Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Valmieras FK spraigā cīņā triumfē Zēnu Futbola festivāla C grupā

Valmieras FK spraigā cīņā triumfē Zēnu Futbola festivāla C grupā
Zēnu Futbola festivāls 2015 C grupa

Par Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) C grupas turnīra uzvarētāju svētdien, 7. jūnijā, kļuva Valmieras FK, tādējādi nopelnot iespēju nākamgad atgriezties B grupas sacensībās. "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā notikušajā turnīrā valmierieši visu trīs dienu garumā neklātienes cīņā spraigi spēkojās ar JDFS Alberts futbolistiem par kāroto pirmo vietu, bet pašā sacensību noslēgumā spēja spēlēs pret saviem tiešajiem konkurentiem tikt pie titula.

Svētdien komandas sagaidīja pēdējās divas spēļu kārtas, kurās izšķīrās ne tikai kopvērtējuma uzvarētāju liktenis, bet arī noskaidrojās tie klubi, kas zaudēs tiesības piedalīties 2016. gada ZFF. Valmieriešus ceturtajā kārtā sagaidīja trīs ļoti spraigas cīņas ar SK Kengaroos futbolistiem, kurās tika gūti divi panākumi ar rezultātu 3:1, bet U-11 komandu cīņā panākts triumfs ar 2:1. Pie trim uzvarām tika arī JDFS Alberts komandas, pārspējot Jūrmalas SC ar 4:2 (U-10), 5:2 (U-11) un 2:1 (U-12). Tas nozīmēja, ka pirms pēdējās kārtas abu savstarpējā dueļa Valmieras FK kopvērtējumā apsteidza JDFS Alberts par trim punktiem.

Citā ceturtās kārtas cīņā tikās FC Aizkraukle un Academ FC, kur pie divām uzvarām tika Rīgas pārstāvji, bet aizkrauklieši izcīnīja panākumu U-11 komandu spēlē ar 1:0.

Cīņa par C grupas uzvarētāja titulu savu kulmināciju sasniedza noslēdzošajā kārtā, kurā, kā jau minēts, tikās abi turnīra līderi. Pie smagas uzvaras U-10 vecuma grupā tika Valmieras FK, pārspējot JDFS Alberts ar 4:3. Cīņas gaitā JDFS Alberts teju īstenoja brīnumainu atspēlēšanos, tomēr valmierieši uzvaru nosargāja un tādējādi ieguva sešu punktu pārsvaru kopvērtējumā. Lai būtu pirmie, JDFS Alberts pārstāvjiem bija jāuzvar abās atlikušajās spēlēs, tomēr nepārvarama izrādījās jau pirmā barjera, kad U-11 komandu cīņā Valmieras FK spēja gūt vārtus un turpinājumā iekrāto 1:0 pārsvaru nosargāja. Līdz ar to valmierieši bija nodrošinājuši ceļazīmi uz B grupu jau pirms noslēdzošā mača.

Pārējās piektās kārtas cīņas noteica, ka kopvērtējuma trešajā vietā ierindojās SK Kengaroos, bet ceturtie bija Jūrmalas SC pārstāvji. Savukārt attiecīgi piektie un sestie bija Academ FC un FC Aizkraukle klubi, kas līdz ar to šķīrušies no tiesībām piedalīties ZFF arī nākamgad.

Turnīra ievadā pēc piektdien aizvadītās pirmās spēļu kārtas kopvērtējuma līderos izvirzījās Valmieras FK un JDFS Alberts, bet sestdien notikušajās otrās un trešās kārtas cīņās šie klubi savas pozīcijas nostiprināja, nelielu pārsvaru iegūstot Valmieras FK.

Valmieras FK atgriezusies ZFF B grupā pēc trīs gadu pārtraukuma. Pēc 2012. gadā zaudētās vietas B grupā valmierieši nākamajos divos gados C grupā ierindojās otrajā pozīcijā, bet tagad beidzot klubam padevies kārotais triumfs. Tikmēr JDFS Alberts rezultāti šogad ir manāmi progresējuši, salīdzinot ar pērn C grupā ieņemto piekto vietu. Šis klubs iepriekš B grupā vietu zaudēja 2013. gadā.

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Sezonas turpinājumā no 19. līdz 21. jūnijam Salacgrīvā spēkiem mērosies B grupas komandas, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, kamēr agrāk tie risinājās vienīgi darba dienās. Šādas izmaiņas turnīra norisē LFF ieviesusi ar mērķi palielināt līdzjutēju skaitu, kā arī dot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē.

ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.

Izmantotie resursi:
Zēnu Futbola Festivāls