Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Rauls turpinās karjeru Ziemeļamerikā

Rauls turpinās karjeru Ziemeļamerikā
Rauls
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais spāņu futbola uzbrucējs Rauls pārcelsies uz ASV, kur pārstāvēs pēc spēka otrajā līgā spēlējošo klubu "New York Cosmos". Klubs ziņo par vairāku gadu līgumu, tiesa, vienošanās nianses neizpauž.

37 gadus vecais spāņu futbola uzbrucējs Rauls pēdējās divas sezonas pavadīja Kataras klubā "Al Sadd", bet pirms tam divus gadus bija vācu "Schalke 04" sastāvā. Taču visvairāk Raula vārds, protams, saistās ar Madrides "Real", kura rindās uzbrucējs sasniedza vairākus kluba rekordus.

Rauls ir "Real" visu laiku labākais futbolists spēļu skaita ziņā (714 kopā; 550 "La Liga") un gūto vārtu daudzumā (323 visos turnīros; 228 "La Liga"). Ar 71 vārtu guvumu Rauls ir UEFA Čempionu līgas visu laiku labākais snaiperis, tiesa, šis tituls šosezon, visticamāk, pāries Krištianu Ronaldu (70) vai Lionela Mesi (69) rīcībā. Starp citiem Raula karjeras rādītājiem var izcelt 44 vārtus (otrais labākais rādītājs) 102 spēlēs Spānijas izlases sastāvā. Spāņu uzbrucējs ir piedalījies trijos Pasaules kausa un divos Eiropas čempionātu finālturnīros.

Šodien Ņujorkas "Cosmos" paziņoja, ka ar Raulu ir parakstīts līgums uz vairākiem gadiem, sākot ar nākamā gada sezonu (Ziemeļamerikā futbola sezona notiek pēc pavasara-rudens sistēmas). Detalizētāku informāciju klubs gan neatklāj. Paralēli futbolista pienākumiem komandā Raulam būs jāuzņemas arī darbs "Cosmos" jauniešu akadēmijā, kas sāks darbu nākamajā gadā – spāņu uzbrucējs būs akadēmijas tehniskais padomnieks.

"Futbola pasaulē ikvienam ir zināms "Cosmos" vārds un to spēlētāju mantojums, kuri savulaik ir bijuši šī kluba pārstāvji. "Cosmos" palīdzēja ASV iedibināt futbola tradīcijas, un esmu pagodināts turpināt šo cilvēku iesākto," par savu jauno komandu izteicās pats futbolists.

20. gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados "Cosmos" rindas pārstāvēja tādas futbola leģendas kā Pelē, Francs Bekenbauers un Karloss Alberto. Pēc 1985. gada lielās komandas darbība uz laiku tika pārtraukta, bet 2010. gadā notika "Cosmos" atdzimšana. Šobrīd klubs spēlē pēc spēka otrajā līgā (NASL).

Izmantotie resursi:
The Official Site of The New York Cosmos | NY...

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 17:23, pirms 9 gadiem
Liels prieks, ka Rauls veel turpinaas karjeru - LEGENDA
Nedriikst nepieminet, ka vinjs ir 3x Chempionu liigas titula ieguvejs(1998, 2000, 2002) un peedeejos 2 no shiem 3 finaliem vinjs arii guva vaartus.

P.S. Raula guuto vartu rekordam Real rindaas strauji tuvojas Ronaldu, kurs atpaliek vairs tikai par 50 goliem no legendaaraa kapteinja.

     [+] [-]

, 2014-10-30 17:39, pirms 9 gadiem
My all time favourite

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 18:21, pirms 9 gadiem
El Grande Capitan!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 19:01, pirms 9 gadiem
Jauka ziņa, ka šī leģenda vēl turpinās spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja