Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Daugavpils" divreiz atspēlējas, "Metta" dramatiski iekļūst kausa pusfinālā

"Daugavpils" divreiz atspēlējas, "Metta" dramatiski iekļūst kausa pusfinālā
Kabelo Seriba
Foto: Metta/LU

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā bija nepieciešamas 120 spēles minūtes un pēcspēles sitienu sērija, lai noskaidrotu uzvarētāju starp "Daugavpils/Progress" un "Metta/LU". Otrā papildlaika pēdējās divās minūtēs rīdzinieki atspēlējās un izcīnīja uzvaru pendeļu sērijā, pirmo reizi iekļūstot Latvijas kausa pusfinālā.

Pirms mača Daugavpilī diezgan pamatīgi nolija, padarot mākslīgā seguma zālāju visai mitru un ātru. Cīņas pirmajā minūtē Vugars Askerovs aizskrēja ātrajā uzbrukumā, liekot satraukties "Metta/LU" aizsardzībai. Sitiens Azerbaidžānas futbolistam nebija īpaši precīzs, paliekot bez gūtiem vārtiem. "Daugavpils" pirmajās piecās minūtēs krietni vairāk kontrolēja bumbu un mājiniekiem piederēja bumbas kontrole. Taču pavisam neveiksmīgi Latgales komandai beidzās viesu komandas pirmais uzbrukums. Pēdējās spēlēs karstais Daugavpils futbola audzēkni zaļajā formā Vladislavs Fjodorovs ar savu pirmo sitienu iekaroja vārtus, jau pēc piecām nospēlētām minūtēm panākot 1:0 par labu "Metta/LU" vienībai. Spēles laikam sasniedzot desmit minūtes, viesu pārsvaru līdz diviem vārtiem varēja palielināt Ņikita Ivanovs, bet daugavpiliešu jaunais vārtsargs Ivans Dubodelovs lēcienā izvilka bumbu no vārtu apakšējā stūra. Atbildi parādā nepalika arī mājinieku komanda, Kamonam ar lielisku piespēli atrodot Askerovu, kuram vārtu guvumu laupīja "Metta/LU" vārtsargs Dāvis Ošs.

Pirmā puslaika vidū ļoti spēcīga sāka līt, liekot skatītājiem meklēt lietussargus un patverties zem nojumēs. Savukārt futbolistiem pamatīgajā lietus gāzē nācās turpināt spēli. Mača 28. minūtē Askerovs pa laukuma labo malu aizlauzās līdz vārtu gala līnijai, no kurienes azerbaidžanis izdarīja asu piespēli uz vārtu priekšu, kur bumbu saņēma kolumbietis Nasirs Karmona. Daugavpiliešu futbolists bez kavēšanās izdarīja sitienu vārtos, pāspējot Ošu un izlīdzinot mača rezultātu - 1:1. Lietus pirmā puslaika izskaņā kļuva mazāks. Nedaudz vairāk nekā piecas minūtes pirms puslaika beigām "Metta/LU" pie pretinieku vārtiem izpildīja stūra sitienu. Soda laukumā radās pamatīga burzma un trīs daugavpilieši attapās uz mākslīgā zālāja, bet bumba nonāca pie viesu komandas centra aizsarga Kirila Ševeļova, kurš spēcīgi sita bumbu zem vārtu pārliktņa, atgriežot minimālu pārsvaru Andra Riherta trenētajai komandai. Puslaika pēdējā minūtē izcili skaistus vārtus varēja gūt Sedriks Kuadio, bet viņa sitiens ar papēdi pavisam nedaudz lidoja garām mērķim, laikot daugavpiliešiem puslaika pārtraukumā doties ar minimālu deficītu - 1:2.

