Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: klaksevi

"Kreiss" nosargā čempionu titulu

"Kreiss" nosargā čempionu titulu
"Kreiss" - Latvijas čempioni 2014, foto: FTA

Aizvadītajā nedēļas nogalē – no 8. līdz 10.augustam – Dzintaru pludmalē Jūrmalā risinājās Latvijas pludmales futbola čempionāta finālsērijas par zelta un bronzas medaļām. Ja sērijā par bronzu pietika ar diviem mačiem, tad finālā viss izšķīrās vien trešās spēles izskaņā. Par Latvijas čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva "Kreiss", otrie – RTU, bet trešo vietu nedaudz negaidīti ieguva VBFK.

Aizvadītajā nedēļas nogalē – no 8. līdz 10.augustam – Dzintaru pludmalē Jūrmalā risinājās Latvijas pludmales futbola čempionāta finālsērijas par zelta un bronzas medaļām. Ja sērijā par bronzu pietika ar diviem mačiem, tad finālā viss izšķīrās vien trešās spēles izskaņā. Par Latvijas čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva "Kreiss", otrie – RTU, bet trešo vietu nedaudz negaidīti ieguva VBFK.

Atgādinām, ka pirms šīs sezonas tika mainīta Latvijas čempionāta izspēles kārtība, kas paredzēja, ka pēc priekšsacīkstēm sekos arī cīņas par pirmo un trešo vietu, līdz kādas komandas divām uzvarām. Regulārajā čempionātā triumfēja pašreizējie čempioni "Kreiss", kas par pieciem punktiem apsteidza RTU, kas tad arī izspēlēja zelta un sudraba godalgu likteni, savukārt par zemākās raudzes godalgām cīnījās "Dinamo Lat" un VBFK.

Bronzas sērija noslēdzās jau sestdien, turklāt, nedaudz negaidīti, ar VBFK komandas triumfu, kas savus godkārīgos oponentus pārspēja ar 5:4 (1:1, 2:1, 2:2) un 5:3 (2:0, 1:2, 2:1).

Toties sērijā par zelta godalgām bija nepieciešamas visas trīs spēles, turklāt viena no tām – pirmā – noslēdzās vien papildlaikā, uzvaru svinot "Kreiss" – 4:3 (2:0, 0:2, 1:1, 1:0). Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Dmitrijs Jakovļevs.

Otrajā RTU futbolisti revanšējās ar rezultātu 4:2 (0:0:, 1:0, 3:2). Uzvarētāju labā divus vārtus guva Andrejs Ivanovs, zaudētājiem tādas pat sekmes D.Jakovļevam.

Trešais, izšķirošais, mačs izvērtās emocijām pārbagāts. Pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet otrās sākumā "Kreiss" ļoti īsā laikā ieguva divu vārtu pārsvaru – 2:0. Līdz otrajam pārtraukumam RTU izdevās vienus vārtus atgūt – 2:3 – kas nozīmēja, ka izšķirošie notikumi vēl tikai priekšā. Trešajā periodā ilgu laiku rezultāts nemainījās līdz 33.minūtē D.Jakovļevs, gūstot savus otros vārtus mačā, uzstādīja kā izrādījās nedaudz vēlāk beigu rezultātu – 4:2.

Līdz ar to par Latvijas čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva "Kreiss", otrie – RTU, trešie VBFK futbolisti.

Savukārt 17. un 24. augustā jaunizveidotajā pludmales futbola stadionā Ķīpsalā pie Vanšu tilta notiks Latvijas kausa izcīņa. Vispirms, 17.augustā, komandas izspēlēs priekšsacīkšu cīņas, kurām pieteikušās 12 vienības, bet nedēļu vēlāk astoņas spēcīgākās komandas turpinās cīņu par kausu pēc izslēgšanas spēļu sistēmas. Patīkami, ka šosezon novērojama ļoti plašā reģionu pārstāvniecība: bez ierastajām Rīgas un Jūrmalas vienībām pieteikušās arī komandas no Kuldīgas, Jēkabpils, Ludzas, Valmieras un Liepājas.

Jāpiebilst, ka 17.augusts ir Rīgas pilsētas svētki, turklāt Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet jaunizveidotais pludmales futbola stadions ir pašā Rīgas sirdī, līdz ar to sagaidāma liela skatītāju interese.

Plašāka informācija par Latvijas čempionāta atrodama http://fta.lv/beach/2014/, http://www.lff.lv/lv/pludmale/cempionats/ un http://www.beachsoccer.lv/.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-18 15:08, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: tas ir tas pats Kreiss, kas pārvadā kravas? ja = jā, tad apsveicu ar kravinieku uzvaru, un novēlu daudz spēka , lai atgūtos pēc krievijas embargo, būs grūti!
Jā, tieši tas Kreiss ir šīs komandas ģenerālsponsors.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".