Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

10.augustā "Skonto" stadionā notiks "Ghetto Football" turnīrs

10.augustā "Skonto" stadionā notiks "Ghetto Football" turnīrs
"Ghetto Football" līdz šim tikai Grīziņkalnā, bet 10. augustā pie "Skonto" stadiona
Foto: Renārs Buivids

Ielu kultūru vienojošā pasākuma „Ghetto Games” ietvaros šovasar Rīgā, Grīziņkalnā sekmīgi notikuši desmit „Ghetto Football” turnīri, bet 10.augustā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) futbols uz asfalta trīs pret trīs debitēs Rīgā, pie „Skonto” stadiona, šādi ieskandinot Latvijas un Somijas valstsvienību draudzības spēli.

Biedrība „Streetbasket” aktīvu darbību uzsāka 2009.gada pavasarī, rīkojot ielu basketbola un ekstrēmo sporta veidu pasākumus. Ziemā no 2009. uz 2010. gadu regulāri notika arī ielu basketbola turnīri Rīgā, „Skonto” hallē, papildinot programmu ar futbolu būrī. Pārliecinoties par ielu futbola popularitāti, šajā vasarā „Ghetto Football” kļuvis par vienu no svarīgākajām „Ghetto Games” sastāvdaļām. Regulāri trešdienās startē apmēram 60 komandu.

„Ghetto Football” tiek spēlēts uz 14 x 19 metru liela asfaltēta laukuma, kuru ieskauj nedaudz vairāk nekā metru augstas apmales ar apaļiem stūriem. Abos laukuma galos apmalēs izveidoti vārti – 1,6 metru platumā un 0,5 metru augstumā. Katru komandu laukumā pārstāv pa trijiem spēlētājiem, iztiekot bez nominālajiem vārtsargiem. Katrai vienībai ir tiesības pieteikt arī rezervistu, maiņām notiekot spēles laikā. „Ghetto Football” klasiska spēle notiek astoņas minūtes, taču iespējamas atkāpes atkarībā no pieteikto komandu skaita. Tradicionāli finālmačs notiek divos puslaikos pa sešām minūtēm.

„Ghetto Football” spēlētāji tiek iedalīti divās vecuma grupās – 1994.gadā dzimušie un vecāki vīrieši un 1995.gadā dzimušie un jaunāki zēni. Ļoti aktīvi ielu futbolu spēlē arī Latvijas spēcīgāko klubu dāmas, solot drīzumā tik lielu masveidību, lai tiktu izveidota arī īpaša grupa.

Desmit šīs vasaras turnīros pa trijām reizēm uzvaras izcīnījuši „Oskaram bija vienalga” un „U.S.B.” komandas, bet ļoti bieži laureāti pulkā vietas ieņem „Brasas” puiši. Vienību sastāvos nereti startē arī reiz talantīgie futbolisti, kuri pirms dažiem gadiem vēl pārstāvējuši Latvijas jauniešu izlases. Interesanti, ka „Ghetto Football” regulāri startē arī pazīstami basketbolisti, piemēram, Latvijas vicečempions BK „Ventspils” rindās Māris Gulbis un bronzas medaļnieks Mārtiņš Kravčenko („Liepājas lauvas”).

„Ghetto Football’ turnīri notiek futbolam tik ierastajās lielo maču dienās – trešdienās. Lai uzvarētāji tiktu noteikti vēl līdz brīdim, kad „Skonto” stadiona zālājā izies Latvijas un Somijas futbolisti, tad šoreiz komandu pārreģistrācija notiks no plkst.11:00, bet spēļu sākums iecerēts plkst.12:00. Pirmo reizi startējošajiem uz vietas nepieciešams noformēt arī „Ghetto Games” licenci, uzrādot personu apliecinošo dokumentu ar fotogrāfiju.

Aktuālā informācija un komandu iepriekšēja pieteikšana līdz 9.augusta plkst. 23.59 „www.ghettofootball.lv”. Piesakot dalību internetā, dalības maksa noteikta Ls 1 par spēlētāju. Ja komanda tiek pieteikta tikai pirms paša turnīra, tad dalības maksa katram futbolistam būs Ls 2. Katrs spēlētājs pie „Ghetto Football” reģistrācijas uzreiz jau saņems garantētu balvu - ielūgumu uz Latvijas - Somijas izlašu spēli, kura sāksies Skonto stadionā 10.augustā plkst 19:35.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Futbola federācijas preses daļa


, 2011-08-09 10:46, pirms 13 gadiem
Bija jau šāds raksts
, 2011-08-09 13:52, pirms 13 gadiem
Kas tad tas? Latvijā ir ghetto?
, 2011-09-15 17:17, pirms 13 gadiem
Šajos geto turnīros laikam tikai vietējie melnādainie piedalās.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.
Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
16

Superkauss - cerams, ka ne īstermiņa viesis Latvijas futbolā

Sestdienas agrā pēcpusdienā Latvijas futbola sezonu oficiāli ieskandinās Superkausa izcīņa, kurā sacentīsies Virslīgas čempione RFS un Latvijas kausa īpašniece "Riga". Rīgas derbija izspēlēšanai katrs iemesls ir derīgs, un šoreiz kārtis sakritušas tā, ka Superkausa izcīņai ir vairāki pozitīvi argumenti, ieskaitot LFF priekšvēlēšanu laiku, taču LFF vadība ir pārliecināta, ka Superkauss kļūs par regulāru tradīciju.