Otrā puslaika sākumā turpinājās Ņikitas Ivanova neveiksmes momentu realizācijā. Uzbrucējs kārtējo reizi nonāca līdz sitiena pozīcijai, bet mājinieku aizsargs bloķēja bumbas lidojumu vārtos. Ivanovam tā arī neizdevās tikt pie vārtu guvuma, jo viņu nomainīja libēriešu leģionārs Vandeivs Hermons. Spēles 60. minūtē Tamirlans Džamalutdinovs bīstami sita pa vārtiem un "Daugavpils/Progresa" vārtu vīrs Dubodelovs nepārliecinoši to ar durēm atsita pāri saviem vārtiem. Daugavpiliešiem otrajā puslaikā pie bumbas izdevās tikt un to kontrolēt krietni retāk nekā tas bija mača pirmajā daļā. Tomēr bīstamu sitienu izdevās izpildīt uz maiņu nākušajam Ričardam Žaldovskim, kurš no asa leņķa spēcīgi trāpīja pa vārtu tālo stabu. Nepilnas divdesmit minūtes līdz mača pamatlaika noslēgumam Kaudio izvirzīja uzbrukuma pozīcijā Askerovu, kurš apspēlēja Ševeļovu un nonāca sitiena pozīcijā. Askerovs izvēlējās sist tuvajā stūrī, lai gan brīvs bija bija visa tālā vārtu mala. Askerova sitiens lidoja nedaudz garām vārtiem, liekot latgaliešiem turpināt maču ar minimālu deficītu.

Vārti turpināja briest un cīņas 75. minūtē Askerovs vēlreiz spēlēja līdzīgi kā pirmajā mājinieku vārtu guvumā. Askerovs no labās malas izdarīja piespēli uz vārtu priekšu, kur šoreiz bumbu aizsniedza Sedriks Kuadio, izlīdzinot mača rezultātu - 2:2. Spēles 80. minūtē gandrīz pamatīgas ziepes savārīja Staņislavs Lebamba, ar galvu gandrīz raidot bumbu savos vārtos, tomēr veiksme bija mājinieku pusē un rezultāts nemainījās. Abas komandas centās izraut panākumu vēl mača pamatlaikā, veidojoties vārtu gūšanas situācijām abās laukuma pusēs. Pašās pēdējās pamatlaika minūtēs vairāk vārtus gribēja gūt mājinieki, kuri agresīvi spiedās virsū vārtiem, tomēr tā arī uzvaru izraut neizdevās, kas nozīmēja papildus pusstundu komandām, lai cīnītos par iekļūšanu Latvijas kausa izcīņas pusfinālā.

Pagarinājuma piektajā minūtē "Metta/LU" varēja atgūt vadību, pie bumba pašā vārtu priekšā pēc tālas piespēles tiekot Hermonam, bet libērieša sitiens no gaisa lidoja pāri Latgales komandas vārtiem. Pēcāk abu komandu kļūdas piespēlēs lika spēlētājiem īsā brīdī veikt vairākus sprintus no viena laukuma gala līdz otram, tas gan ar sitienu nerezultējās. Vēl vienu iespēju rīdziniekiem izniekoja otrs libēriešu jaunpienācējs Sandi Sanijbojs, kurš tika pie bumbas brīdī, kad vārtsargs bija paklupis. Principā vārtiem esot tukšiem Sanijbojs minstinājās līdz brīdim, kad pārsita bumbu pāri vārtu pārliktnim. Pirmā papildlaika izskaņā pēc stūra sitiena pie viesu komandas vārtiem izcēlās grūstīšanās starp abu komandu spēlētājiem. Pirmajā papildlaikā tā arī rezultāts nemainījās.

Spēles otrajā papildlaikā savu trešo rezultatīvo piespēli veica Vugars Askerovs. Cīņas 108. minūtē Askerovs atdeva piespēli skrējienā Kuadio, kurš no kreisās soda laukuma puses raidīja bumbu garām Ošam, liekot "Metta/LU" vārtsargam trešo reizi spēlē kapitulēt. Tādējādi "Daugavpils/Progress" panāca rezultātu 3:2 un pieteicās iekļūšanai Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. "Metta/LU" izmisīgi metās atspēlēties, bet šķietami neko neizdevās viesu komandai izveidot līdz pēdējām divām minūtēm, kad rīdzinieki tika pie iespējas izpildīt stūra sitienu. Atkal daugavpiliešiem radās problēmas pēc standarta situācijas un Sanijbojs raidīja bumbu vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu - 3:3. Pēdējo iespēju izraut uzvaru "Daugavpils/Progress" nerealizēja, tādēļ uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija.

