Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Prezentēs Latvijas sieviešu futbola jauno identitāti un gaidāmo sezonu

Andrejs Siliņš

Prezentēs Latvijas sieviešu futbola jauno identitāti un gaidāmo sezonu
Foto: LFF

Ievadot gaidāmo Latvijas sieviešu futbola turnīru sezonu, 20. aprīlī norisināsies īpašs pasākums un preses konference, kurā tiks prezentēta jaunā Latvijas sieviešu futbola identitāte un izklāstītas sieviešu futbola turnīru sezonas aktualitātes.

Jaunā Latvijas sieviešu futbola identitāte zem kopīga zīmola apvieno visus pašmāju sieviešu un meiteņu futbola turnīrus, pasākumus un aktivitātes, veicinot un bagātinot piederības sajūtu plašajai Latvijas sieviešu futbola ģimenei. Plašāk tiks izklāstīta arī jaunā Latvijas sieviešu un meiteņu futbola interneta platformas ideja, kas jebkuram interesentam atvieglos pievienošanos klubu treniņiem, treneru un tiesnešu kursiem, kā arī sniegs citu būtisku informāciju par sieviešu un meiteņu futbola attīstīšanas iespējām.

Valsts spēcīgākajā sieviešu futbola līgā – SFL – par 2017. gada sezonas godalgām cīnīsies pēdējo gadu labākā komanda Rīgas Futbola skola un tās iepriekšējo sezonu sīvākā konkurente FK Liepāja, kā arī pērnās sezonas bronzas medaļniece Riga United Ladies un jaunizveidotā komanda FK Spartaks Jūrmala/46.vsk. Četras komandas līdz oktobrim aizvadīs četru apļu turnīru.

Pirmā SFL turnīra spēļu kārta tiks aizvadīta 23. aprīlī Liepājā un Rīgā. Sacensību kalendārs pieejams pāreju perioda statistikas portālā.

Rīgas Futbola skola par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas. Šī kluba otrā komanda pērn uzvarēja arī Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās.

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgas turnīrā otro sezonu pēc kārtas dalībnieku rindas papildinājušās par vienu komandu, līdz ar to 2017. gada sacensībās spēkiem mērosies desmit vienības. Čempionātā startēs pēdējo sezonu vadošā komanda Rīgas Futbola skola-2, pērnās sezonas vicečempione AFA Olaine un bronzas medaļniece BFC Daugavpils, kā arī Rēzeknes BJSS/SK Progress, Preiļu novada BJSS, FK Laidze/Talsu NSS, Rēzeknes novada BJSS un SK Imanta, kā arī sacensību jaunpienācējas no FK Iecava/FK Jelgava un SK Super Nova komandām.

Pirmais turnīra mačs, kas atklās Latvijas sieviešu futbola sacensību sezonu, notiks 21. aprīlī Daugavpilī, bet nākamās trīs spēles 23. aprīlī uzņems laukumi Rēzeknē, Jelgavā un Olainē. Pilns spēļu kalendārs atrodams pāreju perioda statistikas portālā.

Šīs sacensības jaunajā sezonā tiks izspēlētas divos posmos, kur pirmajā norisināsies viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus. Līdz ar to katra komanda sezonā aizvadīs pa 13 spēlēm.
Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Futbola federācija