Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Notiks RFF studentu kausa izcīņa minifutbolā

Andrejs Siliņš

Sestdien, 15.septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes stadionā Daugavgrīvas ielā 56a notiks Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēta kausa izcīņas studentu komandām.

Jau no nākamās sezonas plānots rīkot pilnvērtīgu čempionātu augstskolu komandām, tādējādi nodrošinot augstvērtīgu spēļu pieredzi tiem futbolistiem, kas vēl nav izšķīrušies par labu profesionāļa karjerai vai arī vēlas futbolu apvienot ar studijām. Ja ieceres izdosies realizēt, tiks sperts plats solis futbola attīstībā un izplatībā mūsu valstī.

Bet sestdienas kausa izcīņa, kas tiks aizvadīta minifutbola, astoņi pret astoņi, formātā, paredzēta kā iepazīšanās turnīrs ar mērķi ne vien noskaidrot stiprākās komandas un labākos spēlētājus, bet arī uzklausīt komandu pārstāvju viedokļus par čempionāta norisi: labākā izspēles kārtība, vēlamie spēļu norises laiki, ierobežojumi un atvieglojumi, u.t.t.

Kausa izcīņā kopumā piedalīsies deviņas vienības: astoņas augstskolu komandas, kā arī ERASMUS programmas studentu komanda.

Turnīra nolikums paredz, ka vispirms visas komandas, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīs viena apļa turnīra, pēc kā tiks izspēlēti mači par piekto un septīto vietu, kā arī divi pusfināli, kuros noskaidrosies divas komandas, kuras izspēlēs "mazo finālu", un divas komandas, kuras cīnīsies finālmačā par RFF kausu.

A apakšgrupā tika ielozētas ERASMUS, Liepājas Universitātes, LSPA, RTU un SSE Riga vienības, bet B apakšgrupā Latvijas Jūras akadēmijas, LU, RTU un Ventspils Augstskolas komandas.

Diemžēl šoreiz nepiedalīsies vēl divas augstskolas, kas citkārt labprāt piedalās dažādos futbola turnīros – ISMA un TSI.

Kausa izcīņas atklāšana pulksten 12:00, bet uzvarētāju apbalvošana un kausu pasniegšana plānota ap pulksten 18:00. Kausa izcīņas dalībnieces sagaidīs atlaižu kartes sporta ekipējuma iegādei no studentu kausa izcīņas tehniskā atbalstītāja veikala „Komanda”.

Plašāku informāciju par turnīru meklējiet tā mājas lapā: RFF studentu kausa izcīņa minifutbolā