Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa ceturtdaļfināli sāksies Valmierā, tiešraides – Sportacentrs.com TV kanālā

Agris Suveizda

Latvijas kausa ceturtdaļfināli sāksies Valmierā, tiešraides – Sportacentrs.com TV kanālā
Valmierietis Roberts Savaļnieks pret Valmieras komandu
Foto: Jānis Līgats

Šovakar ar spēli Valmierā starp vietējo "Valmiera Glass"/ViA un RFS sāksies cīņa par iekļūšanu Latvijas kausa pusfinālā. Šāvakara spēles sākums paredzēts plkst. 18:00, bet pārējās spēles norisināsies rīt un parīt.

Pirmajā ceturtdaļfinālā spēkosies "SynotTip" Virslīgas pretpolu pārstāves: pēdējā vietā esošā "Valmiera Glass"/ViA un līdere RFS. Valmierieši, atgriezušies Virslīgā, 16 spēlēs izcīnījuši divus punktus, abus iegūstot pret "Mettu"/LU (2:2, 1:1), no kuras atpaliek par diviem punktiem. Savukārt RFS 15 mačos sakrājusi 37 punktus, par sešiem apsteidzot "Ventspili" un "Riga", kurai iepriekšējā kārtā mazākumā zaudēja ar 0:1.

"Valmiera Glass"/ViA zaudējusi visās 14 spēlēs pret Virslīgas labāko sešinieku, vidēji spēlē gūstot gandrīz vienus vārtus, taču arī ielaižot gandrīz piecus (11:66). RFS gan ir palikusi vienīgā Virslīgas komanda, kurai valmierieši šosezon nav iesituši. Pirmajā aplī RFS izbraukumā sāncenšus sakāva ar 6:0, bet otrajā aplī mājās – ar 4:0. Pa diviem vārtiem RFS labā guva Gļebs Kļuškins, Beka Vačiberadze un komandu jau pametušais Roberts Uldriķis.

Abas komandas šā gada kausa izcīņu sāka astotdaļfinālā. Valmierieši ar 3:0 viesos uzveica 1. līgas vienību "Preiļus", bet RFS savā laukumā ar 15:0 sabradāja "Limbažus" no 2. līgas. Valmieras klubs vēl nav spēlējis Latvijas kausa pusfinālā un ceturtdaļfinālā atgriežas pirmoreiz kopš 2011. gada marta, kad ar 1:3 piekāpās "Jūrmalai-VV". Savukārt RFS iepriekšējā kalendārajā gadā pusfinālā iekļuva pat divreiz, vispirms atzīstot "Ventspils" (1:1, 0:1) un pēc tam arī "Liepājas"/"Mogo" (1:4) pārākumu.

Gan šāvakara, gan pārējo trīs spēļu tiešraides varēsiet vērot Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.

Latvijas kausa izcīņa, ceturtdaļfināli

DatumsSpēleVietaLaiks
04.08.Valmiera Glass/Via – RFSVidzemes Olimpiskais centrs18:00
05.08.Riga – Spartaks Jūrmala"Skonto" stadions15:00
05.08.Daugavpils/Progress – Metta/LU"Celtnieka" stadions17:00
06.08.Liepāja/Mogo – Ventspils"Daugavas" stadions19:00