Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Rīgā noslēgusies jau septītā "Milan Junior Camp" nometne (+video)

Andrejs Siliņš

Rīgā noslēgusies jau septītā "Milan Junior Camp" nometne (+video)
Foto: fsmetta.lv

Sadarbībā ar Futbola skolu "Metta" jau septīto gadu pēc kārtas notika Itālijas A sērijas kluba "A.C. Milan" futbola nometne "Milan Junior Camp", kurā piedalījās 6-12 gadus veci jaunie futbolisti.

Uz nometni no Itālijas bija ieradušies jau labi zināmā individuālās tehnikas trenere Elizabete Spina un tehniskais direktors Džanni Santone, kurš ir pasaulē lielākās "A.C. Milan" skolas vadītājs. Papildus "A.C. Milan" un Itālijas federācijas licencēm trenerim ir maģistra grāds futbola zinātnē. Santone kopā ar "A.C. Milan" strādā jau 15 gadus un šo gadu laikā ir specializējies tieši uz jauno spēlētāju futbola prasmju attīstību. Abi treneri ir guvuši plašu pieredzi visā pasaulē.

Nometne 30. oktobra vakarā tika noslēgta ar svinīgo apbalvošanu, kuras laikā diplomus saņēma visi nometnes dalībnieki.

"A.C. Milan" pārstāvji atzina, ka jauno futbolistu līmenis ir uzlabojies, taču arī uzsvēra, ka šī nometne nenozīmē konkurenci, bet gan piedāvā augstu tehnisku, taktisku un stratēģisku treniņu un nodarbību līmeni. Džanni Santone uzsvēra, ka nometnes dalībnieki šīs nedēļas laikā ir ļoti daudz iemācījušies. Savukārt Elizabete Spina norādīja, ka savā darbā Itālijā viņa vislielāko vērību pievērš ne tik daudz tehniskām un taktiskām lietām, bet gan spēlētāja mentalitātei un uzvedībai, ko mainīt ir daudz grūtāk. Treneri arī uzsvēra, ka lielākā daļa futbola superzvaigžņu nometnes dalībnieku vecumā nav bijuši savu komandu līderi, tādējādi nav iespējams paredzēt, kas spēlētāja attīstībā notiks nākotnē.

Balvas saņēma arī nometnes noslēgumā notikušā turnīra uzvarētāji, kā arī labākais vārtu guvējs Marts Eglītis. Savukārt par nometnes labāko spēlētāju tika atzīts Justas Pastukas, kurš savā īpašumā ieguva "A.C. Milan" spēlētāja Karlosa Bakas kreklu.

Ģirts Mihelsons (FS Metta līdzdibinātājs):
"FS Metta un Milan Junior Camp vārdā vēlos pateikties katram dalībniekam un viņu ģimenēm par dalību šī gada nometnē. Futbols ir tas, kas mūs vieno un sniedz iespēju piedzīvot jaunas emocijas. Nedēļas garumā zēni centās no sirds un redzējām, ka pārspēja paši sevi. Paldies treneriem par profesionalitāti, kuru ļoti atzinīgi vērtēja arī itāļu speciālisti. Liela pateicība arī nometnes ilglaicīgajiem atbalstītājiem - Olimpiskajam sporta centram, Tallink Hotel, Pica Lulu un mūsu jaunajam draugam Venden. Jaunajiem futbolistiem gribētu novēlēt jaunus panākumus, ļoti lielu pacietību un neatlaidību treniņos gan komandā, gan individuāli. Uz tikšanos futbola laukumos!"

Milan Junior Camp 2015

Milan Junior Camp 2015 from FS METTA on Vimeo.