Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas futbola veterānu čempionātā turpina uzvarēt Daugavpils komanda

Krišs Upenieks

Latvijas futbola veterānu čempionātā turpina uzvarēt Daugavpils komanda
Foto: LFF

Arī trešajā Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta posmā, kas 2. jūnijā notika Kauguru vidusskolas laukumā, uzvarēja esošā čempionvienība Daugavpils.

Jūrmalas domes kausa izcīņas sacensībās piedalījās 11 komandas, savās apakšgrupās vislabākos rezultātus uzrādot un pusfinālam kvalificējoties Daugavpils, Carnikava, Viesulis un Sportima vienībām. Vispārliecinošāk veicās Viesulis komandai, kas uzvarēja visās piecās savas apakšgrupas spēlēs, neielaižot nevienus vārtus.

Interesanti, ka gan abas pusfināla spēles, gan abi mači par medaļām noslēdzās neizšķirti, kas allaž uzvarētāju lika noskaidrot pēcspēles sitienu sērijā. Šādi pusfināla dueļos Daugavpils pārspēja Sportima komandu (0:0 un 3:2), bet Viesulis uzvarēja Carnikava veterānus (0:0 un 3:2). Spēlē par trešo vietu pēc bezvārtu neizšķirta Carnikava ilgā pēcspēles sitienu sērijā triumfēja pār Sportima komandu ar 10:9, savukārt finālā 1:1 neizšķirtam sekojušajās pendelēs daugavpilieši ar 4:3 lika kapitulēt Viesulis vienībai.

Par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Aleksandrs Vasiļjevs (Daugavpils), bet labākā vārtsarga balvu izpelnījās Aigars Vītols (Viesulis).

Kamēr Daugavpils komanda uzvarējusi visos trijos šīs sezonas posmos, Viesulis un Carnikava vienības pirmoreiz iekļuvušas labāko trijniekā. Kopvērtējumā daugavpilieši tagad bauda astoņu punktu pārsvaru pār Rēzeknes komandu, kas šajā posmā palika piektajā vietā, bet vēl par punktu iepaliek Carnikava un Viesulis.

Nākamais čempionāta posms notiks 16. jūnijā Aizkrauklē. Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.

Izmantotie resursi:
Veterānu čempionātā turpina uzvarēt Daugavpils...