Pēcspēles sitienu sēriju sāka "Metta/LU" uzbrucējs Vladislavs Fjodorovs, ar sitienu kreisajā stūrī pārspējot Ivanu Dubadelovu. Mājinieku divu vāru autors Kuadio savu pendeli trāpīja pa vārtu stabu. Turpinājumā precīzi bija Kristaps Liepa, bet Raivja Skrebeļa sitienu atvairīja Dāvis Ošs. Savukārt Kirils Ševeļovs bija precīzs praktiski nodrošinot panākumu Virslīgas vienībai. Karmona kļuva par vienīgo daugavpilieti, kuram izdevās trāpīt pendeli, bet Rendijs Šibass oficiāli atnesa uzvaru "Metta/LU" vienībai, dodot viesu komandai uzvaru pēcspēles sitienos ar 4:1.

Līdz ar to Daugavpilī "Metta/LU" tika pie vēsturiska panākuma, pirmo reizi kluba vēsturē tiekot Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. Līdz ar to visas trīs Virslīgas Rīgas komandas iekļuvušas pusfinālā un gaida vienu Kurzemes komandu, kas RFS, "Riga" un "Metta/LU" futbolistiem pusfinālā pievienosies rīt.

Daugavpils/Progress - Metta/LU 3:3 P (1:2; 1:0) pen. 1:4
Vārti: Karmona 28', Kuadio 75', 108' - Fjodorovs 6', Ševeļovs 39', Sanijbojs 118'
Brīdinājumi: Afanasjevs, Zalaks, Kuadio - Fjodorovs, Gulbis
Daugavpils: Dubodelovs, Zalaks, Skrebels, Afanasjevs (Iļjins 112'), Lebamba, Sokolovs (E.Ivanovs 15'), Oliveira (Žaldovskis 59'), Cucurs, Karmona, Askerovs, Kuadio
Metta/LU: Ošs, Abass, Gulbis, Ševeļovs, Seriba, Ozoliņš, Šibass, Emsis (Liepa 75'), Džamalutdinovs (Sanijbojs 72'), Fjodorovs, Ņ.Ivanovs (Hermons 57')
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

Latvijas kausa izcīņa, ceturtdaļfināli

DatumsSpēleVietaRezultāts
04.08.Valmiera Glass/Via – RFSVidzemes Olimpiskais centrs0:3 (0:2)
05.08.Riga – Spartaks Jūrmala"Skonto" stadions3:1 (1:0)
05.08.Daugavpils/Progress – Metta/LU"Celtnieka" stadions3:3 P (1:2; 1:0) pen. 1:4
06.08.Liepāja/Mogo – Ventspils"Daugavas" stadions

