas basketbola līgas līdz 16. oktobrim turpināsies pēc paredzētā kalendāra. Savukārt par turpmāko sacensību norisi LBS valde lems rītdien.

Izmantotie resursi:
Covid-19 jaunie ierobežojumi stāsies spēkā 17....
https://lff.lv/zinas/12908/partrauc...