Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Sportima Nikars" apstiprina spēcīgākās amatieru komandas statusu

Andrejs Siliņš

"Sportima Nikars" apstiprina spēcīgākās amatieru komandas statusu
Latvijas Kausa izcīņas futbolā 7 pret 7 čempioni "Sportima Nikars"
Foto: LFF

Par Latvijas Kausa izcīņas futbolā 7 pret 7 uzvarētājiem 29.septembrī NSB "Arkādija" mākslīgā futbola laukumā notikušajā finālturnīrā kļuva "Sportima-Nikars" futbolisti, kas turnīra izšķirošajā spēlē ar rezultātu 5:1 pārspēja Latvijas regiona pārstāvjus "Naujiene" spēlētājus.

Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja Liepājas komanda FK "UPTK". Ārpus godalgoto komandu trijnieka palika Zemgales čempioni FK "Devro", kas pēdējos divos gados nemainīgi spēlēja finālā, bet šogad nācās samierināties ar godpilno ceturto vietu.

Latvijas Kausa izcīņas finālturnīrs iesākās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Grassroots menedžera un sacensību direktora Aivara Vaivoda uzrunu sacensību dalībniekiem, kā arī īsu ieskatu Latvijas Kausa izcīņas 7x7 vēsturē. Uz atklāšanas ceremoniju pagodināt Latvijas labākās 7 pret 7 futbola komandas bija ieradušies divi īpaši goda viesi. Kā pirmais sacensību dalībniekus sveica LFF Valdes loceklis Eduards Borisevičs, kas savā uzrunā skāra futbola nozīmīgo sociālo lomu un novēlēja sacensību dalībniekiem uzrādīt labus rezultātus.

Šogad Latvijas Kausa izcīņas finālturnīru pirmo reizi uzņēma Rīgas reģions. Tāpēc atklāšanas ceremoniju ar svinīgu uzrunu noslēdza un paziņoja par sacensības atklāšanu Rīgas Futbola federācijas (RFF) prezidents un LFF Valdes loceklis Juris Keišs, kurš savā uzrunā uzsvēra, ka šādām sacensībām jābūt īstiem futbola svētkiem, un aicināja sacensību dalībniekus ierasties uz tām ar savām ģimenēm, radiniekiem un draugiem, novēlot veiksmi un izvairīšanos no traumām.

Visas sacensības aizritēja spraigās un dinamiskās cīņās, ievērojot savstarpējās cieņas un godīgas spēles principus. Kā liecina grupu turnīra rezultāti, tikai vienā spēlē tika fiksēts vairāk kā vienu vārtu pārsvars. Sacensību finālā divkārtējiem Latvijas Kausa izcīņas 7 pret 7 čempioniem „Sportima – Nikars” komandai izdevās nosargāt savu titulu vēl vismaz uz vienu gadu, ar rezultātu 5:1 apspēlējot Latgales čempionus Naujenes futbolistus.

„Kopumā 7 pret 7 futbols ir iemantojis ļoti lielu popularitāti mūsu valstī, tāpēc ir radusies šī ideja pulcēt kopā visu reģionu stiprākās komandas un noskaidrot Latvijas čempionu. Sestdien NSB "Arkādija" laukumā sacensību dalībnieku vidū varēja manīt tādas futbola personības kā Mihails Zemļinskis, Oļegs Blagonadeždins, Viktors Dobrecovs, Aleksandrs Dibrivnijs un daudzu citus Latvijā pazīstamus spēlētājus. Šogad finālturnīru pirmo reizi uzņēma Rīgas reģions, taču nākotnē LFF plāno sacensības aizvadīt arī citos Latvijas reģionos,” pavēstīja sacensību direktors Aivars Vaivods.

Turnīra izspēles formāts šogad bija palicis tāds pats kā iepriekšējos gados, kur ar izlozes palīdzību komandas tika sagrupētas divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Komandas pie izlozes netika izsijātas, vienīgais kā izņēmums ir Rīga, kur abas komandas nevarēja atrasties vienā apakšgrupā.

Izmantotie resursi:
LFF: Pievienojies LFF brīvprātīgo komandai!