Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Jaunība" pārņem vadību Latvijas Amatieru futbola līgā

Krišs Upenieks

"Jaunība" pārņem vadību Latvijas Amatieru futbola līgā
RTO
Foto: LAFL

Pirmdien, 5. martā, Skonto manēžā tika aizvadītas kārtējās Latvijas Amatieru futbola līgas (LAFL) spēles, un līderu grupā vadību pārņēmuši ''Jaunības'' futbolisti.

Pēc pirmās spēlēs otrajā posmā “A” divīzijā ir divi izteikti līderi un divas komandas, kas cīnīsies par bronzu. Pirmdienas spēles tika gaidītas kā treniņš cīņas apstākļos pirms noslēdzošajām spēlēm. ''Jaunība'' viegli tika galā ar ''Ropažiem''. Pirmajā puslaikā Igors Škirjatovs atklāja spēles rezultātu, un otrajā Nils Girs divreiz pārspēja ''Ropažu''
vārtsargu. Rezultātā droša ''Jaunības'' uzvara ar 3-0 un 13 punkti kopvērtējumā.

Paralēlajā spēlē JUVS cīnījās ar ''Ostnieku''. Pirmais puslaiks beidzās neizšķirti – uz JUVS komandas spēlētāja Denisa Aniščenko gūtajiem vārtiem ''Ostnieks'' komanda atbildēja ar Pāvela Lavrentjeva precīzo sitienu. Otro puslaiku aktīvāk sāka JUVS komanda, un uzreiz pēc svilpes Denisam Aniščenko izdevās vēlreiz izvirzīt savu komandu vadībā.

Tomēr ''Ostnieks'' negribēja viegli atdot punktus favorītiem, izcīnīts punkts šajā spēlē dotu viņiem priekšrocību turnīra pēdējā spēlē pret ''Ropažu'' komandu. Puslaika vidū otrais precīzais bumbas raidījums vārtos padevās Pāvelam Lavrentjevam – gala rezultāts 2-2, līdz ar to JUVS komanda zaudēja svarīgus punktus.

A divīzijas turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Jaunība22007:213
2.JUVS21104:312
3.Ostnieks20112:66
4.Ropaži20021:55

Interesanti notikumi risinājās B divīzijā. ''Amoko'' komanda jau pirmajā puslaikā ieguva divu vārtu pārsvaru spēlē pret ''Praemium'', abas reizes precīzs bija Andrejs Kijonoks. Pēc pārtraukuma Artūrs Rucko vēl vairāk palielināja pārsvaru, tomēr ''Praemium'' futbolisti nepadevās un līdz spēles beigām atguva divus vārtus. Diemžēl uz kaut ko vairāk nepietika laika, un ''Amoko'' svinēja uzvaru ar 3-2, ieņemot pirmo vietu savā divīzijā.

Spēli starp RTO un RFT komandām aktīvāk sāka pirmie, un izkārtoja sev izcilus momentus, lai gūtu vārtus. Tomēr, kā tas bieži notiek, neiesit tu – iesit tev. Edgars Jurčenoks izmantoja savu momentu pirmā puslaika vidū, izvirzot RFT komandu vadībā. Pēc pārtraukuma RTO palielināja savu spiedienu uz pretinieku vārtiem, un spēles beigās Pāvelam Blizņukam tomēr izdevās izraut neizšķirtu savai komandai.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm visas komandas saglabā izredzes ne tikai uz godalgām, bet arī uz uzvaru savā divīzijā.

B divīzijas turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Amoko21105:48
2.Praemium21014:36
3.RTO20203:36
4.RFT20111:35

Pirmdien, 12. martā, gaidāmas turnīra izšķirošās spēles:
21:00 AMOKO – RFT (I)
21:00 PRAEMIUM – RTO (II)
22:00 JAUNĪBA – JUVS (I)
22:00 OSTNIEKS – ROPAŽI (II)

Informāciju sagatavoja:
LAFL