Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā veikta izloze, trīs 1. līgas komandas atsakās no dalības

Rolands Eliņš

Latvijas kausā veikta izloze, trīs 1. līgas komandas atsakās no dalības
Latvijas kauss futbolā
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas kausa izcīņā futbolā veikta otrā posma izloze, kā arī noteikts zaru sadalījums līdz pat astotdaļfinālam, kad turnīrā iesaistīsies Virslīgas komandas. Savukārt trīs pirmās līgas komandas atteikušās no dalības turnīrā.

Latvijas kausa sezonu atklāja pirmā posma spēles, kurās piedalījās Latvijas 2. līgas čempionāta klubi un klubi, kas ir LFF biedri un bija pieteikušies dalībai sacensībās. Šo posmu izdevās pārvarēt FK Karosta, FK Pļaviņas, JFC Dobele, Talsi/FK Laidze, BSC Balvi, Caramba Rīga, FB Gulbene 2005, Ogres NSC, FK Traktors, SK Upesciems, Monarhs/Flaminko un FC Nikers, kuru pirmā posma pretinieki SK Super Nova atsaukuši savu dalību no sacensībām. Pēc izlozes rezultātiem automātiski pirmo posmu pārvarēja Saldus SS/Brocēnu NBJSS, FK Jūrnieks Rīga, FK Priekuļi, FK Aliance, BFK Salaspils un FK Lielupe.

Turnīra turpinājumā otrajā posmā iesaistīsies komanda.lv 1. līgas čempionāta vienības, bet posma izspēle norisināsies divās kārtās, nosakot astoņas trešā posma jeb astotdaļfināla dalībnieces. Šīm komandām pievienosies SynotTip Virslīgas čempionāta dalībnieki.

Šodien notikušajā izlozē tika izlozēti otrā posma pirmās kārtas pāri, kā arī potenciālie otrā posma otrās kārtas un trešā posma pāri. Trešajā posmā visas SynotTip Virslīgas čempionāta komandas savas spēles aizvadīs izbraukumā.

No dalības turnīrā atteikušās komanda.lv 1. līgas vienības FK Auda, FK Tukums 2000/TSS un FK Smiltene/BJSS, kas pēc izlozes rezultātiem devis Talsi/FK Laidze, JFC Dobele un FK Staiceles Bebri komandām automātisku ceļazīmi uz otrā posma otro kārtu.

Otrā posma pirmās kārtas spēles paredzētas laikā no 19. līdz 25. jūnijam, otrā posma otrās kārtas mači sekos laikā no 1. līdz 2. jūlijam, bet trešā posma jeb astotdaļfināla cīņas notiks 8. un 9. jūlijā. Precīzi spēļu norises laiki un vietas tiks paziņoti LFF mājaslapā vēlāk.

Sezonas turpinājumā ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti ar atsevišķu izlozi. Pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Jau vēstīts, ka nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz turnīru izspēlēt viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Maijā par 2016./2017. gada sezonas čempioni tika kronēta FK Ventspils komanda.

Otrā posma pirmās kārtas pāri

KomandasKomandas
FC Nikers – Saldus SS/Brocēnu NBJSSFK Staiceles Bebri – FK Smiltene/BJSS*
SK Upesciems – FK Progress/AFA OlaineFK Jūrnieks Rīga – BFK Salaspils
FB Gulbene 2005 – FK KarostaFK Lielupe – FK Jēkabpils/JSC
Talsi/FK Laidze – FK AudaBFC Daugavpils – JDFS Alberts
FC Caramba Rīga – Grobiņas SCOgres NSC – Rēzeknes FA/BJSS
FK Traktors – Preiļu BJSSFK Pļaviņas – FK Aliance
Monarhs/Flaminko - FK BalviFK Tukums 2000/TSS* – JFC Dobele
Valmiera Glass VIA – FK PriekuļiRTU FC/Skonto Academy – FK Ogre

*Komandas, kas atteikušās no dalības turnīrā

Latvijas kausa zari līdz pat astotdaļfinālam



Izmantotie resursi:
lff.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-06-06 19:18, pirms 7 gadiem
Kāpēc nepiedalīsies minētie 3 klubi? Finanses par īsu?

  +2 [+] [-]

, 2017-06-06 19:26, pirms 7 gadiem
Domaju,ka nepiedalas, tadel,ka pern vairaki klubi rakstija iesniegumu par kausa.izspeles kartibas mainu. Isti nekas nemainijas, taja zinja, tadel,iespejams,ka klubi protesteja.

     [+] [-]

, 2017-06-06 23:17, pirms 7 gadiem
dragoo rakstīja: Domaju,ka nepiedalas, tadel,ka pern vairaki klubi rakstija iesniegumu par kausa.izspeles kartibas mainu. Isti nekas nemainijas, taja zinja, tadel,iespejams,ka klubi protesteja.
Sportcentrs varētu padziļināti izpētīt šo tēmu...

     [+] [-]

, 2017-06-07 09:12, pirms 7 gadiem
vismaz ar kausa izcīņu iepriekš bijām R-Eiropas standartā.
laika apstākļu dēļ bija ilga pauze kausa izspēlei, bet tomēr.
attaisnojums/prasība izspēles termiņu maiņai "pievilkts" : 1 komanda kādu spēlētāju vairāk ieplānos rudenī, zinot, ka vieta Eirokausos, bet tāpat spēlētāju vervēšana notiks pirms Eirokausu sākuma.
jo tās naudas jau vairāk nekļūst.
un fināls rudenī, nevis saulainā siltā maija dienā, vai labākais

     [+] [-]

, 2017-06-07 14:08, pirms 7 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: Kāpēc nepiedalīsies minētie 3 klubi? Finanses par īsu?
katru gadu komandas atsakās, pārsvarā ja ir tālie izbraucieni uz otru Latvijas galu, bet reizēm arī finanses vai jūt, ka nesavāksies sastāvs. nav tomēr profesionāļi