Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pogodins: "Mūsējie vēl nesen padeva bumbas, bet šodien spēlēja pret "Riga""

Pogodins: "Mūsējie vēl nesen padeva bumbas, bet šodien spēlēja pret "Riga""
Sergejs Pogodins, ''Daugavpils'' galvenais treneris
Foto: bfcdaugava.lv

Svētdien Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā "Riga" ar 3:0 uzvarēja "Daugavpili". Piedāvājam abu komandu treneru sacīto pēc mača.

Sergejs Pogodins, "Daugavpils" galvenais treneris: "Mums šodien bija lieli svētki - mūsu komandai tā bija sezonas atklāšana. Tas notika kausa izcīņā pret ļoti stipru komandu ar spēcīgu sastāvu. Zinu, ka šai komandā ir daudz mūsu pilsētas audzēkņu - esmu par viņiem priecīgs. Mūsu komandas puiši bija ļoti satraukušies, mums ir daudz ļoti jaunu puišu, kuri principā šāda ranga mačos līdz šim nav spēlējuši. Viņi bija satraukti, pārdzīvoja, tāpēc mūsu, treneru, galvenais uzdevums bija palīdzēt viņiem tikt galā ar šīm emocijām. Psiholoģisks moments. Ja par spēli, tad pašatdeves un uzstādījumu izpildīšanas ziņā pretenziju nav, bet par pašu sniegumu - vēl ir ļoti, ļoti daudz jāstrādā ar šo jaunatni. Atkārtošos, ka esmu ļoti priecīgs par tiem mūsu puišiem, kuri pārstāv "Riga". Vēlu viņiem veiksmi un attīstību karjerā."

Vladimirs Volčeks, "Riga" galvenais treneris: "Mums šī spēle bija svarīga tai ziņā, ka bija jāreabilitējas par zaudējumu iepriekšējā spēlē pret "Spartaku" un bija skaidrs, ka 1/4 fināls mums a priori bija jāpārvar, jo "Daugavpils" patiešām ir gados jauna komanda, un mums ir pietiekami kvalificēti spēlētāji, lai šādu pretinieku pārspētu. Taču neteiktu, ka tas padevās viegli. Bija nerealizēti momenti, bija pretinieka gudra pārkārtošanās - it sevišķi uz sava soda laukuma robežas. Tāpēc esmu priecīgs, ka uzvarējām un domāju, ka mēs turpinām cīņu gan par kausu, gan čempionātā."

Atskaitot uzdevumu uzvarēt un turpināt uzlabot savu sniegumu, vai bija arī mērķis šodien gūt pēc iespējas vairāk vārtu?
Volčeks: "Skaidrs, jo komanda vairāk gūst vārtu, jo lielāka pārliecība par sevi parādās. Ņemot vērā, ka Virslīgas pirmajās [trīs] kārtās guvām vienus vārtus, un tie bija no standarta, tad mums šodien bija svarīgi, ka spējam gūt vārtus no spēles. Tāpēc... šodien nebija uzdevums iesist pēc iespējas vairāk, taču spēlētāju izvietojums un izvēlētais sastāvs pats par sevi nozīmēja, ka komandai ir jāgūst vārti."

Kāpēc centra aizsargu pārī ar Černomordiju [kuram Volčeks jau iepriekš solīja iespēju uzspēlēt - aut.] nospēlēja Bjelica, nevis Gorkšs, kuram arī nākamā Virslīgas spēle diskvalifikācijas dēļ jāizlaiž?
Volčeks: "Gorkšam ir trauma. Redzēsim, cik veiksmīgi noritēs atlabšana - nākamo spēli viņš a priori nespēlēs, jo ir jālaiž, bet aiznākamajā spēlē viņš būs gatavs."

Manuprāt, jūsu komandas rindās labākais bija Žaldovskis. Pastāstiet, kā jūs viņu atradāt, kāds ir viņa kā futbolista liktenis?
Pogodins: "Kad pārņēmu 1999. gadā dzimušo puišu komandu pirms trim vai četriem gadiem, viņš vēl bija puika, taču ātrs, veikls, tehnisks. Mēģinājām izmantot viņu uzbrūkošajās darbībās. Pirmajā gadā ar šo gadagājumu ieņēmām trešo vietu futbolā 11 pret 11. Viņš izcēlās, sita visvairāk vārtu, nopelnīja komandas labākā futbolista titulu. Nākamajā gadā kļuvām par čempioniem. Domāju, viņš potenciāli būs spēcīgs futbolists - Latvijas izlases cienīgs. No citiem 1999. gadā dzimušajiem no šodienas sastāva spēlēja Dmitrijs Litvinskis, komandas kapteinis, centra aizsargs. Diemžēl traumēts ir Oļegs Obžigailo, atjaunojas pēc operācijas. Tie ir Edgars Urbāns, Raivis Skrebels. Tie ir futbolisti, kuri tiek piesaistīti valsts jauniešu izlasei. Viņos redzam nākotni - mūsu pilsētas futbolā, Latvijas futbolā."

Vai pamatsastāvs, kas bija šodien, ir aptuveni tas, uz kuru balstīsieties arī 1. līgā?
Pogodins: "Jā. Šī mums vienlaikus arī kalpoja par spēli kā pārbaude pirms 1. līgas sezonas. Kā vērti esam uz "Riga" fona. Jaunie puiši, kuru uzvārdus tikko nosaucu, vēl nesen bija bērni un bumbu padevēji, kuri padeva bumbas Kovaļovam, Černomordijam, Timofejevam. Vēl nesen viņi skatījās uz šiem futbolistiem no malas un apskauda. Šodien bija lieliska motivācija - ej un spēlē pret viņiem! Žel, ka Gorkšs nespēlēja - gatavojāmies standartiem pret viņu [smaida]. Taču bija Timofejevs, Laizāns - kādu vēl motivāciju šeit vajag? Izlases spēlētāji! Bija uzstādījums - ar ko jūs esat sliktāki par viņiem? Skaidrs, ka kaut kur vēl pietrūkst. Taču, jā, tas ir mūsu sastāvs 1. līgai."


Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.