Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Auda" iesit četrus vārtus pagarinājumā, Smiltene zaudē no 2:0 vairākumā

"Auda" iesit četrus vārtus pagarinājumā, Smiltene zaudē no 2:0 vairākumā
"Audas" futbolisti. Foto: FK Auda

"Vienviens" Latvijas kausa izcīņas otrā posma otrās kārtas centrālajā spēlē starp komandām, kas šobrīd cīnās par otro vietu pirmās līgas turnīrā, sestdien "Auda" ar 5:1 pieveica "Super Nova". Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1 un četrus vārtus Ķekavas klubs iesita pieliktajās 30 minūtēs.

Baldonē notikušajā mačā 55. minūtē "Audu" vadībā izvirzīja Artjoms Pavlovskis, bet 75. minūtē bijušais Latvijas izlases futbolists Aleksejs Višņakovs panāca 1:1. Tomēr pagarinājumā "Auda" pierādīja, ka šobrīd ir spēcīgāka - 109. un 112. minūtē precīzi bija Igors Kovaļkovs (bijušais "Super Nova" spēlētājs) un Jorens Gorkšs, bet pašās spēles beigās divreiz ļoti īsā laikā izcēlās Edgars Bricis.

Vēl pirms dažām nedēļām "Super Nova" stabili soļoja pretim vismaz otrajai vietai pirmajā līgā, tomēr 19. augustā līderu mačā Daugavpilī ar 0:3 kapitulēja vietējai un šis duelis izmainīja visu sezonu. Traumu guva "Super Nova" uzbrukuma līderis Vugars Askerovs, atlaists tika galvenais treneris Viktors Ņesterenko, bet vēl vairāki spēlētāji Olaines komandu tagad atstājuši. Kopš tā laika "Super Nova" gan aizvadījusi tikai vienu spēli, Latvijas kausā pagarinājumā ļoti smagā cīņā ar 3:2 izraujot uzvaru pār "Smilteni", bet pirmās līgas kopvērtējumā atkritusi uz trešo vietu un tiek uzskatīts, ka "Auda" šobrīd ir liela favorīte cīņā par otro pozīciju.

Citā spēlē sestdien pirmās līgas līdere "Lokomotiv" vien ar 3:2 (2:0) savā laukumā apspēlēja otrās līgas vienību "Albatroz/Jelgava". Alans Siņeļņikovs un Dzmitrijs Hermans pirmajā puslaikā izvirzīja mājiniekus priekšā ar 2:0. Otrā puslaika sākumā Matīss Baškevičs vienus vārtus atguva, bet Rolands Putāns ātri vien atjaunoja divu vārtu pārsvaru daugavpiliešiem. 59. minūtē Renans de Oliveira atkal samazināja deficītu līdz 2:3, bet atlikušajā pusstundā rezultāts vairs nemainījās.

Pagarinājumā noslēdzās arī mačs, kurā starp divām pirmās līgas lejasgala vienībām "Dinamo Rīga" ar 4:3 viesos apspēlēja "Smiltene"/BJSS, kas turklāt 15 minūtes pirms pamatlaika beigām bija iedzinējos ar 0:2. Pirmajā puslaikā smilteniešus 2:0 vadībā izvirzīja Ričards Rullis un Elvis Teremko, turklāt kopš 60. minūtes rīdzinieki darbojās mazākumā, jo noraidīts tika Pāvels Sorokins.

Tomēr "Dinamo Rīga" 75. minūtē izdevās samazināt deficītu, kad precīzs bija Ņikita Samsonovs. 80. minūtē Anastasijs Mordatenko ar 11 metru soda sitienu panāca 2:2, bet pagarinājuma piektajā minūtē Mordatenko, kurš šosezon uzspēlējis arī Virslīgā, jau ieguva vadību "Rīgas Dinamo". Spēles 118. minūtē Mordatenko nokārtoja "hat-trick" un panāca 4:2, savukārt pašās spēles beigās Rullis vienus vārtus atguva smilteniešiem, bet tas neko vairs nemainīja. Jāatzīmē, ka pēc mājinieku trešā vārtu guvuma divi "Smiltenes" futbolisti nopelnīja sarkanās kartītes.

Savukārt dienas ceturtajā mačā starp divām komandām, kas arī pirmās līgas kopvērtējumā atrodas blakus, "Rēzekne" ar 2:1 pieveica JDFS "Alberts". Pirmie vadībā izvirzījās rīdzinieki, kad 25. minūtē izcēlās Mārcis Pūce, tomēr otrajā puslaikā vispirms Akihiro Suzuki ar izcilu sitienu devītniekā realizēja tiešo brīvsitienu, bet 68. minūtē Vitālijs Rečickis realizēja 11 metru soda sitienu. Rēzeknietis Rečickis, kurš savulaik spēlējis arī Lietuvas un Kipras klubos, dzimtenes komandā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma.


Latvijas kausa otrā posma otrajā kārtā sacenšas 12 vienības, kuru vidū astoņas ir no pirmās līgas. Rīt savā starpā sacentīsies Kurzemes vienības Grobiņas SC un "Karosta", bet trešdien "Priekuļi"/"Cēsis" uzņems FK "Kauguri"/"Beitar". Sešām šīs kārtas uzvarētājām turnīra astotdaļfinālā pievienosies desmit Virslīgas vienības.

11.lv Latvijas kausa izcīņas otrā posma otrā kārta

SpēleRezultāts
Lokomotiv Daugavpils - Albatroz/Jelgava3:2
Grobiņas SC - Karosta
Priekuļi/Cēsis - Kauguri/Beitar
Rēzekne - JDFS Alberts2:1
Auda - Super Nova5:1 (pag.)
Smiltene - Dinamo Rīga3:4 (pag.)

, 2020-09-05 19:21, pirms 4 gadiem
Kas ta Super Novaj finanses beidzās?
, 2020-09-05 19:26, pirms 4 gadiem
andromons2 rakstīja: Kas ta Super Novaj finanses beidzās?
Kovaļkovs nodeva sveicienus Super Novai, jo sezonu sāka tieši šajā komandā.
, 2020-09-05 22:49, pirms 4 gadiem
Bricis ir laika prognozētāja dēls?
, 2020-09-05 22:52, pirms 4 gadiem
[quote erred]
Bricis ir laika prognozētāja dēls?

Edgars Bricis veterans kurs jau padsmit gadus spele 1.liga-nezinu precizi cik vinam gadu,bet pari 30 noteikti.Tapec atbilde ir ne.
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Foto: Sieviešu futbols Facebook

RFS un "Metta" futbolistes izcīna panākumus Sieviešu futbola līgas pirmajā kārtā

LETA. RFS un "Metta" komandas sestdien "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) pirmās kārtas mačos tika pie uzvarām.