Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Rakelam skaisti vārti, "Riga" izsit Latvijas čempionus no kausa izcīņas

Emils Ozerinskis

Rakelam skaisti vārti, "Riga" izsit Latvijas čempionus no kausa izcīņas
Deniss Rakels
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā "Skonto" stadionā ar rezultātu 3:1 "Riga FC" apspēlēja pēdējo divu gadu valsts čempioni "Spartaks Jūrmala". Savus pirmos vārtus rīdzinieku rindās efektīgi guva Deniss Rakels, izceļoties ar spēles uzvaras vārtiem.

Mača otrajā minūtē ļoti bīstamu soda sitienu izpildīja "Spartaka" krievu pussargs Artēmijs Maļejevs, bet no vārtu apakšējā stūra bumbu spēja izvilkt "Riga" vārtu vīrs Roberts Ozols. "Spartaks" turpināja daudz aktīvāk apdraudēt pretinieku vārtus, pirmajās desmit minūtēs izskatoties pārliecinošāk par mājinieku komandu. Pirmā īstā vārtu gūšanas iespēja "Riga" futbolistiem radās mača 13. minūtē, kad labajā laukuma malā tika nozīmēts brīvsitiens uz jūrmalnieku vārtiem. Pēc Denisa Rakela sitiena bumba nonāca lielā burzmā vārtu priekšā, kur veiklākais bija serbu pussargs Stefens Paničs, sitot bumbu Jevgeņija Nerugala sargātajos vārtos. Tādējādi "Riga" izvirzījās vadībā ar 1:0 un varēja nostabilizēties savā dzelžainajā aizsardzībā, ar kuru rīdzinieki jau spējuši izcīnīt virkni sauso uzvaru ar minimālu starpību. Nonākot iedzinējos "Spartaks" futbolisti pretspēlētāju uzbrukumus apturēja ar asu spēli, liekot rīdziniekiem vairākkārt attapties uz "Skonto" stadiona zālāja.

Līdz mača pusstundas atzīmei Jūrmalas komandai īstas vārtu gūšanas iespējas izveidot neizdevās, jo "Riga" aizsargi ļoti veiksmīgi spēja atbruņot Alekseju Višņakovu, kura ātrumam spēja tikt līdzi Džordžs Deivīss. Pēc nospēlētas pusstundas pavirši nospēlēja Tomislavs Saričs, uzdāvinot bumbu "Spartaka" futbolistiem, kuri veica izrāvienu divi pret vienu. No izcilas vārtu gūšanas situācijas Ariagners Smits raidīja bumbu garām pretinieku vārtsargam Ozolam un arī vārtiem. Pirmā puslaika pēdējās piecās minūtēs "Spartaks" aktīvi devās uzbrukumos, lai pirms došanās pārtraukumā izlīdzinātu rezultātu. Tomēr līdz sitiena izdarīšanai divkārtējā Latvijas čempionvienība tikt nespēja, tādēļ pēc aizvadītām 45 minūtēm "Riga" bija vadībā ar rezultātu 1:0.

Otro puslaiku ar lielisku vārtu gūšanas iespēju uzsāka Ivans Lukjanovs, sprintā izejot pret viesu komandas vārtsargu. Lukjanovs pēdējā brīdī palaida bumbu nedaudz par tālu, kas Nerugalam ļāva iziet pretī uzbrucējam, glābjot savu komandu no nonākšanas iedzinējos ar divu vārtu starpību. Vēl vienu "Riga" ātro uzbrukumu izdevās apturēt Aleksandram Kosoričam, kurš spēja izsist bumbu serbu milzim Darko Lemajičam. Tomēr otrie vārti nekur neizpalika, jo ar ļoti precīzu sitienu no soda laukuma kreisā stūra Rakels dubultoja mājinieku pārsvaru, sasniedzot 2:0 un pietuvojot rīdziniekus iekļūšanai Latvijas kausa pusfinālā.

