Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: LFF

Startējusi jaunā meiteņu telpu futbola čempionāta sezona

Startējusi jaunā meiteņu telpu futbola čempionāta sezona
Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta U-12 vecuma grupas spēles Olainē

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar cīņām Olainē un Rīgā divās vecuma grupās tika atklāta jaunā Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona.

U-12 VECUMA GRUPAS PIRMAIS SABRAUKUMS OLAINĒ

Sestdien, 9. janvārī, Olaines sporta namā tika dots starts Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta jaunajai sezonai. Kā pirmās cīņu par medaļām uzsāka U-12 vecuma grupas komandas jeb 2004./2005. gadā dzimušās futbolistes. Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta jaunajā sezonā U-12 vecuma grupā piedalās septiņas komandas, kas aizvadīs trīs sabraukumus Olainē un Lapmežciemā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šīs vecuma grupas komandu skaits pieaudzis par divām.

Sestdien Olaines sporta nams uzņēma pirmo sabraukumu, kurā piedalījās piecas komandas – Rīgas Futbola skola, FK Iecava, FK Laidze, AFA Olaine un FK Liepāja, kas šajā vecuma grupā šosezon čempionātā piedzīvo savu debiju. Šo sabraukumu izlaida meitenes no FS METTA/OSC un SK Imanta komandām.

Rīgas Futbola skola un AFA Olaines komandām turnīra atmosfēra jau ir ierasta, kas atspoguļojās arī to sniegumā. Spēlētājas droši iejutās spēlē un demonstrēja labu individuālo meistarību, kā arī veiksmīgu sadarbību un saliedētību. Abām komandām šoreiz uzvaras visās pirmā sabraukuma spēlēs.

FK Iecava un FK Laidze komandām šī ir otrā sezonā meiteņu futbola sacensībās. Savstarpējā spēle starp abām komandām izvērtās ļoti emocionāla un neatlaidīga, un rezultātā kaujiniecisks neizšķirts 1:1. Pārējās spēlēs FK Laidze komanda piedzīvoja zaudējums, savukārt FK Iecava tika pie pirmās uzvaras, pārspējot FK Liepāja komandu.

Čempionāta jaunpienācējām no FK Liepāja šis bija pirmais nopietnais pārbaudījums un pirmās oficiālās sacensības kopš komandas izveidošanas 2015. gada augusta beigās. Tika piedzīvots gan pirmais pirmsspēļu uztraukums, gan vārtu gūšanas gandarījums, gan zaudējumu garša.

"Šis emociju savienojums arī padara futbolu par tik skaistu, aizraujošu un emocionālu spēli. Tas padara futbolu par unikālu. Neskatoties uz rezultātu, komanda parādīja lielisku cīņassparu un neatlaidību laukumā. Ar cītīgu darbu treniņos un motivāciju rezultāti arī neizpaliks," uzsver Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina. "Šajā vecuma grupā rezultāti turnīra tabulā nav tik būtiski, jo primārais ir spēļu prakses gūšana un gandarījums no futbola, kā arī trenera atbalsts un uzmundrinājums laukumā."

"Ir vērts atzīmēt, ka komandās, kas čempionātā bija startējušas jau pagājušajā gadā, ir vērojama izaugsme, kas liecina par treneru cītīgu darbu klubos un vēlmi progresēt," turpina Ņina Travkina. "Galvenais ir neapstāties pie sasniegtā, kā arī turpināt nopietni un mērķtiecīgi strādāt, lai kopā veicinātu meiteņu futbola attīstību, veidotu sieviešu futbola nākotni un audzinātu jaunas izlašu spēlētājas."

U-12 vecuma grupas spēļu rezultāti un kalendārs atrodami ŠEIT.

Sabraukuma simboliskajā apbalvošanā pēc godam padarītā darba jaunajām censonēm tika pasniegtas gardas balvas no čempionāta drauga "Subway Latvia". LFF izsaka pateicību AFA Olaine komandai par allaž silto un profesionālo uzņemšanu, kā arī par sadarbību meiteņu telpu futbola čempionāta laikā.

U-14 VECUMA GRUPAS PIRMAIS SABRAUKUMS RĪGĀ

Savukārt svētdien, 10. janvārī, Olimpiskajā sporta centrā (OSC) Rīgā pirmajā sezonas sabraukumā tikās U-14 vecuma grupas komandas. Šeit spēkiem mērojas AFA Olaine, FK Iecava, FS METTA/OSC, Rēzeknes BJSS, Rīgas Futbola skolas un SK Imanta jaunās futbolistes, tomēr pirmajā sabraukumā nevarēja piedalīties rēzeknietes, jo todien viņu pilsētā norisinājās atvadīšanās no aizsaulē aizgājušā Rēzeknes sieviešu futbola aktīvista Vladimira Klosa. Šajā sabraukumā paredzētā spēle starp Rēzeknes BJSS un Rīgas Futbolu skolu tika pārcelta uz 13. februāri, kad risināsies arī cīņas par vietām.

Bez zaudējumiem svētdienas cīņās iztika divas komandas. AFA Olaine futbolistes svinēja divas uzvaras un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Rīgas Futbola skolu, kamēr rīdzinieces dienas gaitā aizvadīja divas cīņas, otrajā no tām ar 4:2 pārspējot FK Iecava. Lai arī FK Iecava pārstāves kā vienīgās šajā sabraukumā netika pie punktiem, katrā no trim aizvadītajiem mačiem komanda bija līdzvērtīga savām sāncensēm. Tikmēr FS METTA/OSC un SK Imanta futbolistes, aizvadot pa divām cīņām, uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm.

U-14 vecuma grupas spēļu rezultāti un kalendārs atrodami ŠEIT.

Šajā vecuma grupā komandas otro reizi tiksies 16. janvārī Rēzeknē, bet 13. februārī Lapmežciemā norisināsies spēles par vietām.

Pateicamies jaunajām futbolistēm par patiesajām emocijām, vecākiem par atbalstu un treneriem par ieguldīto darbu!

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņem Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizē Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".

Izmantotie resursi:
Startējusi jaunā meiteņu telpu futbola...


Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.