Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Copa Libertadores" fināla otro maču aizvadīs 10 000km attālumā no Buenosairesas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Copa Libertadores" fināla otro maču aizvadīs 10 000km attālumā no Buenosairesas
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidamerikas klubu futbola prestižākā turnīra "Copa Libertadores" fināla otrais mačs, kurā spēkosies divas Buenosairesas komandas, tiks aizvadīts desmit tūkstošu kilometru attālumā no Argentīnas galvaspilsētas – Madrides "Real" mājvietā.

"Boca Juniors" un "River Plate" dueļi allaž tiek gaidīti ar pastiprinātu interesi. Komandas vēl nekad nebija tikušās kontinenta meistarsacīkšu finālā, tāpēc abi mači tika pasludināti par svarīgākajiem Argentīnas klubu futbola 127 gadus ilgajā vēsturē. Pirmā spēle tika aizvadīta "Boca" laukumā un noslēdzās ar rezultatīvu 2:2 neizšķirtu, bet atbildes mačam vajadzēja notikt pagājušās nedēļas nogalē.

Tomēr spēli nācās atcelt un pēc tam arī pārcelt, jo "River Plate" atbalstītāji pirms dueļa uzbruka pretinieku autobusam, to nomētājot ar akmeņiem un savainojot vairākus futbolistus. Piemēram, Karloss Tevess, kurš karjeras laikā spēlējis abos Mančestras klubos un "Juventus", vēma un cieta no galvassāpēm. Tikmēr "River Plate" fani pēc tam sarīkoja sadursmes ar policiju, kas izmantoja gumijas lodes.

Kā norādīja Buenosairesas mērs Horasio Rodrigess Larreta, nekārtības sarīkoja "River Plate" ultras, kas pazīstamas arī kā Argentīnas futbola mafija. Klubs par notikušo saņēmis 230 tūkstošu eiro lielu soda naudu, lai gan "Boca Juniors" pieprasīja tehniskā zaudējuma piešķiršanu un trofejas atdošanu tās rīcībā.

Nolemts, ka atbildes spēle tiks aizvadīta, bet tā notiks ārpus Argentīnas – "Santiago Bernabeu" stadionā Madridē, kas ikdienā ir "Real" mājvieta. Mačs tiks aizvadīts nākamās nedēļas beigās, 9. decembrī. Madridē dzīvo vairāk nekā 70 tūkstoši argentīniešu, tāpēc sūdzību par nepietiekamo interesi nebūs.

Iepriekš kā variants izskanēja arī Maiami (ASV), bet tagad kļuvis zināms, ka Madrides lielākā konkurente bijusi Doha. Tā bija gatava samaksāt 14 miljonus eiro, lai mačs norisinātos Katarā, plus Kataras aviokompānija piedāvāja bezmaksas lidojumu 40 cilvēkiem no katras komandas. "Qatar Airways" ir lielākais CONMEBOL sponsors, bet priekšroka tomēr tika dota Madridei.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/i...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2018-11-30 09:54, pirms 5 gadiem
Nu, rekā. ne vienmēr uzvar nauda