Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Riga" bez lielām problēmām uzvar "Daugavpili" un turpina cīņu par kausu

"Riga" bez lielām problēmām uzvar "Daugavpili" un turpina cīņu par kausu
Hizirs Apajevs guva savus pirmos vārtus "Riga" kreklā
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC), Jeļizaveta Iļjina (Riga FC)

Latvijas kausa izcīņā futbolā pusfinālā iekļuva arī "Riga", kas savā laukumā ar rezultātu 3:0 bez lielām problēmām apspēlēja no Virslīgas izkritušo "Daugavpili". Pa vārtiem guva Hizirs Apajevs, Andrejs Kovaļovs un Armands Pētersons. Pusfinālā rīdzinieki cīnīsies ar Latvjas čempionu Jūrmalas "Spartaku".

"Riga" galvenais treneris Vladimirs Volčeks pirmoreiz šosezon deva iespēju pamatsastāvā iet otrajam vārtsargam Robertam Ozolam un Daugavpils futbola audzēkņiem Antonijam Černomordijam, Oļegam Timofejevam un Andrejam Kovaļovam, bet sākumsastāvā atgriezās Oļegs Laizāns un Hizirs Apajevs. Savainojuma dēļ mačā nepiedalījās Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kuram gan tik un tā, visticamāk, tiktu dota atpūta. Tikmēr "Daugavpilij", kas 1. līgas sezonu sāks nākamnedēļ Staicelē, šī bija pirmā oficiālā spēle šogad.

Kā jau favorītei un mājiniecei pieklājās, "Riga" jau pirmajās minūtēs sāka ofensīvu un aktīvi centās ieņemt "Daugavpils" cietoksni. Otrajā minūtē Aleksandrs Vlasovs paguva reaģēt uz Laizāna sitienu no tuvas distances un sestajā minūtē glāba arī pēc Bogdana Vaščuka raidījuma, tomēr 14. minūtē gan "Riga" atklāja rezultātu. Slovēņu pussargs Renē Miheličs saņēma piespēli no Laizāna un eleganti iemeta bumbu soda laukumā, savukārt Kovaļovs tālāk gar vārtiem piespēlēja Apajevam, kuram atlika tikai trāpīt no pāris metriem (1:0).

Pēc 22 minūtēm pēc Vaščuka piespēles Apajevs vēlreiz ieraidīja bumbu Vlasova sargāto vārtu tīklā, taču šoreiz viesus glāba tiesneša asistenta paceltais karodziņš. Pēc pārtraukuma rīdzinieku dominance turpinājās – 49. minūtē Apajevs ar galvu sita pāri mērķim, bet nākamajā minūtē Kovaļovs gan raidīja bumbu Vlasova vārtos. Tiesnešu brigāde sākotnēji vārtu guvumu neatzina, taču galvenais arbitrs Edgars Maļcevs pēc ilgas diskusijas ar savu asistentu Vasīliju Botošu izsprieda, ka piespēli tomēr izdarījis viesu aizsargs, līdz ar to aizmugures stāvokļa nebija (2:0). 79. minūtē punktu mačam pielika uz maiņu iznākušais Armands Pētersons – pēc Kovaļova izpildītā stūra sitiena bumba atleca pie Pētersona, kurš spēcīgi to sita vārtu rāmī (3:0).

"Riga" – "Daugavpils" 3:0 (1:0)
Vārti: Apajevs 14', Kovaļovs 50', Pētersons 79'
Brīdinājumi: J. Bovins, Skrebels, Vlasovs
Riga: Ozols, Laizāns, Jeņins, Miheličs (Pētersons 73'), Kovaļovs, Černomordijs, Apajevs (Šabala 63'), Belica, Timofejevs, A. Kurakins, Vaščuks (Turkovs 68')
Daugavpils: Vlasovs, Žaldovskis, Skrebels, Urbāns (Borisovs 87'), Volkovs, D. Litvinskis, D. Ivanovs, J. Bovins, Dubrovskis (Ševčuks 80'), Snarskis. A. Ivanovs
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

Latvijas kausa izcīņas 1/4 fināli

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
8. aprīlis14:00Ventspils - LiepājaVentspils 2. pamatskolas laukums3:0
8. aprīlis16:00Spartaks - JelgavaKauguru vidusskolas laukums1:0
9. aprīlis14:00Riga - DaugavpilsRTU laukums3:0
9. aprīlis17:00Metta/LU - RFSHanzas vidusskolas laukums

, 2017-04-09 16:56, pirms 7 gadiem
Kur palicis nigēriešu uzbrucējs Okonkvo?
Pārbaudes spēlēs sita golus katrā mačā. Tagad lieti noderētu, jo neviens no pašreizējiem uzbrucējiem nepārliecina
, 2017-04-09 17:05, pirms 7 gadiem
žēl, ka Daugavpils komandā nebija manāmi it kā komandā esošie Riževskis un Sokolovs.
Foto: LFF
6

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".