Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas Sieviešu futbola līgā turpinās piedalīties piecas komandas

Krišs Upenieks

Latvijas Sieviešu futbola līgā turpinās piedalīties piecas komandas
Rīgas Futbola skola
Foto: Kalevi Hāmalainens

Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) čempionātā jeb valsts prestižākajā sieviešu futbola turnīrā arī 2016. gada sezonā piedalīsies piecas komandas. Komandu skaits un to loks, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, nav mainījies, tomēr līdz ar 2017. gada sezonu turnīra rindas plānots papildināt ar gaidāmās Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta sezonas labāko komandu.

Turnīrā bez iepriekšējo trīs gadu čempionvienības Rīgas Futbola skolas piedalīsies arī pēdējo gadu valsts otrā spēcīgākā komanda FK Liepāja, kā arī Rēzeknes BJSS – VRS Optimists-R, pērn turnīrā debiju piedzīvojusī daudznacionālā FC Riga United komanda un Rīgas Futbola skola/46.vsk futbolistes.

"Ir pamatotas cerības, ka šogad SFL turnīrs būs bagāts ar pārsteigumiem, cīņassparu laukumos, neatlaidību un no sportiskā viedokļa ar katru gadu vēl saturīgāku spēli, kas nozīmē kvalitatīvāku sniegumu laukumā gan no tehniskā, gan fiziskā aspekta. Ļoti ceru, ka klubi pēc Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sāks vēl nopietnāk gatavoties sezonai. Jau pirmā spēle parādīs, kā šis sagatavošanās posms būs pagājis un cik nopietni komandas strādājušas," izceļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Ceturtdien, 11. februārī, LFF telpās norisinājās klubu pārstāvju tikšanās un komandu izloze kalendāra izveidošanas vajadzībām. Tāpat tika atrunātas būtiskākās izmaiņas sacensību reglamentā.

Komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības. Par sacensību kalendāra detaļām klubiem jāvienojas līdz februāra beigām.

Plānots, ka 2017. gada sezonā SFL dalībnieku skaits pieaugs līdz sešām komandām, turnīrā aicinot piedalīties arī 2016. gada sezonas labāko Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta vienību. LFF tādējādi vēlas veicināt pakāpenisku turnīra un tajā startējošo klubu attīstību, kā arī stiprināt Latvijas sieviešu futbola sacensību hierarhijas sportisko principu.

"Jo spēcīgāka ir valsts līga, jo konkurētspējīgāka ir Latvijas izlase. Tāpēc stipra klubu un sacensību sistēma ir panākumu atslēga arī izlasēm," turpina Ņina Travkina. "Klubs ir futbola mikroorganisms, kas savukārt veido mūsu futbola sistēmu. Uzrunāju klubus nopietnāk strādāt, stiprināt savas vājās puses un kopīgi būvēt mūsu ceļu uz panākumiem. Tas, protams, ir laikietilpīgs process, un tiem, kuri grib sagaidīt izmaiņas jau tagad, lūgšu būt pacietīgiem, jo pašlaik spēcīgās Zviedrijas un Vācijas sieviešu futbola sistēmas bija koptas 15 līdz 20 gadu garumā. Mēs esam tikai ceļa sākumā, līdz ar to ir daudz jāstrādā un jāstiprina savu klubu sistēma."

Pagājušās sezonas SFL turnīrā čempionu titulu izcīnīja Rīgas Futbola skola, par valsts labāko sieviešu futbola klubu kļūstot trešo gadu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Sieviešu Futbola līgā turpinās...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 18:23, pirms 8 gadiem
Ko te lai saka? - Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 18:29, pirms 8 gadiem
Skaistas sievietes.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 19:18, pirms 8 gadiem
Kaut te Rēzekne ir Virslīgā tas priecē

     [+] [-]

, 2016-02-12 22:09, pirms 8 gadiem
Plānots, ka 2017. gada sezonā SFL dalībnieku skaits pieaugs līdz sešām komandām, turnīrā aicinot piedalīties arī 2016. gada sezonas labāko Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta vienību.

Tā tam arī būtu jābūt.