Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ukrainas klasikā līdere "Shakhtar" ātri atspēlējas un pieveic "Dynamo"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ukrainas klasikā līdere "Shakhtar" ātri atspēlējas un pieveic "Dynamo"
Foto: upl.ua

Ukrainas Premjerlīgas sezonas atklāšanas kārtā noslēgumā valsts titulētāko komandu cīņā “Shakhtar” ar 3:1 pieveica Kijevas “Dynamo”, nostiprinoties tabulas pirmajā pozīcijā.

Nominālie laukuma saimniekiem un Ukrainas čempionāta pārliecinošajiem līderiem “Shaktar” pirmajā puslaikā nebūt neklājās viegli, jo kijevieši, kas turnīra tabulā atpaliek par 13 punktiem, uzbrukt nekautrējās. Vēl vairāk – puslaika “Dynamo” atklāja rezultātu, tomēr vārtu guvums uzreiz ieskaitīts netika un talkā tika ņemta VAR. Video pētīšana apstiprināja, ka mača galvenā arbitre – bet spēli tiesāja dāmu brigāde ar galveno tiesnesi Jekaterinu Monzuļu priekšgalā – šaubas bija pamatota. Tika fiksēts noteikumu pārkāpums no uzbrūkošās komandas puses, un rezultāts nemainījās.

Puslaika izskaņā īsā laikā izcelties pamanījās abas komandas, turklāt atkal vispirms izcēlās Kijevas futbolisti. Teicamu piespēli no savas laukuma puses atdeva Giorgijs Ciatišvilli, ko tik pat labi izmantoja Vitālijs Bujaļskis, atklājot rezultātu. Jau nākamajā uzbrukumā “Shakhtar” izraustīja sāncenšu aizsardzību, bet ukraiņu brazīlietis Marloss caur aizsarga kājām raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī – 1:1.

Otro puslaiku aktīvāk sāka “Dynamo”, tomēr pamazām teritoriālo pārsvaru ieguva Doņeckas komanda, 67. minūtē to arī pārvēršot vārtu guvumā. Tas sanāca ļoti līdzīgs pirmajam, turklāt atkal precīzi sita Marloss, vēlreiz ieliekot bumbu precīzi apakšējā stūrī. Kijevieši pamēģināja uzspiest un ātri atspēlēties, taču tā vieta septiņas minūtes vēlāk nogulēja mājinieku pretuzbrukumu. Bumba sākumā gan trāpīja pa pārliktni, taču to neprata sadalīt divi viesu aizsargi un Markoss Antoniu ar akrobātisku sitienu tomēr panāca 3:1.

Panākuši divu vārtu pārsvaru, “Shakhtar” spēlētāji vairāk uzmanības pievērsa kārtībai savā laukumā pusē, tāpēc “Dynamo” bija sarežģīti tikt pie vārtu gūšanas iespējām un cerībām atjaunot mača intrigu. Viesi aktivizējās jau kompensācijas laikā, taču atgūt kaut vienus vārtus nespēja – “Shakhtar” uzvara 3:1.

Doņeckas klubam 24 mačos tagad ir 62 punkti, bet tuvākajiem sekotājiem ir vien 46, taču tādi ir veseli trīs, un starp tiem ir gan ‘Dynamo”, gan Andreja Cigaņika pārstāvētā Zoria. 43 punkti 24 mačos iekrāti Kaspara Dubras “Oleksandria”.

Izmantotie resursi:
https://upl.ua