Slēpts komentārs: Bronsons
, 2018-08-05 19:57, pirms 6 gadiem
Paldies, Sportacentrs, par nenodrošināto tiešraidi. Kā pie velna skatoties Latvijā var mest paziņojumu par to, ka šajā valstī broadcasts nav pieejams? Amatieri
, 2018-08-05 19:59, pirms 6 gadiem
Tie tik būtu pigori, ja Metta paceltu. Rihertam mūža līgums, un Hanzai beidzot jumts.
, 2018-08-05 20:02, pirms 6 gadiem
Nu ja Metta mācētu izmantot savas iespējas, tad uzvara nāktu daudz vieglāk.
, 2018-08-05 20:04, pirms 6 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Paldies, Sportacentrs, par nenodrošināto tiešraidi. Kā pie velna skatoties Latvijā var mest paziņojumu par to, ka šajā valstī broadcasts nav pieejams? Amatieri
luudzu atsuuti savu IP adresi uz Sportacentrs@sportacetrs.com, pirms tam gan paarbaudot, vai nebija ieslegta HOLA un vai tavs interneta provaideris neizmanto aarzemju IP adresi Tavam piesleegumam..
, 2018-08-05 20:04, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Metta parliecinoši parādīja kura līgā viņai ir vieta...un tā noteikti nav Virslīga....drausmīgi ka tāda komanda spēlēs kausa pusfinālā....
Visas iespējas dot komandu, kas ir spējīgāka!
Jeb virslīgā tad varbūt vajag 4as komandas un miers?!
p.s. Ne visas komandas var arī atļauties kausam un virslīgai resursus, un ne tikai Latvijas mērogā, top līgu komandas NERETI laiž otros sastāvus... kas tikai parāda, kāda tādam kausam vērtība viņu acīs!?
, 2018-08-05 20:04, pirms 6 gadiem
Mettai pietrūkst daži spēlētāji, tad arī punkti krātos, tā jau komandai nav ne vainas.
, 2018-08-05 20:15, pirms 6 gadiem
Lai arī ko man visādi ''nacionālpatrioti'' teiktu, pieturos pie sava: Metta/LU ir pretīgākā vienība Latvijā. Sākot ar vadību, beidzot ar treneri un meistarkomandas sastāvu. Žēl Daugavpils, kura nenoturēja pārsvaru, sensācija bija ļoti tuvu.
PS. Ja būs čempioni 2020 - rēkšu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 20:21, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Lai arī ko man visādi ''nacionālpatrioti'' teiktu, pieturos pie sava: Metta/LU ir pretīgākā vienība Latvijā. Sākot ar vadību, beidzot ar treneri un meistarkomandas sastāvu. Žēl Daugavpils, kura nenoturēja pārsvaru, sensācija bija ļoti tuvu.
PS. Ja būs čempioni 2020 - rēkšu
Domāju, ka lozungs jāmaina - čempioni 2030.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 20:24, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Domāju, ka lozungs jāmaina - čempioni 2030.
Līdz tam, vēlams maksimāli ilgi, lai padzīvo pa 1. līgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 20:26, pirms 6 gadiem
Prieks par Mettas uzvaru! Lai arī spēle nebija tā labākā, bet vienalga varēja redzēt, ka Metta ir stiprāka.

P.S. Man visu rādija. Vienīgi ik pa laikam uzkārās.
, 2018-08-05 20:28, pirms 6 gadiem
Daugavpils nebija sliktāka komanda laukumā ,pat otrādi. Pietrūka tās 2. minūtes un tad mēs būtu pusfinālā , bet tāds ir futbols.. Negribu izteikties kā banāls mājnieku komandas fans , bet tiesnesis šodien nevilka , bija pārāk maigs. Bet prieks par labu futbola atmosfēru , žēl , ka ap simts skatītāji aizgāja pēc 30. minūtes, kad sākās spēcīgs lietus :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 20:31, pirms 6 gadiem
Daini1998,viņi tā popularizē futbolu Latvijā,jo nav jau ko popularizēt,vieni apogļojusies vien palikuši,vietējie sadzīti pa krūmiem, uz 1.līgu,vai spiesti pamest aktīvo futbolu,tā mēs te dzīvojam!
Šamējie sadomājušies,ka kāds no ārzemēm pirks to viņu farsu!Ja velaties,lai būtu interese par futbolu pie mums Latvijā un tad ari ārzemēs dzīvojošajiem,tad sāciet attīstīt futbolu Latvijā,kādam farsam jums tās akadēmijas vajadzīgas,tikai tāpēc,ka tādi standarti? Nē mīļie futbola cilvēki,tās ir domātas,lai attīstītu futbolu Latvijā ar vietējiem spēlētājiem,nevis taisītu divu gadu klubus,kuri savāc skanošo savās kabatās un tad ļoti ātri prom no Latvijas,nedodot nekādu pienesumu Latvijas virslīgai ilgtermiņā!
, 2018-08-05 20:33, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Prieks par Mettas uzvaru! Lai arī spēle nebija tā labākā, bet vienalga varēja redzēt, ka Metta ir stiprāka.