Jūrmalniekiem turpināja neveikties ar momentu realizāciju. Višņakovs izdarīja lielisku piespēli soda laukumā, bet uz maiņu nākušais Kaspars Svārups nespēja trāpīt pa bumbu, tādējādi izniekojot kārtējo iespēju "Spartaks" futbolistiem atvērt savu vārtu rēķinu. Nepilnas divdesmit minūtes līdz mača beigām Mārcis Ošs izpildīja spēcīgu soda sitienu no samērā lielas distances, tomēr necauršaujams bija vārtsarga Ozola mūris. 15 minūtes pirms mača izskaņas savus otros vārtus varēja gūt gan Paničs, gan Rakels, bet abu rīdzinieku sitieni lidoja garām mērķim. Spēles 87. minūtē "Spartaks" vēlreiz iekrita ātrajā pretuzbrukumā, bet Lemajičs sitienu no gaisa raidīja krietni garām mērķim. Sajutuši uzvaras garšu "Riga" pirms spēles beigām atslābinājās un tas noveda pie vārtu zaudēšanas pēc stūra sitiena. Mārcis Ošs aizsniedzās līdz bumbai soda laukumā un ievirzīja to vārtos, panākot rezultātu 1:2 un dodot jūrmalniekiem cerības uz izglābšanos. "Spartaks" izmisīgie uzbrukumi kompensācijas laikā rezultātu nedeva, bet pirms mača beigu signāla "Riga" paspēja aizskriet pēdējā uzbrukumā un uz maiņu nākušais Armands Pētersons ar plecu guva savas komandas trešos vārtus. Tādējādi "Roga" guva pēdējā laika rezultatīvāko uzvaru - 3:1.

Ar uzvaru Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā "Riga" FC kļūst par otro komandu, kas ieguvusi tiesības spēlēt turnīra pusfinālā. Vakardien par pirmo pusfinālā iekļuvušo komandu kļuva RFS, kas izbraukumā ar 3:0 pieveica "Valmiera Glass/ViA" futbolistus.

Riga - Spartaks Jūrmala 3:1 (1:0)
Vārti: Paničs 14', Rakels 58', Pētersons 90'+3 - Ošs 88'
Brīdinājumi: Tjagu, Deivīss - Ošs, Freimanis, Kobzars
Riga: Ozols, Gabovs, Černomordijs, Struglis, Deivīss, Paničs, Tjagu (Jeņins 82'), Saričs, Lukjanovs (Pētersons 87'), Rakels, Lemajičs
Spartaks: Nerugals, Freimanis, Ošs, Kosaričs, Šlampe (Svārups 61'), Maļevs, Silva (Dmitrijevs 53'), Višņakovs, Korzāns, Kobzars, Smits (Aguirre 78')
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Latvijas kausa izcīņa, ceturtdaļfināli

DatumsSpēleVietaRezultāts
04.08.Valmiera Glass/Via – RFSVidzemes Olimpiskais centrs0:3 (0:2)
05.08.Riga – Spartaks Jūrmala"Skonto" stadions3:1 (1:0)
05.08.Daugavpils/Progress – Metta/LU"Celtnieka" stadions
06.08.Liepāja/Mogo – Ventspils"Daugavas" stadions

     [+] [-]

, 2018-08-05 17:00, pirms 6 gadiem
Ka tik beigās Spartaks nepaliek bez Eirokausiem nākošsezon...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-05 17:01, pirms 6 gadiem
FC Riga vienus vārtus ielaidusi. Bieži negadās.

     [+] [-]

, 2018-08-05 17:01, pirms 6 gadiem
Kur video? Skaļi virsraksti, bet video nav.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-05 17:14, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: FC Riga vienus vārtus ielaidusi. Bieži negadās.
Savāda jau tā spēle izskatās,arī vairāk par vieniem vārtiem viņi parasti neiesit...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-05 18:12, pirms 6 gadiem
Bez maz pusfinālā var būt trīs komandas no Rīgas. Daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-05 20:17, pirms 6 gadiem
Ehh, šādu FCR būtu interesanti Eirokausos novērtēt...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-05 20:33, pirms 6 gadiem
Ļoti pārliecinoši spēlē.