Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ukrainas grandu leģionāri izmanto FIFA atļauju un pārceļas uz Franciju, Poliju, Turciju

Agris Suveizda

Ukrainas grandu leģionāri izmanto FIFA atļauju un pārceļas uz Franciju, Poliju, Turciju
Tete. Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ FIFA un UEFA marta sākumā pieņēma ārkārtas noteikumu, kas līdz sezonas beigām iesaldē ārzemnieku pašreizējos līgumus ar Krievijas un Ukrainas klubiem un ļauj šīm personām arī ārpus pāreju periodiem uz dažiem mēnešiem pievienoties citiem klubiem.

Ukrainas Premjerlīgas līderi Doneckas "Shakhtar" šodien oficiāli atstājuši divi brazīlieši. Centra pussargs Maikons atgriezies savā pirmajā klubā "Corinthians" un, izmantojot to, ka Brazīlijā pāreju periods ir vaļā līdz 12. aprīlim, parakstījis īres līgumu līdz 2022. gada beigām, bet Francijas otrajam bagātākajam klubam Lionas "Olympique" pievienojies malējais pussargs Tete. Liona par viņu interesējās jau agrāk, bet toreiz "Gremio" futbolistu par 15 miljoniem nopirka "Shakhtar". Tā kā Francijā reģistrācijas periods beidzās pirms diviem mēnešiem, Tete pievienojies līdz sezonas beigām – 1. jūlijā atkal stāsies spēkā viņa līgums ar "Shakhtar", kas ir noslēgts līdz 2023. gada beigām.

Vakar Ukrainas čempionu Kijivas "Dynamo" pameta Luksemburgas izlases malējais uzbrucējs Žersons Rodrigešs, kurš kopā ar "Vorskla" pārstāvošo Luksemburgas izlases pussargu Olivjē Tillu pievienojies Turcijas otrās spēcīgākās līgas klubam "Eyupspor". Jau pirms divām nedēļām Kijivas grandu uz laiku pameta arī Polijas izlases aizsargs Tomašs Kendzora, kurš atgriezās dzimtenē un sezonu pabeigs Poznaņas "Lech". Tajā pašā dienā jaunu klubu atrada arī "Oleksandria" uzbrucējs Kladio Spinelli, kurš pēc Krievijas iebrukuma no Ukrainas muka kopā ar komandas kapteini un Latvijas izlases aizsargu Kasparu Dubru. Arī Spinelli atgriezies dzimtenē un pievienojies Argentīnas "Lanus".

Neskatoties uz FIFA un UEFA īpašo lēmumu, ne visas līgas ļauj šā punkta izpildi – piemēram, Anglijas un Vācijas augstākās līgas neatļauj spēlētāju ārkārtas reģistrāciju, lai neietekmētu sportisko principu. Ārvalstu klubi Krievijas un Ukrainas līgu ārzemniekus ārpus kārtas drīkst pieteikt līdz 7. aprīlim, bet līdz rītdienai šos spēlētājus - ne vairāk kā divus - drīkstēs pieteikt arī Eirokausu sezonai. Lionas "Olympique" drīzumā gaida Eiropas līgas ceturtdaļfināls pret Anglijas "West Ham".

Izmantotie resursi:
https://shakhtar.com/en/news/2022/m...
https://www.ol.fr/fr-fr/contenus/ar...