P.S. Man visu rādija. Vienīgi ik pa laikam uzkārās.
Da labi tev , kurā tad vietā bija spēcīgākā? Morozs šodien apspēlēja Mettas Mourinju, pendelēs gan Metta bija psiholoģiski pārāka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 20:35, pirms 6 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Daugavpils nebija sliktāka komanda laukumā ,pat otrādi. Pietrūka tās 2. minūtes un tad mēs būtu pusfinālā , bet tāds ir futbols.. Negribu izteikties kā banāls mājnieku komandas fans , bet tiesnesis šodien nevilka , bija pārāk maigs. Bet prieks par labu futbola atmosfēru , žēl , ka ap simts skatītāji aizgāja pēc 30. minūtes, kad sākās spēcīgs lietus :/
Jā, piekrītu par tiesnesi, Askerovam derētu pāris dzeltenās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 20:44, pirms 6 gadiem
Kolhoza Pelavs!!! rakstīja: Nauri, ja reiz runaa skalus lozungus, tad arii atbildi par bazaru!!! 16. gada sezonaa, tavi mizalas pedejas 6 speles noleeja
Es neesmu Nauris kurus mačus nolēja? Pret 2016. gada čempioniem Spartaku ,kuru dažas kārtas līdz beigām uzvarēja ar 2-1?
, 2018-08-05 20:46, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Jā, piekrītu par tiesnesi, Askerovam derētu pāris dzeltenās.
Jā , bija simulācijas no viņa puses , bet Mettas rupjie paņēmieni netika pamanīti
, 2018-08-05 21:17, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Metta parliecinoši parādīja kura līgā viņai ir vieta...un tā noteikti nav Virslīga....drausmīgi ka tāda komanda spēlēs kausa pusfinālā....
Nekas - tomēr vienā turnīrā virs VEN vai FKL.
, 2018-08-05 21:23, pirms 6 gadiem
Metta iesildās pārspēlēm!!!
, 2018-08-05 21:28, pirms 6 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Daugavpils nebija sliktāka komanda laukumā ,pat otrādi. Pietrūka tās 2. minūtes un tad mēs būtu pusfinālā , bet tāds ir futbols.. Negribu izteikties kā banāls mājnieku komandas fans , bet tiesnesis šodien nevilka , bija pārāk maigs. Bet prieks par labu futbola atmosfēru , žēl , ka ap simts skatītāji aizgāja pēc 30. minūtes, kad sākās spēcīgs lietus :/
Nu, uzskatiet šo par ģenerālmēģinājumu un mācieties no kļūdām. Rudenī var nākties tikties vēl divreiz, bet jau ar augstāku spēļu cenu.
, 2018-08-06 00:09, pirms 6 gadiem
Ja Metta kaut kādā veidā iekļūst finālā, tad arī tur zaudējot, būs šance iekļūt Eiropas līgā?
, 2018-08-06 00:21, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Ja Metta kaut kādā veidā iekļūst finālā, tad arī tur zaudējot, būs šance iekļūt Eiropas līgā?
, 2018-08-06 00:37, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Ja Metta kaut kādā veidā iekļūst finālā, tad arī tur zaudējot, būs šance iekļūt Eiropas līgā?
Vai tad neesi pamanījis, ka jau ne pirmo sezonu ir tā, ka EL caur nacionālo kausu izcīņām var kvalificēties tikai klubi, kuri izcīna šos kausus? Agrāk bija tā, ka varēja pietikt tikšanu fināla.
, 2018-08-06 01:05, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - https://elbo.in/vdoh Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!
, 2018-08-06 02:14, pirms 6 gadiem
Doma par 10 komandu Virslīgu nemaz nav tik nereāla. Šīs dienas spēle to pierādīja. Ja atstājam esošās 8 komandas un klāt paņemam Daugavpili un Tukumu, tad čempis varētu būt vareni interesants. Tādu peramo zēnu uzreiz nenosauksi. Daugavpils ar Mettu cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu.
, 2018-08-06 02:28, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Doma par 10 komandu Virslīgu nemaz nav tik nereāla. Šīs dienas spēle to pierādīja. Ja atstājam esošās 8 komandas un klāt paņemam Daugavpili un Tukumu, tad čempis varētu būt vareni interesants. Tādu peramo zēnu uzreiz nenosauksi. Daugavpils ar Mettu cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu.
Nesekoju 1.līgai. Bet, paskatoties turnīra tabulā, redzam, ka tikpat spēļu un punktu, cik Daugavpilij, ir arī Super Novai. Un arī Rēzekne no šīm abām nav tālu (divi punkti mazāk, viena spēle vairāk).
Tā kā vilkt robežu starp 10. un 11. nav īsti loģiski.
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.