Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Metta" pirmoreiz spēlēs Baltijas sieviešu līgā, RFS ilggadējā trenere atstāj amatu

Rolands Eliņš

"Metta" pirmoreiz spēlēs Baltijas sieviešu līgā, RFS ilggadējā trenere atstāj amatu
Foto: LFF

Jaunajā Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezonā Latviju līdzās Rīgas Futbola skolai pārstāvēs FS "Metta" komanda, kurai tā būs debija šajās starptautiskajās sacensībās, vēsta LFF. Savukārt Rīgas Futbola skola pavēstījusi, ka sieviešu komandu vairs nevadīs Karīna Šakurova, kura to aizveda līdz sešiem Latvijas čempiones tituliem.

Pērnās sezonas Latvijas trešā spēcīgākā komanda FS "Metta" turnīrā ieņems valsts čempionvienības FK "Dinamo Rīga" atbrīvoto vietu. Kā ziņots iepriekš, Latvijas Sieviešu futbola līgas (SFL) pērnās sezonas spēcīgākā vienība šogad izlēmusi startēt Sieviešu futbola 1. līgā un atteikusies no dalības BWFL sacensībās.

"Esam gandarīti, ka jaunajā BWFL sezonā Latvija būs pārstāvēta ar pilnu komandu klāstu – divām dalībniecēm. Sarunu ceļā ar FS "Metta" esam kopīgi atraduši kopsaucējus, lai nodrošinātu komandas dalību turnīrā. Pēc FK "Dinamo Rīga" pēkšņā lēmuma izstāties no turnīra tieši FS "Metta" pēc sportiskā principa sacensību rīkotāju skatījumā kļuva par pretendenti uz vietu līgā, un ir prieks, ka šis loģiskais risinājums ir realizējies dzīvē. Spēkošanās ar Baltijas vadošajām sieviešu komandām rīdziniecēm būs vienlīdz liels izaicinājums un iespēja spert vēl vienu soli uz priekšu savā sportiskajā izaugsmē," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Turnīra atklāšanas spēlē 11. martā Rīgas Futbola skola uzņems esošās BWFL čempiones "Gintra-Universitetas" no Lietuvas, bet FS "Metta" savā debijas mačā 21. martā uzņems citu Lietuvas komandu FK "Žalgiris" no Kauņas.

BWFL 2020. gada sezonā piedalīsies pa divām komandām no trim Baltijas valstīm, izspēlējot viena apļa turnīru. Čempioni sezonas izskaņā tiks noskaidroti "Final Four" turnīrā, kas notiks Latvijā. BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Trīs aizvadītajās sezonās divus titulus ieguvusi Lietuvas komanda FK "Gintra Universitetas", bet reizi triumfēja Baltkrievijas vienība FC "Minsk".

Šajās trīs sezonās Latvijas klubu labākais sasniegums turnīrā bijusi Rīgas Futbola skolas 2017. gadā un FK "Dinamo Rīga" 2019. gadā izcīnītā trešā vieta.

Savukārt RFS nedēļas nogalē savā oficiālajā prezentācijas pasākumā apliecināja, ka komandā gaidāmas nozīmīgas pārmaiņas - galvenās treneres amatā vairs nebūs Karīna Šakurova. RFS komanda treneres vadībā 2019. gadā izcīnīja sesto Latvijas kausu pēc kārtas, kā arī sešas reizes triumfējusi Latvijas Sieviešu futbola līgā, aizstāvot mūsu valsts godu UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīrā.

“Rīgas Futbola skolas vārdā vēlamies teikt lielu paldies Karīnai Šakurovai. Es nezinu citu treneri pašmāju sieviešu un meiteņu futbolā, kas būtu izcīnījis tik daudz uzvaras ar savu komandu, cik tas ir izdevies Karīnai. Viņa ir izveidojusi šo komandu, viņa ar to izcīnījusi visvairāk uzvaras un titulus,” atzinīgus ievadvārdus trenerei veltīja V. Žuks, informējot klātesošos par K. Šakurovas aizvadīto noslēdzošo spēli pie RFS stūres. Komandas menedžera amatā nepaliks arī Andrejs Šakurovs, kurš turpmāk savu laiku un enerģiju veltīs NSB Arkādijas sporta bāzes pārvaldīšanai.

“Karīna un Andrejs Šakurovi kopā RFS komandas sasniegumu latiņu ir pacēluši ļoti augstu, un mums turpmāk būs jācenšas to noturēt un pacelt vēl augstāk,” piebilda RFS direktors, pasakoties K. un A. Šakuroviem par ilgstošo un kvalitatīvo darbu RFS sieviešu komandā. Kopā ar pateicības vārdiem abiem tika pasniegti arī kluba krekli ar simbolisko 1. numuru un kopīgi izcīnītajiem panākumiem.

Tomēr pozitīvā ziņa ir, ka Karīna Šakurova futbola dzīvi nepamet. Ilggadējā speciāliste un Latvijas futbola leģendārā trenera Jāņa Skredeļa meita ir pieņēmusi jaunu izaicinājumu savā karjerā – turpmāk viņa būs RFS sieviešu futbola nodaļas vadītāja. RFS kolektīvs un klātesošie atbalstītāji ģimeniskā atmosfērā pasākuma gaitā novēlēja Karīnai izdošanos jauno mērķu sasniegšanā.

“Paldies liels komandai un meitenēm. Mūsu komandā ir meitenes, ar kurām kopā strādājam teju jau 10 gadus. Ar kādu tikai šogad sākam kopīgu sadarbību. Bez jūsu ieguldītā darba rezultātus un turpmāku attīstību sasniegt nav iespējams. Mums vēl viss ir priekšā. Centīsimies darīt jūsu labā visu, lai jūs turpinātu attīstīties un sasniegtu vēl vairāk,” savā uzrunā klātesošajiem norādīja pati Karīna Šakurova.

Pasākuma turpinājumā plašākai sabiedrībai tika paziņots, ka RFS komandu 2020. gada sezonā pretī jauniem mērķiem vedīs ambiciozais treneris Viktors Vicehovskis, ar kura prasībām vairākas meitenes jau ir pazīstamas no sadarbības trenera vadītajā Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlasē. V. Vicehovska asistents paliks Reinis Flaksis, kurš meitenes trenēja jau 2019. gada sezonā. Par komandas veselību un medicīnas jautājumiem arī turpmāk rūpēsies Jeļena Golubeva.

“Jūs jau esat uzvarējuši daudz, taču es kā treneris vēlos uzvarēt vēl vairāk. Vēlos būt stiprāks, tāpēc centīšos izdarīt visu, lai to izdarītu ne tikai Latvijā, bet tuvākā redzeslokā arī Baltijā. Meitenes, lūgums neatslābināties! Mums kopā vēl ir, kur augt!” izteicās RFS komandas jaunais galvenais treneris Viktors Vicehovskis.

Izmantotie resursi:
lfff.lv
Rīgas Futbola skola