Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Riga" FC sargās pārsvaru, RFS jāgūst vārti Ventspilī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Riga" FC sargās pārsvaru, RFS jāgūst vārti Ventspilī
Iļja Šadčins un Rašīds Obuobi
Foto: fkrfs.lv

Šovakar tiks noskaidrotas abas Latvijas kausa futbolā finālistes. Pulksten 18:00 "Riga" FC izbraukumā pie čempiona Jūrmalas "Spartaka" sargās divu vārtu pārsvaru, kamēr "Ventspils" duelī ar RFS mēģinās izmantot viesos gūtos vārtus. Abu dueļu tiešraides portālā Sportacentrs.com.

"Riga" FC, kas pēc galvenā trenera Vladimira Volčeka atlaišanas demonstrē arvien pārliecinošāku sniegumu arī Virslīgā, izcīnot divas uzvaras pret tiešajiem konkurentiem RFS un "Jelgavu", pirmajā pusfināla cīņā pret Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaku" spēra soli fināla virzienā – savā laukumā tika izcīnīta uzvara ar 2:0.

Rezultātu astotajā minūtē atklāja Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, kurš pretuzbrukumā meistarīgi pārmeta bumbu pāri ārā iznākušajam sāncenšu vārtsargam Abilaihanam Duseinam, kurš aizvadīja pirmo maču "Spartaka" rindās. Pārsvaru otrā puslaika vidū dubultoja slovēnis Renē Miheličs, kurš aukstasinīgi realizēja Šabalas sagādāto 11 metru soda sitienu.

Pēc pārsvara dubultošanas gan Ērikam Punculam, gan Bogdanam Vaščukam bija iespējas palielināt "Riga" FC pārsvaru, tomēr pēc viņu sitieniem no tuvas distances glāba Duseins. Nedēļas nogalē rīdzinieki viesos ar 3:0 pieveica "Jelgavu", kas turklāt nopelnīja divus noraidījumus, kamēr "Spartaks" izbraukumā tika galā ar "Liepāju/Mogo" – 3:1. Divus vārtus iesita Vladislavs Kozlovs, bet reizi piebalsoja Jevgeņijs Kozlovs, kurš izcēlās 93. minūtē.

Otrā pusfinālā tiksies "Ventspils" un RFS. Pirms nedēļas komandas cīnījās neizšķirti – 1:1. Ja pirmais puslaiks nebija pats aizraujošākais, tad cīņas galotne parūpējās par neaizmirstamiem mirkļiem. 85. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja talantīgais Roberts Uldriķis, kurš saņēma bumbu laukuma centrā, netraucēts pietuvojās soda laukumam un sita apakšējā stūrī.

Tomēr kurzemniekiem pēdējā minūtē izdevās izraut neizšķirtu. Pēc stūra sitiena bumbu no tuvā staba uz tālo pāradresēja Aleksejs Aleksejevs, bet burzmā un cīņā to savos vārtos raidīja RFS aizsargs Renārs Rode. Tas nozīmē, ka "Ventspilij" atbildes duelī derēs arī bezvārtu neizšķirts, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem. Savukārt 2:2 vai rezultatīvāks neizšķirts jau apmierinās RFS.

Nedēļas nogalē komandas tikās arī Virslīgas ietvaros, un "Ventspilij" uzvaru ar 1:0 atnesa Tosins Aijeguns, kurš pēc stūra sitiena bija precīzs sitienā ar kreiso kāju no tuvas distances. 19. minūtē tika nomainīts pagājušās sezonas labākais vārtu guvējs Ģirts Karlsons, kurš sadursmē ar pretinieku salauza degunu.

Abas spēles startēs pulksten 18:00 un abas tiešraidē piedāvās portāls Sportacentrs.com. Jūrmalas "Spartaka" un "Riga" FC duelis būs pieejams arī Sportacentrs.com TV skatītājiem.

Latvijas kausa pusfināls, atbildes spēles

SpēleLaiksVieta
Ventspils – RFS18:00O/C Ventspils stadions
Spartaks – Riga FC18:00Kauguru vsk. stadions

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 14:27, pirms 7 gadiem
viens vards, Aijeguns.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 15:55, pirms 7 gadiem
Ceru uz skaistu speli. Gribētos tomer vairāk momentus no Ventspils puses. Iepriekšējā spēlē pret RFS bija švaki ar momentiem,bet tas gols tā neveiksmīgi iekrita Rīgai. Par Ventspili

  -4 [+] [-]

, 2017-05-03 16:39, pirms 7 gadiem
Par RFS!