Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa 1/4 finālā Kurzemes derbijs, pusfinālā tiks "Metta" vai "Daugavpils"

Emils Ozerinskis

Latvijas kausa 1/4 finālā Kurzemes derbijs, pusfinālā tiks "Metta" vai "Daugavpils"
"Liepāja/Mogo" un "Ventspils" cīnīsies par Latvijas kausa pusfinālu ceturto gadu pēc kārtas
Foto: Māris Sīlis

Šodien norisinājusies Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla pāru izloze. Par iekļūšanu pusfinālā savstarpēji cīnīsies abas Kurzemes vienības "Liepāja/Mogo" un "Ventspils", bet "Metta/LU" nonākusi pret 1. līgas komandu "Daugavpils/Progress".

Aizvadītās nedēļas piektdienā un sestdienā norisinājās Latvijas kausa izcīņas spēles futbolā, kuras pilnā apjomā varēja vērot Sportacentrs.com tiešraidēs. Astotdaļfināli iztika bez sensacionāliem rezultātiem, tomēr vairākās spēlēs intriga netrūka. Par vienīgo relatīvo pārsteigumu varēja uzskatīt vien "Metta/LU" uzvaru pār "Jelgavu", kas ceturtdaļfinālu ļāva sasniegt Virslīgas turnīrā zemāk esošajai komandai. Savukārt "Ventspils" ļoti grūti klājās spēlē ar 2. līgas komandu "BetLanes", tiekot pie uzvaras tikai ar vienu vārtu pārsvaru. Tikmēr Virslīgas līdervienība sasita 15 vārtus pret limbažniekiem, kamēr valsts čempione "Spartaks Jūrmala" guva astoņus vārtus pret "Ghetto/Gvatar".

Izlozes rezultāti Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā kopā savedušas ļoti interesantus pārus. Savstarpējo cīņu aizvadīs "Liepāju/Mogo" un "Ventspili", kuras turpinās savu Kurzemes derbija sāncensību. Šosezon līdz šim savstarpējā bilance ir par labu dzeltenzilajiem. Pirmajā Virslīgas cīņā Ventspilī komandas spēlēja neizšķirti 1:1, savukārt Liepājā ventspilnieki nopūta Māra Verpakovska komandu no kājām, gūstot panākumu ar 4:1. Interesanti, ka abas Kurzemes komandas tieši ceturtdaļfinālā tikušās nu arī iepriekšējos trīs kausu izcīņas turnīros. Pirmajās divās reizēs pārāka bija "Ventspils", bet pagājušajās sezonas kausa izcīņas savstarpējā cīņā triumfēja "Liepāja/Mogo".

Otrajā pārī ielozētās komandas var justies ļoti labi par izlozes iznākumu. Viena otrai pretī stāsies 1. līgas komanda "Daugavpils/Progress" un jauno talantu kalve "Metta/LU". Abas komandas šajā duelī cerēs uz panākumu, lai pirms sensacionāli sasniegtu Latvijas kausa izcīņas pusfinālu. Pateicoties izlozes formāta maiņai salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šāds rezultāts kļuvis iespējams un "Metta/LU" pirmo reizi sava kluba vēsturē pretendē uz tik augstu sasniegumu.

Sev potenciāli visneērtāko pretinieku ieguva Virslīgas pastarīte "Valmiera Glass/ViA", kura noteikti būtu vēlējusies spēlēt pret kādu no otrā pāra komandām. Tomēr vidzemnieki pretī saņēmuši šosezon neapšaubāmi jaudīgāko Virslīgas vienību RFS, kura līdzšinējos mačos neatstāja valmieriešiem nekādus variantus. Pirmajā abu komandu savstarpējā cīņā Rīgas komanda sagrāva pretiniekus ar 6:1, bet otrajā cīņā triumfēja ar 4:0.

Ceturtajā pārī tiksies Latvijas čempionvienība "Spartaks Jūrmala" un turnīra vicelīdere "Riga FC". Par šo dueli labāk varētu justies tieši galvaspilsētas komanda, jo abos Virslīgas dueļos panākumu ar minimālu rezultātu guva tieši "Riga FC", kuras aizsardzību jūrmalniekiem sezonas laikā tā arī nav izdevies uzlauzt.

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu spēles paredzēts aizvadīt 5. augustā.

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu pāri

PārisMājinieki-Viesi
1.FK Liepāja/Mogo-FK Ventspils
2.BFC Daugavpils/Progresss-Metta/LU
3.Valmiera Glass/ViA-RFS
4.Riga FC-Spartaks Jūrmala

  -3 [+] [-]

, 2018-07-11 14:25, pirms 6 gadiem
FC Rigai nav paveicies ar izlozi. Bet nu, lai tagad Eirokausi futbolā.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-11 15:40, pirms 6 gadiem
Nu, cik var!
Piedāvāju mainīt kausa reglamentu, nosakot, ka "Liepāja" un "Ventspils" kausa izcīņā iesaistās no pusfināla pēc rotācijas principa - vienu gadu viena, nākamo gadu otra.

Tāpat katru gadu abas sev izdevīgā laikā spēlē draudzības spēli ar kādu zemāko līgu komandu.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 15:55, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: FC Rigai nav paveicies ar izlozi. Bet nu, lai tagad Eirokausi futbolā.
Diez vai Liepāja, RFS vai Ventspils būtu labāk. Tā kā nevar teikt, ka baigi nepaveicies.

     [+] [-]

, 2018-07-11 17:35, pirms 6 gadiem
donkey rakstīja: Nu, cik var!
Piedāvāju mainīt kausa reglamentu, nosakot, ka "Liepāja" un "Ventspils" kausa izcīņā iesaistās no pusfināla pēc rotācijas principa - vienu gadu viena, nākamo gadu otra.

Tāpat katru gadu abas sev izdevīgā laikā spēlē draudzības spēli ar kādu zemāko līgu komandu.
Šogad abi klubi varēja tikt izlozēti jau astotdaļfinālā.

     [+] [-]

, 2018-07-11 23:46, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Diez vai Liepāja, RFS vai Ventspils būtu labāk. Tā kā nevar teikt, ka baigi nepaveicies.
Bet ir Metta, Daugavpils un Valmiera.