Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Astafjevs: "Šodien nospēlējām fantastiski"

Astafjevs: "Šodien nospēlējām fantastiski"
Vitālijs Astafjevs
Foto: Raitis Supe

Šodien Latvijas kausa pusfināla atbildes spēlē FK “Jelgava” izbraukumā apspēlēja FK “Ventspils” 2:0, tādā veidā svinot panākumu divu spēļu summā ar rezultātu 2:1. Piedāvājam abu komandu galveno treneru Pola Ašvorta un Vitālija Astafjeva sacīto pēc spēles.

Vitālijs Astafjevs, “Jelgavas” galvenais treneris: “Pateikšos savai komandai, spēlētājiem un līdzjutējiem, kuri šodien bija atbraukuši mūs atbalstīt. Šodien nodemonstrējām fantastisku spēli. “Ventspils” ir sarežģīta komanda. Grūti pat tikt līdz viņu vārtiem, nerunājot jau par vārtu gūšanu… Bet mēs iesitām veselus divus! “Jelgava” ir slavena ar savu kausa komandas raksturu un garu, to mēs arī apstiprinājām. Esmu priecīgs gan par rezultātu, gan par kopējo sniegumu. Otrajā puslaikā mēs nelikām šaubīties par to, ka iesim tālāk. Esmu lepns par saviem puišiem. Novēlēšu “Ventspilij” sekmīgu startu Virslīgas čempionātā, bet mēs noskaņosimies finālam.”

Pols Ašvorts, “Ventspils” galvenais treneris: “Apsveikšu Vitāliju ar uzvaru un novēlēšu viņiem veiksmi finālā. Ir sarežģīti uzvarēt trīs spēles pēc kārtas pret vienu un to pašu komandu. Teikšu, ka no visām trim spēlēm tieši šī bija pati labākā. Mēs kontrolējām spēles gaitu pirmajā puslaikā, pretiniekam nebija momentu. Otrajā puslaikā viņi guva ātrus vārtus, kas psiholoģiski bija grūti, jo līdz šim neielaidām 550 minūtes. Kļuva vēl grūtāk pēc otrajiem vārtiem, kad pretinieks sāka kontrolēt spēli. Mēs zinājām, ka pret “Jelgavu” daudz momentu nebūs, un tos ir jāizmanto. Atzīmēšu Alana Siņelņikova nerealizēto izdevību pirmajā puslaikā. Ja tādu momentu mēs iesistu, “Jelgavai” būtu ļoti smagi. Spēlētāji nospēlēja labi, bet rezultātu mēs gaidījām citu.”

Pol, kas otrajā puslaikā notika ar uzbrukumu?
Ašvorts: “Pretinieks labi aizsargājās un guva ātros vārtus, kas iedeva viņiem pārliecību par saviem spēkiem. Pēc tam bija sarežģīti veidot vārtu gūšanas izdevības, it īpaši tāpēc, ka “Jelgavai” bija pieci aizsargi.”

Bijāt gatavi tādai pretinieku taktikai?
Ašvorts: “Mēs domājām, ka pretinieks tā varētu spēlēt. Šo izvietojumu “Jelgava” izmantoja pēdējā Latvijas kausa finālā.”

Kas piespieda veikt šādas taktiskās izmaiņas?
Astafjevs: “Agrāk pēc neveiksmīgām spēlēm esmu teicis, ka meklējam labāko sastāvu un shēmu. Šajā spēlē dzīve padeva mums zīmi Freimaņa noraidījuma izskatā. Vajadzēja pastiprināt aizsardzību un pataisīt flangus dinamiskākus. Šodien patika spēle aizsardzībā. Jā, ir dažas nianses, bet esmu priecīgs, ka tādai komandai kā “Ventspils” neļāvām izmantot viņu centrējumus. Vladislavs Sorokins un Viktors Ļitvinskis, kuriem varbūt nav lielas pieredzes, spēlējot šādā virknējumā, ļoti labi nospēlēja. Man nav sevišķu pretenziju komandas spēlētājiem.”

