Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: četri pasažieri nebija lidmašīnā, mirušo skaits sarūk līdz 71

Agris Suveizda

Oficiāli: četri pasažieri nebija lidmašīnā, mirušo skaits sarūk līdz 71
"Chapecoense" līdzjutēji vienojas kopīgā lūgšanā
Foto: AP/Scanpix

Kolumbijas Nacionālā katastrofu riska vadības vienība (UNGRD) savā mājaslapā paziņoja, ka četras personas no avarējušās lidmašīnas pasažieru saraksta nelidoja kopā ar komandu. Līdz ar to oficiāli apstiprinātais mirušo skaits ir sarucis līdz 71 cilvēkam. Izdzīvoja sešas personas.

"UNGRD direktors Karloss Ivans Markess Peress no traģēdijas vietas ziņo, ka, pārbaudot iegūto informāciju, kļuva skaidrs, ka Bolīvijas aviokompānijas "LaMia" lidojumā uz klāja bija 77 pasažieri, nevis 81, kā tika vēstīts sākumā," teikts oficiālā paziņojumā.

"Šī informācija tika apstiprināta, pārbaudot pasažieru sarakstu Brazīlijā, Bolīvijā un Kolumbijā, kā rezultātā uz klāja bija tikai 68 brazīliešu izcelsmes pasažieri un deviņi bolīviešu apkalpes locekļi," paziņojumā turpināts. "Četri cilvēki, kuri neatradās lidaparātā, ir: Lusjano Buligons, Šapeku pilsētas mērs, Pliniu Ness Filju, "Chapecoense" vadītājs, Želsons Meriziu, Santakatarinas štata pārstāvis, un Ivans Karloss Anjoleto, žurnālists."

Atgādinām, ka kluba valdes priekšsēdētājs Filju jau neilgi pēc traģēdijas sniedza interviju televīzijas raidījumā "Bom dia Brasil" jeb "Labrīt, Brazīlija", kurā apstiprināja, ka viņš un Šapeku mērs Buligons pēdējā brīdī mainījuši plānus, palikuši Sanpaulu un izlēmuši uz Medeljinu doties nākamajā dienā ar citu reisu.

Iepriekš UNGRD ziņoja tikai par pieciem izdzīvojušajiem, kas bija pretrunā ar sešu personu sarakstu, kas bija Kolumbijas Civilās aviācijas aģentūras rīcībā, taču tagad arī UNGRD vēsta, ka aviokatastrofā izdzīvoja seši cilvēki. Tie ir bolīviešu apkalpes locekļi Ksimena Svaresa, stjuarte, un Ervins Tumiri, lidojuma tehniķis, futbolisti Alans Ruskels, Žaksons Follmans un Netu, kā arī žurnālists Rafaels Valmorbida.

"Neļaujiet man nomirt…Es nejūtu savas kājas, neļaujiet man nomirt," pēc tam, kad viņu atraduši glābēji, šos vārdus reizi pēc reizes atkārtojis 24 gadus vecais vārtsargs Follmans, kuram slimnīcā veikta labās kājas amputācija. Follmans atradās lidmašīnas aizmugurējā daļā un starp gruvešiem ātri tika atrasts vaidu dēļ. "Tas ir brīnums, ka viņi ir dzīvi," sacīja Horhe Restrepo, viens no brīvprātīgajiem glābējiem.

"Avārijas vietā nebija ne uguns, ne gāzes smakas," sacīja Kamilo Tobons, kurš bija viens no pirmajiem ugunsdzēsējiem, kuri ieradās notikuma vietā. Vairāki mediju uzrunātie glābēji uzsverot, ka mazais eksplozijas risks bija viens no noteicošajiem faktoriem, kas ļāvis glābt sešu cilvēku dzīvības. "Tā bija baismīgākā aina, ko jebkad biju redzējis savā gandrīz 20 gadus ilgajā darbā kā ugunsdzēsējam," teica Tobons.

Starptautisko noteikumu dēļ Brazīlijas Nacionālā Civilās aviācijas aģentūra noraidīja kluba lūgumu uz Kolumbiju doties ar tiešo reisu no Sanpaulu uz Medeljinu, jo šādu lidojumu nodrošināt drīkstētu tikai sākumpunkta (Brazīlijas) vai galapunkta (Kolumbijas) valsts aviokompānija. Tādēļ "Chapecoense" nācās lidot ar pārsēšanos Bolīvijas lidostā Santakrusā de la Sjerrā. Lidmašīna avarēja kalnainā apvidū netālu no Medeljinas starptautiskās lidostas, no tās paliekot piecu septiņu minūšu lidojuma attālumā un pēc saņemtās atļaujas veikt ārkārtas nosēšanos zaudējot sakarus. Sākotnējā versija liecina, ka katastrofas iemesls varētu būt elektronikas kļūme. Kolumbijas Civilās aviācijas aģentūra paziņoja, ka ir izdevies atrast divas melnās kastes, kuras saglabājušās perfektā stāvoklī.


Foto: Kolumbijas Civilās aviācijas aģentūra.

Izmantotie resursi:
Desciende en cuatro personas el número de...
“Não me deixe morrer”, dizia o goleiro Jackson...
https://www.facebook.com/1849138682...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 09:26, pirms 7 gadiem
4 cilvēkiem dzīve sākas no jauna

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 09:39, pirms 7 gadiem
HMB-ZIEMA_KLAAT rakstīja: Ok par vienu futbolistu te pieminets kas ar vinu...
kaa ar parejiem izdzivojusiem, cik tiem smagas traumas un kadas sekas prognozetas? Izdzivojusie tomer shada katastrofaa ir plash jedziens...
Vienam futbolistam ir mugurkaula trauma, bet otrajam futbolistam kuru atrada pēdējo ir galvaskausa, plaušu un ribu traumas, par žurnālistu un apkalpes locekļiem nav nekas oficiāli teikts.

     [+] [-]

, 2016-11-30 09:41, pirms 7 gadiem
bija tikai 68 pasažieri: Jūs rakstat par katastrofu,kāds tikai! Jenoti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 09:59, pirms 7 gadiem
Tas moments, ka tu paskaties video pirms 5 dienām, kad viņi priecājās par tikšanu finālā...un notiek tāds pavērsiens.

Dzīve nav rožu dārzs...