Kā šodien izskatījās uzbrūkošie spēlētāji?
Astafjevs: “Uzbrukumā mums ir izvēle. Kirilo Siličs – mūsu pamatsastāva spēlētājs šodien palika rezervē. Tas nozīmē, ka mums ir dažādi varianti. Zinot to, ka mums priekšā ir čempionāta spēle, veicām šādu rotāciju.”

Kāpēc šodien nebija Andreja Kovaļova?
Astafjevs: “Viņam radījās problēmas ar veselību. Savainojuma nav, bet pašlaik viņš nav gatavs spēlēt.”

Kā komentēsiet Tīidenberga atstāšanu rezervē?
Ašvorts: “Tas bija taktisks gājiens. Mēs sapratām, ka “Jelgava” vairāk uzbrukumus veido kreisajā malā, tāpēc vēlējos tur redzēt Ritvaru Ruginu. Viņam labākas aizsardzības kvalitātes un cīņasspars.”

Vai šis zaudējums neatstās negatīvu iespaidu uz komandas psiholoģisko stāvokli?
Ašvorts: “Laba komanda vienmēr prot reaģēt uz zaudējumiem. Es gaidu reakciju jau nākamajā spēlē, kurai ir jābūt labai. Nav iespējam uzvarēt čempionātu, kaut kur nezaudējot. Tāpēc tagad pats svarīgākais ir atgūties no šī zaudējuma pēc iespējas ātrāk. Nākamajā spēlē redzēsim, vai esam laba komanda.”

Kā komandai izdevās mainīt spēles gaitu otrajā puslaikā? Izskatījās, ka sākumā apzināti atdevāt spēles iniciatīvu.
Astafjevs: “Mēs neatdevām iniciatīvu. Mēģinājām piespiest pretiniekam spēlēt savu spēli. Neliels vējš, iespējams, atkal ietekmēja abus puslaikus. Tāpat savu lomu nospēlēja ātri gūtiem vārti, kuri deva mums pārliecību. Mēs bijām noskaņoti gūt vēl vienus vārtus, jo 1:0 nozīmēja neizšķirtu abu komandu cīņā.”

Mujeci jau deviņas spēles nevar gūt vārtus…
Ašvorts: “Bija spēles, kad viņš tika nomainīts. Es viņam ticēju, ticu un ticēšu nākamajā spēlē. Viņš netiks mainīts, jo veic darbu laukumā. Ja uzskatāt, ka Mujeci spēlē individuāli un neredz partnerus, varat tā uzrakstīt. Svarīga ir viņa reakcija uz šo zaudējumu.”

Vēlāk preses konferences gaitā iejaucās kāds no vietējiem futbola cienītājiem, kurš piedāvāja Ašvorta izmantot Mujeci nevis uzbrukumā, bet gan laukuma vidū, pamatojot, ka albānis labi pietur bumbu atsevišķās situācijās. Pēc tam tas pats cilvēks vaicāja Vitālijam Astafjevam, vai pārtraukumā treneris kaut kā īpaši motivēja savus spēlētājus, uz ko “Jelgavas” galvenais treneris atbildēja ar dažiem teikumiem par spēles ritējumu otrajā puslaikā.


, 2016-05-05 11:33, pirms 8 gadiem
Mujeci vajadzētu likt uzspēlēt dublieru sastāvā,varbūt tur atgūtu vārtu garšu.FK Ventspils spītīgi dublieros spēlē ar 99/2000.gada dzimušajiem puišiem,kuri šajā turnīrā kļuvusi par peramajiem zēniem.Toties tādi spēlētāji,kā A Pavlovs V Raļkevičs N Vasič R Haščanovics K Svārups un J.Lee vispārībā palikuši bez spēļu prakses.Tiesa ,vienā mājas spēlē Lee tika uz laukuma.Šo jauno virzienu nekādi nespēju izprast ,jo vismaz agrāk dublieru spēles bija tieši tam domātas,lai iespēlētu pēc traumām ,vai maz spēlejušos pamatkomandas spēlētājus,kā arī protams, pārējās vietas aizpildot ar jaunajiem futbolistiem.Sakarīgu atbildi uz šo jautājumu tā arī neesmu saņēmis.
Foto: LFF
5

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.